Модни консултации - 73

• 74 276
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Аз имам толкова много дрехи и обувки, че за да купя нещо трябва наистина много да ме впечатли с качество, материя и кройка. Колкото пъти съм направила компромис с нещо, толкова пъти съм съжалявала, така че в момента нищо, което е компромисно не може да ме грабне.

# 151
Аз на килограм пазарувах като бях студентка и като цяло по-млада. Последните години, може би след средата на 20те, започнах да пазарувам по-осъзнато. Купувам само неща, които наистина ми харесват и не правя никакви компромиси с цвят, материя, кройка, каквото и да е. Не търся промоции, ако има намаление супер, но по принцип съм готова да платя пълна цена. Не го правя нарочно, но като пробвам нови дрехи така или иначе веднага ми изниква доста конкретно с какви дрехи бих могла да комбинирам. Тъй като нося рокли основно не е много релевантно в повечето случаи това разсъждение.

# 152
Абсолютно не според мен. Различни шарки, различни цветове...прекалено голяма шарения и не си пасват. Или ризата да е изчистена, или панталона да е едноцветен.
Има ли вариант да се носи тази риза:

с кариран панталон, без да изглеждам като цирков артист?😅 Почти същия, но до към средата на прасеца:

Имам и с по-тъмно каре в сиво и тъмнозелено и панделка на кръста, но там май вече ще е предобряване.

# 153
И въпрос. Има ли вариант да се носи тази риза:

с кариран панталон, без да изглеждам като цирков артист?😅 Почти същия, но до към средата на прасеца:

Имам и с по-тъмно каре в сиво и тъмнозелено и панделка на кръста, но там май вече ще е предобряване.
Значи според мен цветово си пасват, обаче като шарки - не. 😀
Мислено си го представям, зелената ризка ми харесва, но като че ли аз специално винаги комбинирам така - ако съм с показания панталон, то горе съм с нещо изчистено, например бяло, зелено, оранжево. Не комбинирам дрехи с различни шарки/десени.

Иначе, за втората тема, която отворихте - за качеството и аз. Напоследък започнах да се оглеждам в бг марки, което е нетрадиционно за мен, но виждам прогрес поне в Junona. Бях си взела едно електриково сако, което видях на живо и ми останаха очите и съм много доволна от качеството.
Въпреки че вече от малко неща имам същинска нужда, понеже гардероба е пълен и трябва да износвам, но като видя нещо, което много ме грабва и не мога да се сдържа.. 😀

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 20:30 от Rimmona

# 154
Определено залагам на по-качественото и винаги премислям с какво мога да комбинирам и дали ще ми пасне на гардероба.

Изключение правят някои летни дрехи които знам , че ще нося само на морето и съм поръчвала неща от factcool.

# 155
Показаната риза (хубава е много) + панталона = не

# 156
Ах тези импулсивни покупки...... Все си казвам стига и днес пак се прибрах с 2 чифта къси панталонки и 3 тениски за ММ. И какво правя нося новите един път и се връщам към любима качествена дреха купувана преди 5 години.... На последък не попадам на дрехи, който да издържат повече от 2 сезона.

# 157
  • София
Аз нямам против евтини тениски. Чанти и обувки може и по скъпи и качествени, ама тениски.... така или иначе ги нося по един сезон.

# 158
  • София
Аз имам много дрехи и аксесоари и ми носи голям кеф да купувам, обичам разнообразието, сигурно затова и сравнително евтините неща ми изкарват поне по 2-3 сезона. Grinning
На обувки, чанти, сака и връхни съм придирчива, това са неща които нося с години.

Баш за тениски, държа на памук и в момента нося само широки с удължени ръкави, а не вталени и по тялото. Конкретно на авин и взаро тениските са ми пълен ужас в топлото, понеже са от някакво трико, което седи по тялото, хем не ми е комфортно, хем не е особено актуално в момента.

# 159
Аз съм много взискателна купувам само, ако нещоТО може да мине през моя критерии, не правя компромис с нищо. Материята е на първо място, кройка, цвят, качество и т.н. Както каза някой по нагоре цената ме спира само ако е много над възможностите ми. Имам си един лаф "ако ме е повикало, взимам го, значи е за мен". Пазарувам целенасочено - все едно съм на мисия .Трябват ми примерно еди какви си ботуши и съм като машина имам много набито око, влизам, оглеждам и излизам ако не видя това което е в главата ми за търсене. Мога да обикалям с дни, само в магазини за обувки и няма и за сек. да се замисля да влизам по другите магазини за да позяпам Wink

# 160
Абсолютно не според мен. Различни шарки, различни цветове...прекалено голяма шарения и не си пасват. Или ризата да е изчистена, или панталона да е едноцветен.
Има ли вариант да се носи тази риза:

Ризата и панталона от са две различни групи принт. Съчетават се притове само една група или подобни - анималистичен и растителен на пример.
Комбинации за панталона:

И комбинации за ризата:

# 161
И на мен ми е писнало от еднодневки.
Определено търся качество за сметка на количество.
Омръзнало ми е от тениски, които след второто, че понякога и още след първото пране, преди реално да съм ги облякла, са с дупчици, развлечени и обезформили се.
Да не говорим, че отдавна си наложих да следвам правилото- "Колебаеш ли се, не е за теб". Толкова пари ми е спестило!

# 162
  • в пералнята
Аз също вече купувам от само лично проверени и издържали с времето марки и само естествени материи. Не понасям боклуци с разкривени шевове и прозиращи нишки, които се разбридат от 3 пранета.
Предпочитам да си купя 1 нещо и да се грижа за него дълго време. Затова и си купувам основно базови модели, които не са модерни само един сезон и са в неутрални цветове. Винаги имам предвид с какво ще съчетавам и нося.

# 163
Винаги имам предвид с какво ще съчетавам и нося.

Аз отва умение все още го развивам, но така или иначе също купувам основно базови модели, почти не залитам по модерните краткотрайни тенденции. Но започнах да купувам и дрехи "в цвят" така да се каже , които при нужда сами по себе си представляват акцент във визиите. Допълвам с аксесоари, ако е нужно- заигравка с грим, прическа. Но като цяло тенденцията при мен е less is more.

# 164
Аз съм затрупана с дрехи, както повечето предполагам от вас…:(
В неделя реших да прередя основно поне едната половина от гардероба. Реших, че около половината изобщо не нося или съм ги забравила, че съществуват…
Наснимах около 15 артикула и ги пуснах в група за продажба…, еми за 12 минути от одобрението на обявата продадох всичко 🫣😁
И съм решила категорично да се разделя с дрехите и чантите, които не нося.
Не, че днес не поръчах блузка на Avin 🤣, ноооо техните дрехи са качествени и ще си я нося с кеф. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт