Дюни Роял Ризорт - 2023 / 2024 / 2025 г.

• 40 618
  • 425
  •   1
Отговори
# 210
  • София
В средата на август в Пеликан беше чисто и спокойно, но моето голямо разочарование беше морето. Толкова мръсно и пълно с боклуци и купища найлони никога не съм го виждала. Даже два от дните се наложи да се къпем само на басейните.

# 211
Не съм забелязала проблем с хигиената и храната в МРП, тези година бяхме точно там.

# 212
Като човек живеещ на морето, ще ви кажа, че август месец морето е най-мръсно като цяло. Има вълни, водорасли, мътно е, боклуци. Ако ще давам хиляди левове, никога не запазвам морски почивки август. А там на Дюни е и по-затворен залив, август вече са се извървяли хиляди хора на плажа и са си нахвърляли мизериите навсякъде, "нормално" да е мръсно морето за съжаление..

# 213
  • Абсурдистан
За съжаление Дюни вече не е това райско място, което беше. Хубав парк, зеленина, море, простор. И тук свършва всичко хубаво.
Винаги посещавахме само МРП. Всяка година цените растяха, качеството падаше.
Стаите вече на нищо не приличат и диваните в тях са станали невъзможни за спане на дете. Апартаментите са също с изтърбушени дивани.
Храната долнопробни субпродукти от метро. Свършва, недостига, ограничена е.
За чистотата имат желание, поне в МРП но може би не достига персонал.
Благодарение на това, в последните години там лятото си върлуват разни ентеровирусчета дето натръшкват почти всички.
Не е за пренебрегване, че стойността на почивката е толкова висока вече, че в чужбина в 4 звезден хотел е същата със самолетните билети.
Фактът, че тази година намаленията не спряха, хотелът не се запълни и отливът е огромен трябва да наведе мениджмънтът на сериозен размисъл. Ако изобщо им пука.

# 214
Мениджмънта тази година е друг. Дългогодишният управител вече го няма.
Аз нямам забележки към тазгодишната ни почивка, но отидох със съответните очаквания. Смятам, че за цената която платихме за 3 възрастни в апартамент, в Турция щяхме да почиваме в по-ниско качество, ако трябваше да са включени и разходите по транспорта.
Но хората са различни и всеки държи на различни неща. Ако държите на качествена храна и алкохол - Дюни не е вашето място определено. Ние отиваме да се забавляваме, да пуснем децата на свобода, но и да са все пак покрай нас, да погледаме хубави шоу програми и да потанцуваме.
Очакванията ни за храната са като за храна на почивна станция и сме ок.
За хубаво море, и хубава храна ходим в Гърция, но там ги няма забавленията.

# 215
  • There I was on a July morning
Мнението ми съвпада с това на Танита. Чарът на Дюни е в голямата красива и озеленена територия, аквапаркът, хубавият плаж, многобройните активности и забавления които се предлагат. Извън си от пренаселените курортни градчета, но и имаш възможности за разходки и с какво да си запълниш времето и да не скучаеш, докато си там.
Що се отнася до базата и храната - винаги могат да се лъснат още хотелите, но съответно и ценовата категория ще се промени.
За справка - Рейна дел мар, Уейв ризорт и др., като плажовете им са по-лоши от тези на Дюни.
Миналият месец се разходих на територията на Рейна дел мар, ами липсва тази голяма озеленена площ и цветята. На паркинга имаше не повече от 10 български коли, останалото бяха румънски и някоя друга националност за цвят. Реално подобни хотели не са ориентирани към българския турист, тъй като малък процент от семействата могат да си позволят примерно 7 дневна почивка в активен сезон там.

# 216
  • Абсурдистан
Няма как да се съглася, че поддържането на базата трябва задължително да повиши цената. Тук не говорим да реновират хотела с мебели от двореца Версай. Говорим за елементарно поддържане. Освежаване.
Баните и душовете са трагедия, старите изпочупени мебели също.
Една почивна база, та дори и ведомствена почивна станция изисква нейното поддържане.
Айде да не слагаме розовите очила, че цените отговарят на ведомствена почивна база.
И какво значи човек да се примири с долнопробната храна, защото е евтино. Кое е евтино....

# 217
Аз сравнявам с Турция, защото алтернативи с такава концепция има само там.
В България има следните алтернативи:
- по-луксозни и по-нови хотели с по-добра база храна и обслужване като Рейна, Уейв, Мирамар, и Воя бийч резорт на Влас. Спрямо тях цената на Дюни е наполовина, и никъде в изброените парковете и анимацитя не са дори близо до тези на Дюни

- някои хотели на Слънчев Бряг, където има хубава база, храна, пързалки, градини, но до плажа минаваш през курорта, и анимацията не е добра - те не са ми били интересни и не съм сравнявала цените.

- хотели от среден и по-нисък клас, където също може да се намери по-добра храна и база, но анимацията и парковете практически отсъстват, т.е. те предлагат само добра база и изхранване - те биха могли да се намерят на по-добра цена от Дюни

Но ако искаш за цената на Дюни да получиш по-добро качество при абсолютно сравнима концепция - алтернативата е Турция. Като разгледаме цените - ние платихме 3750лв за 8 нощувки за 3 възрастни в апартамент. Ако за тази цена с включен транспорт искам да отида в Турция през Август - няма да се намери по-добър хотел. Ще се намери, но компромисен по някой параметър.

И по тази причина казвам, че Дюни не е за всеки, хората които държат на база и храна ще са разочаровани, но хората които държат на забавления, простор, градини и откъсване от шумотевицата в курортите ще им хареса.

