СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 79 146
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 870
Здравейте момичета. Някоя от вас пила ли е Утрогестан в начална бременност 5седмица и случайно да си е следяла прогестерона? Колко трябва да е първият триместър в нормални граници? Това са резултатите за ориентир.

21.02 - 2957 ЧХГ
21.02 - 51.10 прогестерон
26.02 - 16210 ЧХГ
26.02 - 43.74 прогестерон

Притеснява ме прогестеронът, че е спаднал, както и дали това ЧХГ е окей?
Благодаря ви предварително!

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 19:05 от CutiepieM

# 871
Здравейте момичета. Някоя от вас пила ли е Утрогестан в начална бременност 5седмица и случайно да си е следяла прогестерона? Колко трябва да е първият триместър в нормални граници? Това са резултатите за ориентир.

21.02 - 2957 ЧХГ
26.02 - 16210 ЧХГ

Каква мерна единица е прогестерона? Колко дни след закъснението са тези стойности?

# 872

21.02 - 2957 ЧХГ
26.02 - 16210 ЧХГ

Каква мерна единица е прогестерона? Колко дни след закъснението са тези стойности?

Прогестерона е 43.74 nmol/L
26дни след овулация

# 873
Почти всички сме пили някакъв вид прогестерон. Аз с по-висока стойност от вашата бях на утрогестана и циклогест, така че вижте и с лекар, но според мен е добре да включите .

21.02 - 2957 ЧХГ
26.02 - 16210 ЧХГ

Прогестерона е 43.74 nmol/L
26дни след овулация

# 874
Момичета да ви попитам с чхг 1416.09 в събота на ехограф има шанс да се види нещо, нали?

# 875
Да Simple Smile

Честито! Simple Smile

Момичета да ви попитам с чхг 1416.09 в събота на ехограф има шанс да се види нещо, нали?

# 876
До събота ще се е вдигнало доста и със сигурност ще се види.

# 877
Бременна съм в 6+6, смятам спрямо овулация, защото ми беше по-късна. Не ми харесват обаче нивата ми на ЧХГ, правени са последно преди повече от 2 седмици. Има ли някой с успешна бременност с ниски нива, които се удвояват над 48 часа, но под 72?

При мен бяха така:
11 ден след О - първи положителен тест
12 ден след О - 8 (3+5 г.с)
14 ден след О - 54 (4 г.с)
19 ден след О - 205 (4+5 г.с)
20 ден след О - видя се много малка точка на УЗ (4+6 г.с)
21 ден след О - 366 (5 г.с)
23 ден след О - 587 (5+2 г.с)

Спрях да тествам, а освен това ми падаше прогестеронът и бях готова за БХ, даже се почерпих с едно. Да, ама за 4-5 дни нищо не се случи, нямах зацапване. След това в 5+6 се видя сакче 7.5 мм с жълтъчно мехурче. Изписаха ми и утрогестан, който приемам вагинално.
Имам чувството, че е малко вероятно да се развие нормална бременност с тези стойности, трудно откривам жени с подобни цифри. Чааааак след 7 дни съм пак на преглед и дотогава постоянно се вторачвам в симптоми и чакам нещо да се случи. Много ли е зле положението или всичко е в моята глава?

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 15:36 от mommy22

# 878
Здравейте, бебеексперти! Simple Smile Вчера бях при гинеколог.  Каза ми, че съм в 3 седмица плюс 4 ( спонтаннта, неасистирана бременност). Последният цикъл започна на 8.02 ( като имаше зацапване още на 07.02). На 18 и 19.02 Clearblue Ovu мониторът даде LH max, на 20.02 “high“. Цикълът ми е към 24-25 дни. От 2-ри март пикливите тестове са позитивни ( но с бледа черта), вече спрях да ги правя, че само се стресирам. Вчера HCG-то в кръвта беше 21. Гинекологът каза, че в петък пак иска да го мерим, може би всичко е наред, но трябвало да видим дали нараства… Въпреки че всичко ми е наред- нямам оплаквания, нямам кървене, се спекох бая… Мисля си, че ако самото оплождане е било чак на 20 или 20 срещу 21.02 и след това LH-то рязко е паднало, то вчера може да съм си била в ES плюс 11 или 12 и 21  HCG да си е окей… Какво мислите вие? Ще се радвам да споделите мнение. Поздрави, Мони

# 879
mommy, за съжаление на мен не ми изглежда да е нормална бременност.
Колко късна е била тази овулация?
Виж какво ще се покаже на следващия преглед, но ако няма развитие е по-добре да се спре прогестерона, защото на този етап може просто изкуствено за задържа нещата.

# 880
Виж какво ще се покаже на следващия преглед, но ако няма развитие е по-добре да се спре прогестерона, защото на този етап може просто изкуствено за задържа нещата.
Аз не взимам прогестерон… Това е както казах спонтанна бременност…

# 881
Rocket, аз също от това с прогестерона се притеснявам, ама като цяло имаше развитие от единия ми преглед до другия. Овулацията е така както съм я написала, тоест седмиците ги смятам спрямо овулация на 19 ден, за да е по-точно.

# 882
Опа сори, това мислех че е за мен Simple Smile

# 883
Мо, LH не е никакъв показател за бременност. Тук не сме специалисти, но ще ти кажем същото, каквото ти е казал гинекологът - да повториш кръвния тест след 48 часа. От развитието на ЧХГ се вадят генерални изводи дали бременността се развива добре или не. При повечето нормални бременности ЧХГ се удвоява в интервала 48-72ч. При малка част от бременностите (май бяха около 20%) ЧХГ не следва този шаблон, но пак всичко е наред.

# 884
Дали са нормални стойности за 5г.с

Общи условия

Активация на акаунт