СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 81 006
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте имам нужда от малко помощ това ми е кръвният тест който днес си направих , според вас какъв е шанса за бременност

# 91
С тази стойност теста се води отрицателен, но кой ден от цикъла го правихте?

# 92
Здравейте понеже съм с нередовен цикъл и не знам днес кой ден закъснение ми се води. Последната менструация беше на 19.06. Преди 3 дни правих уринен, но беше отрицателен  и вчера реших да си пусна ЧХГ и стойността му е  26.59mlU/ml. Според Вас стойността нормална ли е? Предполагаема овулация на 02.07 или 03.07 ? АГ каза пак да пусна още един след 2-3 дни? Вие какво мислите ?

# 93
Кръвния тест е положителен в момента, но по-важното е като повторите след 48 часа дали ще се е удвоила стойността. 🍀

# 94
А иначе нисък ли ви се струва резултата?
Кръвния тест е положителен в момента, но по-важното е като повторите след 48 часа дали ще се е удвоила стойността. 🍀

# 95
Здравейте, дами! Реших да пиша в тази тема, че е по-подходяща от тази за бледите черти. Моят случай е следния: Дата на последна М 14.06. Положителен уринарен тест 13.07. ЧХГ са както следва:
17.07 - 69.38
19.07 - 121.59
21.07 - 200
Наясно съм, че не се движи добре и особено като за 5гс+3дни. Има ли шанс да е кухо яйце или повече сочат резултатите за извънматочна. На преглед съм в четвъртък (27.07), тъй като АГ смята, че няма какво да видим при тези стойности. Ако някой може да сподели опит. Благодаря предварително!

# 96
А иначе нисък ли ви се струва резултата?

Като за ранен етап от бременността е резултата. Нека не ви притеснява началната стойност.

Здравейте, дами! Реших да пиша в тази тема, че е по-подходяща от тази за бледите черти. Моят случай е следния: Дата на последна М 14.06. Положителен уринарен тест 13.07. ЧХГ са както следва:
17.07 - 69.38
19.07 - 121.59
21.07 - 200
Наясно съм, че не се движи добре и особено като за 5гс+3дни. Има ли шанс да е кухо яйце или повече сочат резултатите за извънматочна. На преглед съм в четвъртък (27.07), тъй като АГ смята, че няма какво да видим при тези стойности. Ако някой може да сподели опит. Благодаря предварително!
На мен ми изглеждат добре резултатите. Не са се удвоили точно, но това не е и задължително. Когато се казва, че трябва да се удвоява стойността, това е ориентировъчно и всъщност е строго индивидуално. При извънматочна ЧХГ нараства много по-бавно. А за да се види нещо при преглед ЧХГ трябва да е близо 1000, но пак не е задължително, има случаи се вижда при 600 например.

# 97
Zoya, благодаря за отговора! Знам, че е ориентировъчно удвояването (дори го водят на 48-72часа като влизам в този диапазон). По-скоро ме притесни, че на моята АГ не и допаднаха резултатите като и ги изпратих. Надявах се, че ще ми каже, че има случаи, в които се развива нормално бременността. Аз може би се филмирах допълнително като четох доста из форумите (попаднах на няколко жени с подобни стойности и недобро развитие за финал)

# 98
Ако искаш да чуеш още едно мнение, в Superdoc има опцията за онлайн консултация. Опитай да се свържеш с някой АГ да каже какво мисли за стойностите. Надявам се всичко да е наред на самия преглед!

# 99
Благодаря за информацията! Реших, че ще видя как ще мине прегледът в четвъртък, ако се усъмня, ще отида на друго мнение(за да се изключи извънматочна). Останалото си е Божа работа, ако е писано, ще се развие, ако не, живот и здраве другия път. Ще споделям как вървят нещата! Благодаря и успех на всички! 🍀🌷

# 100
Здравейте отново дами! При мен има новости и развитието на чхг е следното:
17.07 - 69.38
19.07 - 121.59
21.07 - 200
На 25.07 имах кафеникаво зацапване, ново чхг при препоръка на АГ - 373.12
На 26.07 прокървих леко и отидох на преглед, визуализира се плоден сак в матката 0.36см. И се визуализира жълто тяло до/в яйчника ( което разбрах, че е нормално и е отговорно за синтез на прогестерон. Изненадаха се, че при такова ниско чхг може да се види нещо, посъветваха да сменя лабораторията (рамус) и изписаха дуфастон, но-шпа, витамин Ц и преглед след 7дни( с ново чхг)
Струва ли ми се или просто отлагат неизбежното.. в 6та седмица съм по календар, не са окей стойностите, дори не съм сигурна дали не са тръгнали надолу. Поне се успокоих, че е вътрематочно

# 101
Моят съвет е задължително още веднъж пуснете ЧХГ, даже два пъти.
Понякога при извънматочна се визуализира псевдосак в матката (при мен имаше такъв на един преглед при ЧХГ около 330).
Дано не е извънматочна, но все пак се следете и потърсете друго мнение.

# 102
Вчера ми беше второто мнение, предходния ден, когато имах кафеникаво, отидох при друг лекар, който не видя нищо в матката, а жълтото тяло го записа като формация зад яйчника (като вероятност за сак в тръба) и ми каза да се следя. Именно затова като прокървих отидох на друго мнение. Другата седмица съм при моята си АГ ( тоест 3то мнение). Тя от самото начало има съмнение за кухо яйце, но все пак ще трябва да изчакам. Аз съм с усещане, че тялото ми е тръгнало да изхвърля сака, но сега с терапията, която изписаха нямам идея дали е възможно да се случи, ако е така.

# 103
При подобно развитие на чхг, при мен се случи спонтанен аборт. Тялото ми се изчисти само, за щастие.

# 104
Здравейте отново дами! При мен има новости и развитието на чхг е следното:
17.07 - 69.38
19.07 - 121.59
21.07 - 200
На 25.07 имах кафеникаво зацапване, ново чхг при препоръка на АГ - 373.12
На 26.07 прокървих леко и отидох на преглед, визуализира се плоден сак в матката 0.36см. И се визуализира жълто тяло до/в яйчника ( което разбрах, че е нормално и е отговорно за синтез на прогестерон. Изненадаха се, че при такова ниско чхг може да се види нещо, посъветваха да сменя лабораторията (рамус) и изписаха дуфастон, но-шпа, витамин Ц и преглед след 7дни( с ново чхг)
Струва ли ми се или просто отлагат неизбежното.. в 6та седмица съм по календар, не са окей стойностите, дори не съм сигурна дали не са тръгнали надолу. Поне се успокоих, че е вътрематочно

Доколкото знам в 6 г.с. размера на гестационния сак е някъде около 1,5-1,7 см, а вашия е много малък. Да нямат предвид жълтъчно мехурче? Жълтото тяло се образува след овулация. Освен това ЧХГ ви се удвоява на 106 ч, което е много голямо забавяне, не върви добре, би трябвало към тази г.с. да е стойности над 800-1000. Сменете лабораторията и пуснете ЧХГ 48 ч след последното пуснато. Задължително търсете друго мнение, това бавно покачване на стойностите на ЧХГ не говори добре.

Общи условия

Активация на акаунт