Дюни Роял Ризорт - 2023 / 2024 / 2025 г.

• 40 631
  • 425
  •   1
Отговори
# 330
Ели-Мели, в неделя в Марина Бийч нямаше признаци на живот. Засякохме се с приятели в Марина Роял и те потвърдиха, че е тъмно. Учуди ме, че Яренце са настанени там. Иначе, зад всяка чиста стая в Белвил тази година, стоят едни такива злополучници като нас, които са издишали застоялия въздух от септември. 😂 Шегата настрана, радвам се, че поне при вас е било приятно първото впечатление от стаята. Относно кърпите, нашите имаха някакви черни петна. А момичетата на рецепция според мен няма да издържат сезона и ще напуснат преждевременно. 😄

# 331
В сряда бяхме на вечеря в Марина Бийч и беше претъпкано с хора... странна работа.

Ами освен да благодарим на първите гости този сезон, дето са се жертвали за всички останали Joy Confused

Ние направихме една сериозна обиколка на комплекса и видяхме, че вилите са почти празни. Тук там някоя хавлия се виждаше по терасите. Просто си личеше, че стаите са незаети. Изненадах се, че Пеликан работи. Имаше почти само румънски коли, паркирани пред него.

Като цяло комплекса изглежда много поддържан отвън, навсякъде зеленина, коси се, цветя. Едната нощ пръскаха за инсекти с един адски шумен джип, помислихме си, че някой ни напада по небе Joy Това струва много пари. Явно са решили да режат разходите от качество на храна и персонал, но пък важното е да има красиви цветенца наваякъде...

# 332
Ели-Мели, в кой хотел сте?

Някой с впечатления от Роял Палас? Как е храната, обслужването и хигиената тази година?

В момента сме в Роял Палас.Чистотата в стаята е добра,редовно почистват и сменят хавлиите,почистват и балкона.Чаршафи и хавлии са нормални,без петна и дупки/както четох по-напред/Зареждат минибара,както и капсулите за кафе.В общите части също се стараят.Обслужването в ресторанта е незадоволително-неориентирани и немотивирани сервитьори/с редки изключения/,не разчистват масите,не вземат поръчки.Храната -стараят се да има разнообразие,има хубави неща,но общо взето качеството на някои храни в България просто не е добро.

# 333

Някой с впечатления от Роял Палас? Как е храната, обслужването и хигиената тази година?

В момента сме в Роял Палас.Чистотата в стаята е добра,редовно почистват и сменят хавлиите,почистват и балкона.Чаршафи и хавлии са нормални,без петна и дупки/както четох по-напред/Зареждат минибара,както и капсулите за кафе.В общите части също се стараят.Обслужването в ресторанта е незадоволително-неориентирани и немотивирани сервитьори/с редки изключения/,не разчистват масите,не вземат поръчки.Храната -стараят се да има разнообразие,има хубави неща,но общо взето качеството на някои храни в България просто не е добро.
Някои храни в България! Значи от един смотан ресторант в амортизиран и неподържан хотел с нескопосан персонал, очевидно събран от кол и въже срещу минимална заплата, генерално заключихте за качеството на храната в България?!

# 334
  • Sofia
Скрит текст:

Някои храни в България! Значи от един смотан ресторант в амортизиран и неподържан хотел с нескопосан персонал, очевидно събран от кол и въже срещу минимална заплата, генерално заключихте за качеството на храната в България?!
[/quote]

Да, заключението е повече от нормално! Всички сме наясно, че в над 90% от БГ хотелите продуктите, с които се приготвя храната са възможно най-евтините. Отделно същата тази нискокачествена храна се преработва (кюфтетата стават на супа топчета, мусака, пълнени чушки) и всичко, което се сетитите. Необучения, нискоквалифициран и неориентиран персонал, допълнително утежнява ситуацията. Обществена тайна, с която всички, които посещаваме родните хотели сме наясно и съм изненадана, че има изненадани!
Допълвам се, защото май останах неразбрана. Simple Smile Дюни, за разлика от повечето хотели може да се похвали с прекрасно озеленена и просторна територия, страхотен плаж, бар на плажа, няколко ресторанта, достатъчно басейни, включително и релакс, собствен амфитеатър, включени чадъри и шезлонги, кърпи за плаж и безплатен паркинг. Колко хотели изключвайки Ривиера и донякъде Албена, могат да се похвалят със същото?