Гореизброеното все пак не оправдава по никакъв начин занемарената база и абсолютно подкрепям, че това което имат трябва да се поддържа в адекватен и приличен вид, но спрямо алтернативите твърдя, че цената им е добре преценена.

Когато ние отидохме на Дюни за първи път не знаех какво да очаквам, и бях шокирана от храната и базата, но също така и бях изненадана колко добре се забавлявах и си починах, откъсвайки се от ежедневието и забавлявайки се с приятелите. След това се опитах да потърся алтернативи и стигнах до гореизброентие изводи.

# 218
И за да се разхождате в парк сте съгласни да ядете боклуци и в мръсни съдове?! Да спите в продънени легла и да рискувате да получите стомашно-чревни инфекции?! Като ще плащам хич даже не малка цена не значи, че трябва да е само за парково устройство. Има доста прекрасни хотели с чудесно озеленяваме, но и с перфектна база и услуги. Не става само със стара слава и да се вдигат цените, а качеството да е потресаващо. Ето в момента сред какво прекрасно озеленавяне си пия кафето и плажувам на морето, но без да имам горните ужасни екстри.
Скрит текст:

# 219
Fatalina, кой е този хотел?

# 220
Скрит текст:
Марана Сандс до Обзор https://marinasands.bg/

# 221
Аз на мръсна чиния не съм попадала, нито 3 години подред някой от 15 човека компания е хващал стомашен вирус, и матрака ни не е бил продънен. Храната не е уау, но готвените неща винаги са ми били вкусни, просто са по-обикновени манжди, не са засукани и с изискана презентация. Затова казвам, че на нас ни е като на почивна станция.
Марина Сендс попада в категорията - хубава храна (предполагаемо), база и територия без качествена анимация.
Споровете са излишни мисля - човек избира според предпочитанията си. Аз ако нямам качествена анимация изобщо няма да отида в ол инклузив хотел, а ще избера максимум ББ и ще се храня по заведения, ще ходя на платена зона на плаж, където ще ми носят фрапето на крака и ще платя същите пари.
Това са различен тип почивки, за различни хора, с различни предпочитания. Тук в темата за Дюни споделяме плюсовете и минусите на Дюни, и е добре да сме максимално обективни. А вече кой какво ще избере за себе си е въпрос на приоритети.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 12:22 от танита

# 222
  • There I was on a July morning
Този хотел, който е рекламиран усилено по темите от Фаталина, се намира в нищото, няма къде човек да се разходи, няма аквапарк, няма ги другите активности, които се предлагат в Дюни, плажът му е кофти, шезлонгите са пластмасови. Храната не се знае и там каква е и изобщо не го виждам като равностойна алтернатива на Дюни.

# 223
  • Абсурдистан
Да цената за трима човека в апартамент и то в хотел до нивото на Белвил, като единия спи на продънен разтегателен диван може и да е добра, но говоря за МРП:
Ако искаш апартаментът да не е над ресторанта - айде ръси пари
Ако искаш да гледа море-ръси не малко пари
Ако си с две едри деца не могат да спят заедно на продънения диван - нямаш опция апартамент. Взимаш две стаи, за да можеш да се наспиш и тогава минаваш Турция.
Кое и е хубаво на храната - замразените евтини кюфтета отиват директно на скарата. Свинските обрезки стават на свинско на скара, а готвените храни са с всички субродукти и изостанали неизядени скари.
Няколко пъти фризера за сладолед не работеше и за 3 часа ставаше крем, който крем се прибираше и замръзваше отново. Найс, а?
Риба....
Недоизпържени мекици, щото момичетата не знаят как да ги изпържат и при това свършва тестото и край. Нищо че закуската е до 11.
2 поредни години от средата на юли всички дружно си повръщат

# 224
Аз на мръсна чиния не съм попадала, нито 3 години подред някой от 15 човека компания е хващал стомашен вирус, и матрака ни не е бил продънен. Храната не е уау, но готвените неща винаги са ми били вкусни, просто са по-обикновени манжди, не са засукани и с изискана презентация. Затова казвам, че на нас ние като на почивна станция.
Марина Сендс попада в категорията - хубава храна, база и територия без качествена анимация.
Споровете са излишни мисля - човек избира според предпочитанията си. Аз ако нямам качествена анимация изобщо няма да отида в ол инклузив хотел, а ще избера максимум ББ и ще се храня по заведения, това са различен тип почивки, за различни хора, с различни предпочитания.
Моля, няма качествена анимация! Това от къде го разбрахте? Имат уникална анимация и за деца, и за възрастни. Всяка вечер има програми с участие на живо на различни гост-изпълнители или балет-вариате, състави с народни танци на българската вечер, фокуси и т.н. За децата пиратско парти и търсене на съкровища. Детска дискотека. През деня различни игри, за който го интересува, децата имат креативни занимания с аниматори.
За по-големите има тенис на маса, плажен волейбол, в басейна състезание по водна топка, бинго, викторина с разпознаване на музика от филми, дискотека за възрастните и ред други.  От това лято и два нови басейна на самия плаж, от 3 години бар на плажа, от тази година шатъл до града и обратно по график. Достътачно на брой чадъри и шезлонги и на плажа, и на басейна, за които не се налага да ставаш в ранни зори да ги запазваш
Не мога да кача видео от телефона, но качвам малко снимки от вечерната анимация
Скрит текст:
.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 17:36 от Fatalina

Общи условия

Активация на акаунт