ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 834
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Аз за момента съм на две седмици,но съм в 12гс. , сряда ми е феталната.
До колкото знам,след 4м се ходи по веднъж месечно,но аз ще изпаткат да е само веднъж , така че ще ходя отново на две седмици , на частно.

# 121
Мина и моя преглед днес. Всичко е наред. Изписа ми магнезий , витамин д ии вече трябва да си взимам от онези кутийки за хапчетата да не пропусна някое , сутрин , следобед , вечер ..ужас 😀 Иначе този път имаше само тонове по здравна каса , видяхме го набързо как мърда , чухме сърчицето и това беше с ехографа , а се надявах да видим за пол пак ,но явно следващия път, а и ми беше скоро феталната и ми е спокойно.Само 1 кг 1.5 съм качила от миналия месец ,което много ме радва. Сега и вече като не работя ходим с малкия по 2 пъти на ден в парка , обикаляме и ще си имам движение , надявам се да не кача чак 25 кг като предния път 😀  Аз не пия колаген , за какво се пие изобщо? С миналата бременност не съм приемала също.
Ходя си на преглед вече по 1 път месечно , за сега всичко е наред и нямам някакви негативни мисли и се чувствам напълно спокойна с тези прегледи ,а и помежду им има някоя фетална.

# 122
Честито на миналите преглед ! Все така да продължаваме позитивно ! 🍀
    При мен вече са веднъж месечно . Малко ми е тъпо . Всички ме питат как си , как е бебето ,а пък аз не съм го виждала от 2 седмици и не знам как да отговоря .😀

# 123
Скоро вече като започнем да ги усещаме всеки ден ще сме една идея по-спокойни. Макар ,че понякога като спят и се размърдват чак следобед и пак може да си набиеш голям филм 😀

# 124
Минах и аз днес по ЗК при лекарка с невероятно отношение за разлика от всички на които наливах пари с кофите на частно, шийката е супер, контракции няма, бебето върви 1 седмица напред отг. на 17 г.с. иии е 70% момиче 🥹 затова ме е понаболявало и съм имала дискомфорт за 3 седмици е пораснало бая 🥹🍀

Едит: Измести ми термина за 30 ноември, но няма да се махна пък, оставам си при вас, привързах се

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 14:18 от Tinydevil

# 125
Здравейте на всички. Отдавна не съм писала,но имам толкова неща на главата и нонстоп си вкарвам допълнителни филми. От известно време имам поддут лимфен възел зад ухото(бях на УНГ) каза, че не е нищо сериозно, а сега от 2 дена си набарвам топче под челюстта и ужасно много се плаша, възможно ли е да е свързано с бременността, има ли други в моето положение?😊

# 126
Дами, как сте с килограмите. Аз не съм качила още, или ако е нещо около половин килограм, не че имам нужда от повече де. За сметка на това коремът се показа, вече забелязват хората, че се е издул 😂

# 127
Моят термин си е 29 ноември, но тук си ми харесва и си стоя 😃 аз би трябвало утре да влизам в 18 г.с. Което си е пети месец вече май, или бъркам? Или като се навършвт пълни 18 седмици, т.е. В 19 вече е пети? Някой научи ли ги, на мен уж ми е трета бременност и пак не ги знам 🤣
При всички случаи бая напреднах, направо не ми се вярва че съм почти в средата 🥹
А откакто разбрах пола, още повече се размечтах, само заглеждам роклички и панделки, нямам търпение най-накрая да си начеша крастата с розови нещица след 2 момчета 😄
Минах и аз днес по ЗК при лекарка с невероятно отношение за разлика от всички на които наливах пари с кофите на частно, шийката е супер, контракции няма, бебето върви 1 седмица напред отг. на 17 г.с. иии е 70% момиче 🥹 затова ме е понаболявало и съм имала дискомфорт за 3 седмици е пораснало бая 🥹🍀

Едит: Измести ми термина за 30 ноември, но няма да се махна пък, оставам си при вас, привързах се

# 128
Момичета, аз писах на моя лекар да мина утре на преглед. Имам Си и днес болка - кръст, гръб, при бъбреците на моменти , а и това придърпване вчера по - хубаво да ме види по- рано.  Така не обичам да пиша и звъня и да нахалствам, но…

# 129
Аз съм на ЖК вече веднъж в месец, т.е. бях веднъж в началото на юни и сега съм началото на юли отново, но АГ каза да ходя и да звъня, когато реша особено, ако ми е притеснено. Средата на юли пък съм на ФМ.
Преди малко видях, че някой е написал да се пие вода за предотвратяване на контракциите ... еми аз почти не пия... почвам да се наливам, ако има ефект ще споделя Head Band

# 130
Дами, как сте с килограмите. Аз не съм качила още, или ако е нещо около половин килограм, не че имам нужда от повече де. За сметка на това коремът се показа, вече забелязват хората, че се е издул 😂

И аз не съм качила, а си хапвам хубаво,но и корем не се показва и това ме притеснява доста. Всички вече имат 🫤 отдавам го на това,че съм висока и имам по-развита коремна мускулатура , ноооо да видим.

По повод водата , и аз не пия. Насилвам се от време на време , но грам не ми идва на акъл, никаква жажда не усещам, даже на моменти вкусът й ми е неприятен.

# 131
Аз съм 8кг отгоре, но се харесвам и се чувствам супер. Храня се разнообразно, главно със зеленчуци и плодове, не знам как толкова бързо качвам Laughing Преди бях 46, явно тялото ми е имало нужда от повечко килограми.

Пийте вода и на мен АГ ми каза, че е важно.

# 132
Ох, и на мен ми е мъка това с водата, когато ми се гадеше и повръщах изобщо не можех да пия чиста вода, само сокове или плодов сироп с вода, адски гадна ми беше. Сега вече една идея повече я понасям, но пак трябва да е определен вид минерална, да е студена...а преди си пех от филтрираща кана на стайна Т без проблем.
А заради Е.коли, която имах в урината трябва да пия доста, но не ми се получава особено...гледам да компенсирам с плодове и салати, таратор, но не е същото за организма.

# 133
Важна е и когато сме бременни особено, аз от дете пия като смок, така че с водата проблем нямам поне 😁

https://news2.bg/2023/06/cherno-more-bakano-s-bolesti/ Излезна статия що за болести са в морето, пазете св които сте на плаж най-много до коленете 🍀

# 134
Vivy sunny, ами и аз вчера си написах малко топче зад ухото, малко боли на допир, но ще видя дали ще се смали, или ще наресне. Може да е някаква пъпка. Според мен с тези хормони всичко е възможно 🙂

Общи условия

Активация на акаунт