Къде в Пловдив??? - 101

• 33 145
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Мога ли от Иван Вазов да се включа към Васил Априлов, все още?
Да, днес все още може. Проверено преди час.
https://trafficnews.bg/plovdiv/zatvarianeto-bul-ruski-i-vasil-ap … a-no-samo-282805/

# 151
  • Пловдив
Някъде има ли контейнер за рециклиране на текстил. На БЧК не са пригодни, те са за дрехи, които могат да се носят. НМ не ми е опция в момента.

точно в контейнерите на БЧК оставям всичко, годно и негодно за носене. Те ги сортират и негодното отива за рециклиране.

# 152
Може ли препоръка за фирма за почистване на прозорци. Отвън са напръскани с нещо като грунд. Не е много и се чисти. За апартамент става въпрос, ако има значение.
Ние ползваме услугите на фирма Йонина 07 за измиването на прозорци в офиса. Мият прозорците отлично. Викаме ги веднъж месечно.

# 153
Някъде има ли контейнер за рециклиране на текстил. На БЧК не са пригодни, те са за дрехи, които могат да се носят. НМ не ми е опция в момента.
Не знам доколко е актуално към момента, но:
https://plovdiv-online.com/dopalnitelni/n%D0%B0kr%D0%B0tko/konte … obuvki-v-plovdiv/

# 154
  • Пловдив
Контейнерите от горния сайт са за дрехи годни за употреба. То си и пише на капака. Аз оставям само чисти, сгънати и добре опаковани дрехи. На БЧК други ли са?
 Старият текстил може да се занесе в някои от депата на "Чистота". На сайта им са написани адресите. Описано е и какви други отпадъци приемат.

# 155
Не виждам тогава какво общо има с подпомагане на "разделното събиране на отпадъци"...😅

# 156
  • Пловдив
Здравейте!
Имам страшно много ученическа хартия - помагала, листи, тетрадки....
Миналата година като изхвърлих в контейнера, някой ги беше извадил, разровил и две седмици сигурно по околните улуци се разнасяха почерците на децата ми.
Та! - някъде в Пловдив изкупуват ли хартия от физически лица? В нета ми излизат фирми с предложение за договори, фактури и пр.....

# 157
Единствен вариант е да дебнеш сутрин сметоизвозващата кола и да хвърлиш преди това в контейнерите, или късно вечер, зависи кога минава.
Вече никой не изкупува хартия, обикновено се заплаща, за да ти унищожат такава, съдържаща лични данни или конфиденциална информация.

# 158
Ние ги горим ритуално като ходим на къмпинг Simple Smile или в печката на село Simple Smile

# 159
  • Пловдив
Изкупуват хартията на смешни цени и затова никой не я събира.
Има пункт на ул. Владая малко след сервиз Тракия. Там може да предадете също стъклени буркани/бутилки и найлони.

# 160
Здравейте, от къде мога да си купя Сусамов тахан с ленено семе?

# 161
  • Пловдив
Видях къде е ул. "Владая"... Мисля, че ще изхвърлям късно вечер. Обикновено около 5-6 часа сутрин  чувам колите на сметоизвозването.
Наскоро се чух с брат ми в Испания. По това време на годината отбелязвали някакъв светия Свети Хуанез. Традицията била да се палят големи огньове на неговия празник. Питам го, дали не е като на нашите Заговезни - после да ги прескачат за здраве. Не, казва ми, идеята била в огъня да се изхвърли всичко лошо - да изгори. Всички ученици използвали повода да си изхвърлят в огъня учебниците и тетрадките от свършилата учебна година SunglassesStuck Out Tongue Winking Eye

# 162
  • Пловдив
Здравейте, от къде мога да си купя Сусамов тахан с ленено семе?

Виж на всеки щанд/магазен със здравословни храни. Такива има в Билла, в Кауфланд (продават продукти на Балчо), цялата верига магазини Бахарика. Виждала съм и в Слънчеви лъчи и в едно малко магазинче до сергиите пред Първо районно. Аз съм в Южен и там магазините са ми познати. За други райони не знам.

# 163
  • Пловдив
Здравейте, моля за помощ, дали някой е използвал този крем? Препоръчаха ми го, но никъде в Пловдив не мога да го намеря.

# 164
  • Пловдив
Мога ли да стигна с кола до Автогара Юг?
Извинявам се за въпроса, но не съм ходила натам от поне месец да не кажа 2.Знам че има ремонти, но ми пристигат гости с багаж и се чудя как да ги посрещна.

Общи условия

Активация на акаунт