Любители на котки - Тема 184

• 32 492
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ооо, какъв як бедър е заформил Сина!
Красавец! 😻

Мини, добре се е прибрало момчето. 😻
Обикновено котките се крият като не им е добре. (при анафилактичен шок човек се чувства силно замаян, унася се- вероятно и котките така)
Ще го лекуват ли или противоалергичното е достатъчно? Най- вероятно няма да се разбере какво е предизвикало реакцията.
Блеки също се прибира и ни "казва", когато има проблем. И аз като го знам какъв е бандюга все го оглеждам и го опипвам да не е ухапан, одран и т.н.

Момичета, допълвам.
В zooplus днес и утре доставката е безплатна, независимо от стойността на поръчката.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 11:56 от AnyHr

# 271
Ходихме преди час да го видят контролно. Отокът е слязъл надолу към гушката. Казаха, че до два дни ще изчезне и няма нужда от повече лекарства. Кортикостероидът с който го боцнаха, бил с действие 24 часа. Снощи казаха, че ако се наложи, могат да сложат такъв с удължено освобождаване, за 7 дни. Но няма да има нужда. Иначе на вчерашния преглед казаха, че е добре, че подуването е само по бузите и носа, не е слязло надолу към гърлото. Но и ние бързо реагирахме. Поне така си мисля. В момента, в който видяхме подуване, в рамките на 10 мин. се бяхме свързали с доктора и се бяхме качили в колата на път за клиниката. И на слушалка слушаха как е дишането.

# 272
Мини, а гушката подута ли е?
Няма как да е змия, нещо друго е.
Баш си представям какъв стрес, мен си ме знаете, аз съм пред припадане.Joy

# 273
  • София
Соева тоалетна ползвам някаква Катрина, Weelitter също. Бях взела на Стефо голяма разфасовка уж с аромат на диня, не съм доволна - усещаше си се миризмата на пишкано.

Да оздравяват болни и ранени, котета и хора!

# 274
Мини, а гушката подута ли е?
Няма как да е змия, нещо друго е.
Баш си представям какъв стрес, мен си ме знаете, аз съм пред припадане.Joy
Ивекс, слезе подутината от бузите към гушката. Снощи докторката се опита да види източника на реакцията. Гледа за следи от зъби, жило, но не намери. Предположи къде е бил охапан, щипнат или жилнат, по това къде го болеше при опипването. Иначе снощи бузките  и носа бяха подути.
То и аз бях пред припадане. Joy В колата се тресях от притеснение. Мъжът ми ми казва, добре, сега защо се притесняваш, нали отиваме при доктора. Ми нямаше как да ми е спокойно. Grinning

# 275
Знам, аз съм същата.

# 276
  • София
Ани, бързо възстановяване ти пожелавам!

cardhu, голям красавец е Сина! И тези очи..😍

Ние от няколко години ползваме само соева тоалетничка. Мисля, че сме пробвали всичко на пазара. Weelitter като че ли е най-добрата, но постоянно ѝ вдигат цената. Cat&Rina е по-боджетна и също ми харесва, но затвориха близкия до нас зоомагазин, откъдето я купувахме и минахме на Stefo. Тя е най-ситна и бързо се вмирисва. И трите вида обаче Грей успява да разнася из целия апартамент. За да е сигурен, че си е заровил добре съкровищата рине с предните лапи и навсякъде около легенчето и след всяко негово ходене мога да събера по половин шепа постелка. Ако не реагирам веднага да почистя започва да я разнася с лапите из целия апартамент. 😩

# 277
  • София
Рошличка, купи затворена тоалетна, сложи и от специалните килимчета пред нея и ще намалиш значително разнасянето на "камъчета".