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 18:17 от Crystal_Noir

# 335
Скрит текст:

Да, заключението е повече от нормално! Всички сме наясно, че в над 90% от БГ хотелите продуктите, с които се приготвя храната са възможно най-евтините. Отделно същата тази нискокачествена храна се преработва (кюфтетата стават на супа топчета, мусака, пълнени чушки) и всичко, което се сетитите. Необучения, нискоквалифициран и неориентиран персонал, допълнително утежнява ситуацията. Обществена тайна, с която всички, които посещаваме родните хотели сме наясно и съм изненадана, че има изненадани!
[/quote]
Изненадата е във връзка с това, че на база на опита от един ресторант в курорт се прави обобщение въобще за качеството на някои храни в България, което е абсурдно. Доста храни в БГ са по-качествени от аналозите им в Западна Европа между другото - родните градински зеленчуци например и т.н.

# 336
  • Sofia
За качеството на родните зеленчуци съм съгласна. Но те не стигат до хотелите, които предлагат ОИ. На пръсти се броят хотелите, които са "затворили кръга" и имат собствено производство, и предлагат качество.

# 337
За качеството на родните зеленчуци съм съгласна. Но те не стигат до хотелите, които предлагат ОИ. На пръсти се броят хотелите, които са "затворили кръга" и имат собствено производство, и предлагат качество.
Точно затова обобщението за "качеството на някои храни в България" направено от ОИ хотел беше неадекватно. Впрочем зная, че Албена имат собствено стопанство и ябълковият им сок който предлагаха в ОИ хотелите беше невероятен. Но там имам много други забележки и отдавна не ги посещаваме.

# 338
  • There I was on a July morning
Няма много хотели, които имат собствени стопанства и производство, а още повече големи комплекси.
Албена си произвеждат около 50 % от пресните плодове, зеленчуци, вино, месо, но пак не е достатъчно да покрият на 100 % нуждите на комплекса. Що се отнася до ябълковия сок, последния път когато бяхме там (преди 2 години) такъв нямаше. На въпроса ми защо - слаба била реколтата и го предлагали само в 5-звездните хотели.
Другите зареждат с продукти, каквото има по борсите. Качеството на храната, естествено е обвързано и с цената. Нека да оценим съотношението - срещу цената, която сме платили - какво получаваме.
Хвалят се хотели като Уейв ризорт, нищо против, то и на снимките се вижда, че е по-луксозен от хотелите на Дюни, но цената за нашата конфигурация е точно двойна на тази, която съм платила на Дюни. Ми не, не съм съгласна да плащам по над 1000 лв. за 1 нощувка, ако ще и златни кранчета да са сложили на мивките.
И няма как да сравняваме цената на хотел, без прилежащи зелени площи, без Аквапарк, плаж и спасител, с такъв, който предлага и това в пакета, и да поддръжката на зеленината, цветята, обезпаразитяването на плажа, пръскането срещу комари също струват пари и са ни включени в цената, ако искаме да се ползваме от тези екстри.

# 339
А моренцето как е? Понамирисва ли?

# 340
Морето на Дюни не мирише и е кристално чисто когато е спокойно. На какво се предполага, че трябва да мирише?

# 341
Две поредни години август месец си миришеше на л..на, особено в частта, която е затворена от кея, точно пред басейна. За една идея немиришещо се налагаше да ходим почти пред барчето с платените чадъри.
Обсъждали сме го и тук.

# 342
Ясно... там не сме ходили и влизали. Все пред Ла Бриз сме стояли и не сме усещали миризма.

# 343
Ходим от 9 поредни години в Дюни,  но тази определено съм разочарована. Това ни е вторият път в Белвил, но беше доста шумно. Вечер големи компании викаха и се смееха до късно от заведението, отделно и по коридорите. В предишните години точно с това ни привличаше, че е семеен комплекс и вечер беше тихо. Храната намалява откъм разнообразие,  климатика не работеше и т.н. Позитиви разбира се има, но редовните посетители си ги знаем, няма да ги изброявам.

# 344
Здравейте, имам питане относно фитнесите. Разбрах, че има открит, който е безплатен и закрит, който се заплаща допълнително. Може ли повече информация с какво оборудване разполагат двата и каква е цената на тренировка в закрития фитнес.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт