СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 82 335
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 105
Salsera, реално последната стойност може и да е намаляваща и затова да е започнало кървене. Ще проследявам чхг. Знам и че този размер на сакчето е изключително малък, дори затова смятам, че по-скоро нещата отиват на спонтанен аборт. За жълтото тяло ми обясниха, че се появява след овулация, вижда се при всеки и стои, докато не се формира плацентата 🤷🏻♀

# 106
Salsera, реално последната стойност може и да е намаляваща и затова да е започнало кървене. Ще проследявам чхг. Знам и че този размер на сакчето е изключително малък, дори затова смятам, че по-скоро нещата отиват на спонтанен аборт. За жълтото тяло ми обясниха, че се появява след овулация, вижда се при всеки и стои, докато не се формира плацентата 🤷🏻♀

Nanmch, Да, възможно е и да е намаляваща стойност. Кървенето в повечето случаи е знак за нещо, не одобрявам, че докторите на всяка цена блъскат с прогестерон и така задържат естествените процеси в тялото. Да, когато бременността е регистирана и има шанс да се спаси го приемам, но ето, аз съм с един мисед и 2 спонтанни, прилагането на прогестерон само усложни ситуацията. Изчакайте до вашия си доктор и ако няма нарастване на сака (ако изобщо е сак, това което са видели) надявам се да вземат адекватни мерки. Ако ЧХГ спада надолу е добър знак и може само да се изчисти, ако е в застой или съвсем леко се качва, задължително на
АГ  с добра техника. В София мога да ви препоръчам д-р Калчев и д-р Чучумишев.

# 107
Да Ви кажа и мен ме озадачи, че така ми предписаха. Дори очаквах да ми кажат, че няма как да го бъде, но уви. Вариантът е на своя глава да спра да ги пия (и без това ги пия от снощи) и да оставя организма да си върши работата. Просто е много желано и чакано, но и не искам да се самозаблуждавам..

# 108
Да Ви кажа и мен ме озадачи, че така ми предписаха. Дори очаквах да ми кажат, че няма как да го бъде, но уви. Вариантът е на своя глава да спра да ги пия (и без това ги пия от снощи) и да оставя организма да си върши работата. Просто е много желано и чакано, но и не искам да се самозаблуждавам..

Изчакайте малко, то ако наистина е тръгнало, въпреки лекарствата прогестерона пак си пада и тръгва процеса. На последната ми Б прогестерона ми спадаше, въпреки че бях на конски дози прогестерон ( Пролутекс и Циклогест 2 по 1). Та, прогестерона пак си падаше и ЧХГ-то вървеше надолу, но поне док като видя, че пада и ми спря лекарствата. Няколко дни не са кой знае колко дълъг период, нека лекарите преценят, макар че от опит казвам, ако е тръгнало и докторите не могат да го спрат.

# 109
Здравейте! Три дни преди закъснение направих кръвен тест. Резултатът беше 90. 48 часа по-късно направих и резултатът е 290 (1 ден преди закъснение). Повод за притеснение ли е, че не се е удвоил, а е по-висок?

# 110
Здравейте! Три дни преди закъснение направих кръвен тест. Резултатът беше 90. 48 часа по-късно направих и резултатът е 290 (1 ден преди закъснение). Повод за притеснение ли е, че не се е удвоил, а е по-висок?
Не, резултата е много добър. Честито!

# 111
Здравейте не разчитам резултатите някой от вас може ли да помогне ?
Със кафяво течение съм от 5-6 дни преди менструация не разбирам какво се случва Sad а трябва да ми идва по дата след 2 дни.

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 15:55 от Мими888

# 112
Тестът е положителен, така че не чакайте МЦ. Препоръчвам повтаряне на изследването след 48 часа, за да се види как върви стойността на ЧХГ.

# 113
Положителен е. Повторете на 48ч и задължително според мен на АГ щом има зацапване! Успех!

# 114
Благодаря за бързите отговори Simple Smile
просто се притеснявам да не е извънматочна … със това течение

# 115
  • Бургас
Може да е имплантационно зацапване, не мислете най-лошото. Наистина повторете теста след 48 часа, при извънматочната ЧХГ расте, но с малко, не се удвоява в никакъв случай, както е нормално.

# 116
Здравейте поседната ми М беше на 22.06.
Трябваше да ми дойде на 23/24.07-имам нередовен цикъл. На 23.07 си направих тест който излезе с много бледа 2ра черта,следователно си взех още един и той беше по същоя начин. На 24.07 пуснах кръвен  и резултата беше 60.50mu/ml. Не съм пускала 2ри. Направила съм си още 3 теста до сряда като всички имат 2ра черта бледа. В понеделник съм на преглед. Моля ми кажете дали резултата е окей на чхг

# 117
Giginikol, бременност има, но само една стойност на ЧХГ няма как да се тълкува, тъй като не се знае кога е настъпила имплантация. Ако решите, пуснете още един кръвен, но най-добре отидете на преглед между 10-14дни закъснение, тъй като има шанс в понеделник да е твърде рано и да не се визуализира нищо. Успех!

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 09:43 от Анонимен

# 118
  • Бургас
На 24.07 пуснах кръвен  и резултата беше 60.50mu/ml
Не е лош резултата за първи ден закъснение, не се шашкайте и тествайте излишно, чертите на обикновените тестове се насищат бавно. Рано е за преглед, поне 14 дни от закъснението.

# 119
При мен развитието е следното: в 6+2г.с направих спонтанен аборт. Вероятно е било кухо яйце. Споделям това, защото заради нарастването на ЧХГ имах съмнения за извънматочна, от притеснение дори имах болки ниско вдясно (и от вътрешната страна на бедрото). Стигнах до извода, че самовнушението е наистина страшно нещо. Освен това наистина не трябва да се гледа толкова математически на този хормон ( доколкото четох из темите, има жени с извънматочна и перфектно нарастване на ЧХГ). При мен се визуализира сак при чхг предния ден 373 (12-13 ден закъснение), а на следващия ден вечерта се случи спонтанният, та може и чхг да си е паднало още тогава. Затова моя съвет към всички дами е да направят преглед при 10-14 дни закъснение, а не да чакат чхг да става 1000. Надявам се в близко бъдеще отново да видя положителен тест и съм решила да изчакам до преглед, за да си спестя нервите с тези кръвни. Желая на всички успех и мноого сладки бебета, когато и да му дойде времето! ❤🌷

Здравейте отново дами! При мен има новости и развитието на чхг е следното:
17.07 - 69.38
19.07 - 121.59
21.07 - 200
На 25.07 имах кафеникаво зацапване, ново чхг при препоръка на АГ - 373.12
На 26.07 прокървих леко и отидох на преглед, визуализира се плоден сак в матката 0.36см. И се визуализира жълто тяло до/в яйчника ( което разбрах, че е нормално и е отговорно за синтез на прогестерон. Изненадаха се, че при такова ниско чхг може да се види нещо, посъветваха да сменя лабораторията (рамус) и изписаха дуфастон, но-шпа, витамин Ц и преглед след 7дни( с ново чхг)
Струва ли ми се или просто отлагат неизбежното.. в 6та седмица съм по календар, не са окей стойностите, дори не съм сигурна дали не са тръгнали надолу. Поне се успокоих, че е вътрематочно

Общи условия

Активация на акаунт