Любители на котки - Тема 184

• 32 342
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Така ми се искаше да поспя докато ми звънне алармата в 9:30... Ама наш Слънчи като се разпя... Вика, вика, драска на вратата... Никакъв щанс да се направя, че не чувам... Ставам, викам какво има бе моето момче, защо си се развикал така... Отивам директно към банята... Ослушвам се... Абе чувам по тръбите налягане, все едно тече вода със сила... Отварям вратичката на водомера и какво да видя... Върти се стрелката със всичка сила и отброява... Как бе?! Аз не съм пуснала вода да тече в банята... Изстрелвам се към кухнята, да не би някой неволно да е успял да натисне копчето на пералнята или да си е отворил кранчето на мивката там... Гледам нищо не тече и не работи... Как бе, от къде тогава водомера ми отброява кубици?! Някой ми краде вода? Аз още сънена и стъписана от явлението... Изведнъж олелееее, терасата! Светна ми. Търча към терасата... И какво да видя.... Гърми вода със всичка сила от чешмата на терасата...  Добре че мм го накарах преди две седмици да ми отпуши чучура там, че беше задръстен с котешка тоалетна, под претекст, че исках да мия терасата... А котките...? Всичко живо се изпокрило по високото на шкафовете и гледа с ушите назад и ококорени очи.... Как е станало ли? Имаше една лопатка подпряна на кранчето на чешмата. Някой скочил върху лопатката, тя се извъртяла и ударила кранчето... Зачудих се аз кога ли е станало това, колко ли вода е изтекла. Върнах се да видя пак водомера какво е начислил, че точно вчера мина служителката да записва и знаех числата... Еми, цял 1 кубик! Confounded Добре, няма какво да се прави... Можеше и 5 кубика да са... Благодаря, Слънчи! Който интересно как спря да вряка...

# 691
Ами като знае, че е направил беля сигурно се е и изпокрил . Иначе ви събужда не е глупав . ;дд

# 692
А, не, Слънчи въобще не е имал достъп до терасата. Той си стои в коридора на хладно. Беляджията не се знае кой е, заподозрени са 4-ма... Laughing

# 693
Не е като да ни липсват емоции с пухкавелите 😂

# 694
  • София
Аз пък се възхищавам на интелигентността на пухчовците ни.

# 695
А, не, Слънчи въобще не е имал достъп до терасата. Той си стои в коридора на хладно. Беляджията не се знае кой е, заподозрени са 4-ма... Laughing

Олее той значи не е един . Дано да се намери скоро кой е ! Sweat Smile
Тая сутрин се събуждам и котарана в краката ми . Ставам да пия кафе и идва в скута ми , намиста се и не мърда . Ужасно много спи . Карам я да става да работи , тя Не ми вика . Laughing

# 696
Моля за мнение - от снощи Тери повръща жилави лиги. На няколко места по пода (5-6). Не виждам косми в тях. Ленива е, но в това време и ние сме лениви. Да я водя ли на вет. или е нормално, след като не хрупа трева? За първи път се случва, откакто е с нас - повече от година и половина. Вчера хрупа зрънца, днес не е яла (храна има винаги на разположение). Търси по-хладни места в къщата (и аз търся). Т.е. не мога да преценя дали освен повърнатото има и други болестни прояви.

# 697
Не звучи добре... ако е обикновена котешка булимия, тя е бистър стомашен сок най-много с косми или несмляна храна, а не жилави лиги...

# 698
  • на брега на морето
Таня, как се казваха тези витамини

# 699
  • София
Таня, как се казваха тези витамини

VetoMune

Шарлот, най-лесно се разбира дали са косми като почистиш с моп. Течността попива и на повърхността остават само събралите се косми. Понякога ги повръщат без да са станали на топка и повръщаното изглежда бистро.

У нас само Рижко повръща. Може би като е най-възрастен, организмът му най-трудно се справя. В последните дни определено повръща по-често. Но пък си хапва и лудува.

# 700
Заведох я на вет. Страх ме е от обезводняване. Според лекарката коремът е болезнен. Минава на гастроинтест. храна на Роял канин. Поставиха инжекция против повръщане - ще действа 24 ч., вит. В 12 (не разбрах защо) и трета инжекция за апетит (и това не разбрах защо, след като котето е с добър апетит в нормални условия). Ако продължи повръщане след края на действие на инжекцията, рентген.

Трябва 2 ч. да е без прием на храна и вода. Горката куча се върти, защото прибрах и нейните панички. По съвместителство Терата хапва и кучешка храна, ако е гладна.

Сега започвам да пера - изпишка се в ръцете ми, а смятах да стигна до службата.

# 701
Момичета, някоя от вас владее ли руски? Можете ли да ми помогнете да намерим инфо по руски сайтове дали може да се обезпаразитява котка по време на лечение с молнупиравир?

# 702
Здравейте, на някого случвало ли му се е следната ситуация - прибрахме се преди малко и котката ни за пръв път не ни посрещна, не е яла, нито пила вода, най-лошото е, че не е ходила въобще по нужда цял ден! Не играе и не се къпе - най-обичайните и ежедневни неща, които прави почти нон стоп, не спи, не изглежда зле, лежи на спалнята и гледа, не мърда оттам, както и да отворя за ядене - най-любимите й неща. Говорих с ветеринар, утре сутрин, ако не се е оправила да я заведен, но моля ви кажете ми, ако на някого му се е случвало и оправяло ли се е, какво е било. Котенцето е възрастно, над 11 годишно, има само едно зъбче, всеки ден й се дава тревичка за космени топки и поняокга пауч гранули за космени топки. Дайте някакъв съвет, но моля ви не ме плашете или ми го поднесете по-леко. Sob

# 703
Цитат на: amy_nka link=topic=1565915.msg46744403#msg46744403
date=1690373211
Момичета, някоя от вас владее ли руски? Можете ли да ми помогнете да намерим инфо по руски сайтове дали може да се обезпаразитява котка по време на лечение с молнупиравир?

Ще поровя.

# 704
Здравейте, на някого случвало ли му се е следната ситуация - прибрахме се преди малко и котката ни за пръв път не ни посрещна, не е яла, нито пила вода, най-лошото е, че не е ходила въобще по нужда цял ден! Не играе и не се къпе - най-обичайните и ежедневни неща, които прави почти нон стоп, не спи, не изглежда зле, лежи на спалнята и гледа, не мърда оттам, както и да отворя за ядене - най-любимите й неща. Говорих с ветеринар, утре сутрин, ако не се е оправила да я заведен, но моля ви кажете ми, ако на някого му се е случвало и оправяло ли се е, какво е било. Котенцето е възрастно, над 11 годишно, има само едно зъбче, всеки ден й се дава тревичка за космени топки и поняокга пауч гранули за космени топки. Дайте някакъв съвет, но моля ви не ме плашете или ми го поднесете по-леко. Sob
Моята сениорка от една седмица лежи под леглото. Излиза веднъж-дваж, не търси и не настоява да бъде нахранена. Не играе. Ограничила е много движението. Ако пусна климатика се раздвижва.
Виж през нощта какво ще е положението. Ако не живне през нощта, значи нещо ѝ има. При възрастните котки може да са много неща. Наблюдавай поведението. Тя ще ти подскаже, ако има нещо.

Общи условия

Активация на акаунт