Любители на котки - Тема 184

• 32 388
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Имам въпрос и проблем . Преди около месец баща ми докара едно коте около 2 3 месечно . Било е гледано и хранено само с паучове . Самостоятелно е вече , но е много слабичко . Горкото има разстройство от 2 седмици . Яде и ходи , яде и ходи . Пи антибиотик няколко дни , но пак има разстройство . Яде само салами и паучове защото друго не иска . Не наддава . Ветеринаря каза да му даваме оризова вода от сварения ориз. Кажете с какво друго мога да му помогна . Станало е кожа и кости и все ака. Очаквам съвети какво друго мога да му дам за да може да му мине това разтройство . Иначе си върви играе с другото коте. Много е миличко като ме види и идва при мен , а на мен ми е гадно че незнам с какво друго да му помогна .
Възможно ли е да е от жегата и за това да дрискат и повръщат котките ?

Благодаря .

# 661
Алиса, може мъничко Смекта в малко водичка и се дава със спринцовка. Без игла, разбира се. Много време е 2 седмици, ще се обезводни котето. Давайте и бебешка гранулка, според нашия вет само пауч разхлабва стомаха им.
И вашият ветеринар не ми се струва сериозен... Ако ви е възможно, идете при друг.

# 662
И някакъв пробиотик също. Изследвано ли е за паразити?

# 663
Да , но след антибиотика пак продължава . Мъничко е и е много злоядо рядко яде гранули като цяло . Дали да не почна да го храня с мляко ? Вече като се оправи ще давам друга храна .

# 664
Обезпаразитено ли е? Само с пастичка на тази възраст, в кабинет.
Дава се според теглото през 14 дни.

# 665
Обезпаразитено ли е? Само с пастичка на тази възраст, в кабинет.
Дава се според теглото през 14 дни.

Всичко нужно е направено. Единствения проблем е този , че постоянно каквото яде и след малко отива да се изхожда по голяма нужда .

# 666
Млякото (краве) е абсолютно забранено за котки. Не го понасят, получават разстройство. Защо не опитате и с малко варено месо? Паучовете, особено евтините, са голям боклук.

# 667
Млякото (краве) е абсолютно забранено за котки. Не го понасят, получават разстройство. Защо не опитате и с малко варено месо? Паучовете, особено евтините, са голям боклук.

Ще пробвам с месо. Дано се оправи по скоро ..

# 668
Ние ви стискаме палци и лапки.

# 669
  • София
Здравейте. Имам въпрос и проблем . Преди около месец баща ми докара едно коте около 2 3 месечно . Било е гледано и хранено само с паучове . Самостоятелно е вече , но е много слабичко . Горкото има разстройство от 2 седмици . Яде и ходи , яде и ходи . Пи антибиотик няколко дни , но пак има разстройство . Яде само салами и паучове защото друго не иска . Не наддава . Ветеринаря каза да му даваме оризова вода от сварения ориз. Кажете с какво друго мога да му помогна . Станало е кожа и кости и все ака. Очаквам съвети какво друго мога да му дам за да може да му мине това разтройство . Иначе си върви играе с другото коте. Много е миличко като ме види и идва при мен , а на мен ми е гадно че незнам с какво друго да му помогна .

Благодаря .
Пробвай с такава консерва.
https://petmall.bg/kotki/hrana/veterinarni-serii/royal-canin-gas … i-problemi-195-gr
Скъпа е, но котето е малко и една консерва сигурно ще я яде цял ден. А обикновено за 2-3 дни се оправят.

Линкът е примерен. На други места може да е по-евтино. Със сигурност ветеринарите я предлагат и се учудвам, че не са ви я предложили.

Предлагат се и в опаковки като пауч - https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/royal-canin-7068/royal-canin- … duvane-85-gr-6728

# 670
Здравейте момичета, спешно ми се налага да обезопася прозорец за голяма и силна котка. Пвц дограма. Видях, че се предлагат предпазни мрежи комплекти, но не мога да се ориентирам как се прикрепят. Пише прикрепващ материал, ама как става, може ли лесно да се направи без майстор и дори мъж...

https://zoozazo.com/predpazna-mreja-za-prozorec-za-kotki-kerbl

Може ли да ми препоръчате нещо, или да ми кажете ако сте ги ползвали как се закрепват?

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 18:09 от Iris04

# 671
alisa212, има лечебни храни при разстройство на Роял канин, хилс, а сигурно и на д-р Клаудер. Водят се Digestiv. Вземи от магазин за храна за домашни любимци или от ветеринар и храни само с нея

# 672
  • Rock & Roll feeling ...
Какво мислите за Хепи Кет? А за Concept for Life All Cats ?
Търся мнение за качествени бюджетни гранули.

# 673
  • Крайбрежен район
Iris04 мрежата на съседите ни е закрепена с ей такива железца като на снимката.

Има и други начини за инсталиране на мрежа на прозорец, но само в някои хипермаркет ще ви обяснят по-подробно.

# 674
  • Варна

Благодаря .
Изследвано ли е за гиардия? При моето коте подобно разстройство беше причинено от гиардия. Лекуваха го с доксициклин, ако правилно си спомням. И вече показаните консерви против разстройство.

Общи условия

Активация на акаунт