Гримиране - идеи и техники. Тема №88

• 96 369
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 825
Правих си цветови палитри за рисунките ми и ми дойде идеята да си направя една за мен, понеже съм във вечни съмнения дали съм със студен или топъл подтон на кожата. Smile
Та програмата генерира тази палитра от кожата на лицето и врата ми, ако може да споделите вашето мнение дали цветовете, които виждате са топли или студени. Аз виждам в началото топли, после направо сиви, че някои и направо ми зеленеят.

Скрит текст:

П.П. Ако на друг случайно му е интересно да си направи палитра, знам че в инстаграм има филтър колър пикър и с този инструмент може да си направите Simple Smile

# 826
Аз виждам само студени към неутрални и нищо топло.

# 827
И аз ги виждам студени на моя телефон.

# 828
Първият ред е категорично студен при мен... другото по неутрално. И разбора се на различни дисплеи го виждам различно, както и трябва д абъде.

Глосси, проблемът с "програмата генерира тази палитра от кожата на лицето и врата ми" подход е, че програмата генерира и изолира средни стойности от дадена снимка/и. На каква светлина са снимани тези снимки и на какъв телефон/фотоапарат и чий е конверторът който от голата RAW data  е създал jpeg файла - всичко  това променя реалните цветове в някаква посока и тя не е реалистичната посока Simple Smile Затова и аз нон стоп дудна, че цветоанализ не се прави по снимка.

Има такива цветоанализатори...

PS Забавен факт, който доста хора не знаят, че дори една и съща камера с различни обективи ще даде различни цветове, защото има разлики дори в цветопредването на различните обективи от един производител.

PS Друг забавен факт, който често се забравя е, че цветът и подтонът на лицето могат доста съществено да се различават от този на тялото. Дори популярната в тази тема Андреа Али казва, че тялото и е драматично по-топло от лицето и поради тази причина тя ползва много по-топли ФДТ, отколкото неутралното и лице има нужда.

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 16:01 от Agent Provocateur

# 829
Честита Коледа, дами! Бъдете здрави, щастливи и много красиви (бонус пожелание: нови придобивки, които да обсъждаме тук Grinning ) HeartHeart

Благодаря за отговорите, да, разбирам че е много трудно по снимки. Не разбирам как мога да определя сезона на други хора, а съм "сляпа" за моето лице. За жалост една професионална услуга за такъв анализ си е сума.
Чувала съм за този уред в Сефора че не е много надежден, не знам дали още имат тази услуга, не са ми я предлагали до сега. Винаги като отида и имам нужда от помощ пристигат с гъби за грим и са готови да слагат от тестерите на лицето ми (аз и на ръката си много колебливо слагам нещо). Там не знам защо винаги ми вадят изключително тъмни за мен продукти със златисти оттенъци. Може да не съм много наясно с подтоновете си, но със сигурност няма и следа от златисти загари Simple Smile
Най- ефективния сигурно начин да определим вкъщи сезона си е просто да нареждаме различни платове около лицето си.
В крайна сметка нещо ме кара да се замисля. След като това е нещо, за което трябва доста набито око да определи, косата трябва да е вързана, да няма никакъв грим и да си на точно определена светлина... наистина ли има такова голямо значение да носиш правилните цветове??

