СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 82 182
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 930
Здравейте , днес пуснах ЧХГ -212,37 , последната ми менструация  е на 17.02, при нормален цикъл 28 дни , според вас нормално ли е за това закъснение ?
[/quote Честито! Simple Smile Възможно е овулацията да е била късна и за това чхг да е толкова,изчакайте и след седмица,две отидете на лекар ( не прибързвайте с прегледа като мен и да останете разочарована и под напрежение 15дни до като се види нещо на ехограф)

# 931
  • София
Здравейте,
понеже чавка ми изпи акъла, ЧХГ в какви мерни единици го изследват?
Гледам, че моето е в mU/mL, а тук повечето са mIU/mL
Има ли разлика?

# 932
Има ли значение каква е мерната единица, след като лабораторията дава референтна стойност. Иначе правилно сте забелязала, че има различни мерни единици.

# 933
Здравейте, мили дами. Ситуацията при мен е следната и бих се радвала да прочета вашите мнения по въпроса. Цикъла ми е сравнително редовен - 27-29 дни. Този месец имах закъснение и направих уринен тест, който беше положителен с доста бледа черта. Повторих го на следващия ден, отново положителен и отидох на преглед при АГ на 8 ден закъснение или 5г.с. Не се видя обаче нищо, нито с коремен ехограф, нито с вагинален. Направих кръвен тест на 9 ден закъснение и резултатът беше положителен, но стойността ми се струва доста ниска за това закъснение - 250 mu/mL.
Имам една биохимична бременност преди време и се чудя дали няма пак да се повтори същото с този нисък резултат. Сигурна съм, че овулацията е изчислена точно и няма объркване в дните.

# 934
mommy359, повтори кръвния тест. Но и на мен този резултат ми се струва твърде нисък.

# 935
Включвам се , за да кажа какво се случва при мен , последна менструация 17.02 , цикъл 28-29 дни , в понеделник (18.03) ЧХГ - 212 , днес (20.03) ЧХГ -590 .Ще опитам да не се притеснявам и да изчакам преглед другата седмица , надявам се да видят нормална бременност Wink

# 936
  • На изток от Ада
Дани добре е удвоява се

# 937
Стойността трябва да е над 1000, за да се види на видеозон. Затова обикновено е около 10 дни след теста прегледът.

Включвам се , за да кажа какво се случва при мен , последна менструация 17.02 , цикъл 28-29 дни , в понеделник (18.03) ЧХГ - 212 , днес (20.03) ЧХГ -590 .Ще опитам да не се притеснявам и да изчакам преглед другата седмица , надявам се да видят нормална бременност Wink

# 938
Здравейте,

Моля за мнение за резултатите ми за прогестерона. Не е ли нисък? Няколко дни закъснение имам, понеже ми е между 26-28 дни, днес ми е 29тия.

# 939
Консултирайте се с АГ за прогестерона. Вземате ли някакъв допълнителен?

# 940
Не, не приемам нищо освен фолиева киселина

# 941
Не, не приемам нищо освен фолиева киселина

Утрогестан вагинално едва ли ще ви навреди, но наистина, консултирайте се. Успех 🍀

# 942
Здравейте,
ЧХГ на 18.03 - 40mU/ml
ЧХГ на 20.03- 101.90 и днес (23.03) - 416
На 27.03 имам час за преглед. Според вас с това покачване към момента, дали ще се види нещо?

# 943
Трябва да е над 1000, за да се види на видеозон. За мен първият преглед в 6-7 г.с. за установяване на сърдечна дейност е най-важен. Моите винаги са били тогава след кръвен тест. Преди това само може да се види дали е разположен ембриона в матката.

# 944
Да се потвърди първо, че е в матката, пък после пак  Blush

Общи условия

Активация на акаунт