Бих ви помолила за препоръки, за такава постелка (бентонит), която:
- максимално обира миризми
- не вдига много прахоляк
- по възможност да не се завира много в лапичките на животинчето

Тъй като в последствие, вероятно ще се пробваме със соева постелка, бих ви помолила за препоръки и за такава, отново със горните характеристики (:

Благодаря предварително!
За соевата постелка са ти казали коя е най-добрата (Weelitter), но и като цена е много "добра". Поради тази причина се отказах да я ползвам, защото съм с много котки и не издържам финансово с нея. Изискванията ти за бентонит са малко несъвместими. Бентонитът е два вида - едър, който не вдига прах, по-малко се задържа в лапите, но не абсорбира добре. Съответно буците са големи, по-лесно се разпадат и всичко се вмирисва по-бързо. На другия бентонит пише, че е супер или ултра слепващ. При него топките са малки и много стегнати. Отделят се много лесно и останалата постелка се вмирисва много по-трудно. Обаче гранулките са много ситни, от което се вдига прах и се разнасят много, защото се закачат в лапичките. Трябва сама да решиш кое е по-малкото зло за теб. Joy От друга страна, когато котето е малко и топките ще са малки и не много миризливи. Според мен класическият (едрият) бентонит ще свърши работа. Конкретна марка не мога да препоръчам, защото купувам само от силно абсорбиращите и слепващи се. Обаче не препоръчвам собствените марки на Лидл и Кауфланд в хартиените пликове. Не са добри. Всичко става на кал. Но в крайна сметка и те могат да послужат при малко коте. Simple Smile

Мини, бързо да се оправя Блеки! Hug

# 278
  • София
Танче, маймуната не иска да влезе в затворена тоалетна. 🥹🫣 Пробвахме с една и само въртеше пред нея и не искаше да припари вътре. Сложихме я първо без капак отгоре и нямаше проблем. Види ли капака отгоре не иска да влезе. Освен пак да пробвам. Може пък да е на друг кеф.

Килимче имаме, обаче и него прибрах, защото започва да заравя от него, закача го с ноктите и съответно изстрелва гранули от тоалетната като с прашка. Колкото се задържа върху килимчето, толкова има и в радиус от 1м. от него. 😮‍💨

# 279
  • София
В началото сложи само легена, после и покрива, но без вратичката и чак накрая, когато свикне, слагай вратата. Тя е най-страшната. Simple Smile Но дори да не свикне с нея, пак ще е по-добре ако има капак без врата. Simple Smile

# 280
Помня миличкият Финдъс,първата кощ в къщи,е стискал,без данправи бели,докато се сетя да му държа врата на тоалвтната отворена.Та,сутринта с кафето клечах да му я държа да не се затвори.После я махнах,и след дни свикна и с нея.Така бяха и другите котки.

# 281
  • София
И моите в началото бяха с отворена врата на тоалетната. След това нямаха проблем.
Дейзи се учи в движение, справи се.
В момента са в тоалетна без капак. Тоалетната е по-малка от старата им и им е неудобна (когато е с капак). Може и да я сменя, но няма да е скоро.

# 282
Ох, тези котешки главоболия нямат край… Арти от днес е прегракнал. Едва мяука. Чудя се дали не е защото само се чуди къде да легне на течение в тези жеги и да е настинал. Нослето му е сухо. Идната седмица го водим на вет…

# 283
Благодаря на всички ви за помощта (:
От моите проучвания и аз бях останала с добри впечатления за тези марки (поне за соевите), пък бентонита явно ще е малко проба-грешка Grinning

# 284
Момичета, ударих 5-ца от тотото.Joy
Бях днес да пусна фишът на дядо и като понечих да взема празният се бяха залепили два, викам си това е знак, звъня на мъжът ми и му казвам давай 3 числа, другите 3 аз. Joy
Подигра ми се, ама ето на. Joy Утре ще ходя да си диря печалбата. Вече решихме какво ще направим с парите, ще помогнем на брат ми.

Другият път ММ иска 6-ца.Joy

Общи условия

Активация на акаунт