# 830
Цветовата теория не е до цветовете, с които сме покрити, а до това как цветовете реагират с кожата. Моите очи са сиви,макар да изглежда ярко синьо или зелени, кожата ми е много Светла към жълта, но на лицето е розова- розацея, косата ми е средно русо, имам лунички, въпреки това съм пролет. Има много хубаво групи във фб за цветови анализ, но са на английски, може да потърсите и да видите препоръки за draping и видеа с насоки Hug А зеленикавото означава olive skin, обикновено от това следва неутрален тон, което прави анализа още по- труден
Значение има до някаква степен за мен. Ако човек има хубава кожа, красиви очи и черти, плътни устни и като цяло хармонично лице, то трудно ще се скрие с грешни цветове. Но има много хора с кофти цветове на косата, грешен нюанс бижута, кофти грим цветове и носещи само черно, сиво, тъмно синьо, червено. Редовно виждам хора с неправилен нюанс червено или розово, зелено, жълто и ми е грозно, но това само за ярките цветове. Аз също съм на мнение, че не е жизненоважно, но целта е да улесни който няма усет. Аз дълги години поддържах много пепелява платинум коса и съм изглеждала доста стара. Сега с неутрален към топъл цвят тонирана коса изглеждам по- добре. Грим и бижута винаги съм носела тип прасковени и злато, та това е ок. Замених черните очна линия и спирала с кафеви и повече се харесвам сякаш, повече отварят окото, но това предполагам като мина 30-40 ще ми прави повече впечатление, също избягвам цветове, които са тъмни и особено ако са убити нюанси. Но не се вманиачавам за дрехи и намирам за излишно усилие. В крайна сметка работата на стилистичните похвати е да ни улесняват, а не да ни поставят в рамки, които усещаме ограничаващи. А и повечето вече имам по някое хубаво зимно палто, примерно, и допълнителният разход не е оправдан за някои хора, например за мен Grinning

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 09:12 от sourispourmoi

# 831
В крайна сметка нещо ме кара да се замисля. След като това е нещо, за което трябва доста набито око да определи, косата трябва да е вързана, да няма никакъв грим и да си на точно определена светлина... наистина ли има такова голямо значение да носиш правилните цветове??
За мен лично има, защото виждам разликата, когато съм с неоптимални цветове. На 20 и 30 не се втелясвах толкова честно да си призная, но след 40 такива наглед дреболии придобиват още по-голямо значение, защото вече нито кожа, нито коса са свежи и имат нужда от малко помощ за да изглеждат добре. И най-накрая си реших дилемата сребро или злато (аз лично не се харесвам особено с нито едно от двете, макар, че имам и двата метала), но с розово злато ми стана комфортно (най-вече за грим, не съм инвестирала в бижута, каквито така или иначе нося много рядко)

Виж тази група в Реддит, интересна е, а можеш да пуснеш и собствени снимки за да видиш как те виждат другите:
https://www.reddit.com/r/coloranalysis/

# 832
  • София
Колко са субективни възприятията на човек! Thinking Всичко в категория So Wrong ми харесва повече! Особено гримът на красавицата в оранжево и придава толкова ретро романтичен вид, че няма как да е грешно.

# 833
  • SF
Категорично я харесах повече със студените тонове. С оранжевия грим е като разплакана, уморена.

# 834
И аз противно на сезоните много харесвам блондинки (тип лято) в черно облечени, контраста ми е страхотен.  
Грима ми е болна тема, сезона до който съм най- близко е ярка зима, а препоръките за грим там са плашещи.
Агент, за жалост съм много съгласна че с годините нещата се променят. Когато започнах да се гримирам и с най- евтиния грим изглеждах добре, даже не се и замислях за скъпотиите в Сефора, а сега изведнъж всичко стана по- скъпо, защото евтиния бавно и славно спира да работи за мен както преди. Същото стана и с продуктите за коса.

# 835
Момичета,може ли да ми кажете хубав фиксиращ спрей ????😃

# 836
Добро утро дами, честито Рождество, бъдете живи и здрави , много щастливи и все така красиви.
Отново на работа

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 19:33 от Lioness77

# 837
  • SF
На половината снимки си топъл под тон, на другата - студен. Сега се чудя как те харесвам повече.

# 838
На половината снимки си топъл под тон, на другата - студен. Сега се чудя как те харесвам повече.
Всичко е игра на светлината, но аз сякаш се харесвам повече с топлия такъв.

# 839
Топла е , чак пари 😉
Аз я възприемам като огнена😍

Общи условия

Активация на акаунт