Любители на котки - Тема 184

• 32 433
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
  • Крайбрежен район
Малеее, ама той голяма разкошотия тоя малък мишок. Animal Heart Eyes Cat И аз мисля, че трябва да го оставите малко самичък. Да си обходи, да си подуши, да си остави неговата си миризма. Ще свикне, няма къде да иде. Ама много е красив! Blue Heart

# 541
Малък сладък рошльо Heart
Благодаря.

Ето го и него. Отказа гранули, но аз му бях взела и от т.нар пауч и му сложих малко, та взе, че хапна. Резултат с тоалетната още няма, а аз вече клюмам глава, че ми се спи. Мисля да го изчакам да отиде и да свърши някоя от двете работи. Знам ли и аз вече.

# 542
Как се казва този дребосък? Simple Smile

# 543
Добро утро за някои, а за нас е вече добър ден. Спала съм 3 чАса само, защото от 3 през нощта се развихри- първо тормози голямата дъщеря, тя го прогони 🤣, та го взех при нас. Падна голяма игра в леглото и тъкмо към 5 се унасяхме и малката като го видя пощуря от кеф и айде, от сън спомен няма. Хапна като станахме и взе да рови с лапички по ламината, взех го и го сложих в тоалетната му, но изхвърча като тапа от там. Упражнението се повтори няколко пъти, докато пред очите ни не се изпишка в ъгъла на коридора. Пак го сложих, но изчезна за секунди. Гледан е вътре и уж си е използвал силиконова тоалетна, като се е случвало и бели да прави. Може би му трябва време. Днес ще го заведа на ветеринар да го прегледа обстойно и да го обезпаразити.

Голямата му даде името Майкъл, а на галено е Майк и Майки. 👼

Този бандюга така ми изкара акъла, че сърцето ми щеше да изхвръкне. Играеха с малката с едно въже след като се наяде. Аз в това време изтупах постелките в банята, че имаше от силикона и о,чудо! Котето изчезна! Буквално! 😳 Поля ме топла вода, честно. Само кухнята и коридора бяха отворени. Прерових всяко кътче, всеки ъгъл, виках го- никакъв сигнал. Казах си: край, сигурно съм го хвърлила от 3-ия етаж, ама как няма да усетя. Слизах на двора и улицата да го търся, няма го. Събудих ММ, мърдахме дивана- нищо. Все едно земята се отвори и го погълна. ММ го откри легнал под масата на допълнителното, което е за разтягане. А и там видях, даже дъската мърдах- никакви признаци на живот. Представете си колко дълбоко е заспал. Още имам сърцебиене. 🫣

# 544
МамаНаПринцеси, защо не пробваш да му сложиш друга тоалетна - бентонит или царевична. Мисля, че по-лесно ще свикне с тях, а и според мен те са по-удобни за поддръжка

# 545
Честит ви Майкълчо! Simple Smile
На малко коте колкото по-ситна постелка, толкова по-добре (колкото по-лесна за ровене). Може би са послъгали, че е научено да ползва силиконова тоалетна. Едно бенто ще му хареса доста повече.

# 546
Освен да отида за друга тоалетна. Сутринта направи 2 големи локви на ламината, а преди малко беше с мен с тоалетната пак да го мъча, не искаше, оставих го и направи голяматаа беля на плочките под шкафа на мивката. 💩

Бършете ли дупетата след ходене по голяма нужда?

# 547
  • София
Хващаш акото и го слагаш в неговата тоалетната и му набутваш нослето да види къде е. Може да го хванеш за предните лапи и да му покажеш как се заравя.

Докато беше бебе бършехме дупе с мокри кърпички, да. Никак не му харесваше Simple Smile. После се научи да се чисти сам достатъчно добре.

# 548
И аз бършех дупе, докато Блеки беше малък. Той не се къпеше сам все още и го забърсвах с мокри кърпи за кучета и котки от зоомагазина. Не му харесваше изобщо, ама се налагаше. Grinning

# 549
Тук по закон могат да се дават от 3 месечни котета и нагоре. Тогава се смята, че са готови и с отбиване, и с хранене с гранули / пауч, и приучени към хигиенни навици, и могат да живеят самостоятелно от майките си. Когато се дава коте, обикновено се взима част от пълнежа на тоалетната с него, за да разбере веднага на новото място къде се ходи. И с първата котка и с бебето така направихме, не сме имали проблеми с бели. Дупе мием, когато се наложи. Малкото има лек дрис след хапчето за обезпаразитяване и тия дни го мия често. Май става по-добре вече, че взех да се тревожа. Освен това подстригваме козинката около дупетата, че и двете са дългокосмести и така ги улесняваме с почистването.

# 550
При нас котетата се дават при навършени четири месеца. Сина си дойде научен на всичко.

# 551
  • Велико Търново
Прекрасен Майкъл 😍
Както е казала sharki, премести акото му в тоалетната, а пишканото като забършеш със салфетка примерно, сложи я в тоалетната му. Завеси го да подуши и зарий с предните лапички. Така научих Божидарка, тя ползваше био тоалетна, защото такава имах от Пиги. Въпреки това понякога пишкаше на друго място извън нея. Така че явно и възрастта си има значение, все пак още са бебета (Божидарка беше на около 2 месеца като се учехме на тоалетна. Все пак единия ден я научих да яде изобщо храна, различна от биберона, а на другия ден дето се казва, на тоалетна.)
Като я дадохме на новото и семейство също и дадох и използваната тоалетна, за да и мирише на нея.
Дайте му време, бъдете спокойни и не му се карайте 😊 Щастливи и забавни моменти ви чакат, ще видиш 😍

# 552
  • Крайбрежен район
Аз не само, че бършех дупето на Лъки, но и често го миех в мивката с топла водичка и малко сапун. После подсушавам хубаво с кърпа и е като нов. След като се изходеше често стъпваше с лапички в акото, после се облизваше и започваше да пищи от ужас. Animal Scream CatJoy Не беше научен да се мие милия и аз трябваше да се намеся.
Купувала съм кърпички за кучета и котки от зоомагазина, но той не ги харесва. Да си призная и аз също. Всички са с много силна миризма. Последния път казах на продавачката да ми даде някой с по-дискретен аромат, но тя каза, че няма такива. Ако някой знае марка леко ароматизирани кърпички, моля да ми напише.

# 553
  • София
Купи си най-обикновени мокри кърпи за човешко бебе, измий ги с топла водичка преди да почистваш котешкото дупенце. Така няма да миришат.

# 554
  • Крайбрежен район
Sharky* това мислех да направя и питах ветеринаря има ли проблем да ползвам такива кърпи. Той ми каза да не купувам нищо, което не е за животни. Но това е добра идея, да измивам предварително кърпичките преди да ги ползвам, за да махна миризмата.

Общи условия

Активация на акаунт