ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 859
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Мина моят преглед. Бебето е добре и не се видя нищо притеснително. Много шава и много е пораснала от последния път и това може да е причината за болките. Изписаха ми да пия Алеракт и но шпа при нужда.

# 136

Относно килограмите аз забременях 48, сега съм 50. Така съм в момента, 12г.с и 6дни. Честно казано, не знам къде е бебчо, при положение, че е колкото праскова 😁

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 15:59 от Woman89

# 137
Хайде и аз на отчет от днешния преглед при новата доки в Плевен 🤗 Бебешок е пораснал до 60мм, със сърдечна дейност 168уд /мин 🙃 вървим напред по седмици, видяхме и лунната походка в коремчето ми 😁🤣 на 26.06 съм на БХС, чакаме с нетърпение да видим танцуващото бебче 😊
П. С. пуснахме и една тромбофилия за всеки случай

# 138
Честитки на всички с хубавите новини от прегледите 😊

Аз също не съм качвала все още кг. Поточно изгубих 3кг между 9 и 11 гс и сега си ги върнах 😀 Отново съм на 51. И при мен малко си личи коремчето.

Относно прегледите, при мен са всеки месец. Аз съм си голяма паника съм, но във бремеността струва ми се не толкова много, някак съм по спокойна.

# 139
Здравейте ,момичета и аз се завърнаха🌞 .Една седмица си бяхме в Бургас три дни бяхме на гости при приятели във Варна ,които имат една три годишна принцеса 🥰 толкова се заредих ,само хубави емоции с близки хора.
  С ММ вчера си говорихме ,че откакто съм бременна съм толкова спокойна,усмихната и ведра ,че вече ме жазика какво имало в това желязо 😁Аз попринцип съм си такава ,но предменстроалният ми синдром е ужасен и една седмица рев ,сополи и драми...Изобщо не ми липсва😁.

Започнах да получавам схващания на прасците вечер и на 4 (чаааккк тогава ми е прегледа 😔) ще попитам АГ какво да правя ,че се притеснявам да не получавам и аз на матката някакви контракции , като не знам какво представляват....

И имам един въпрос ,това със седмиците не го разбирам.... Уж си водя някакви изчисления и всеки път като отида ми казват ,че съм друга седмица (например на ФМ уж бях 11 и 5 дни ,а докторката ми вика 12 и 6 дни ) така нормално ли е ?Аз съм родена на 19 декември и сега термина ми е на 18 декември 🥰 много ще се радвам на този подарък (бях сигурна,че ще имаме стрелец ,макар че е на границата).Моя мъж много се притеснява да не козирог ,че баща му е козирог ,а там драмата е огромна 🙊 .За мен няма значение маме е козирог и е страшен сладур 🥰

# 140

Относно килограмите аз забременях 48, сега съм 50. Така съм в момента, 12г.с и 6дни. Честно казано, не знам къде е бебчо, при положение, че е колкото праскова 😁

Ау , тази снимка какво успокоение ми носи. Същата съм и аз 😅 чудя му се ама важното е да е добре и да си шава!

# 141
pivolini и аз съм родена на 19.12 😄

# 142
  • София
Пиволини, термин и седмици не се местят, наскоро даже с лекарката го коментирахме че е супер грешно как някои лекари местят термин, на база на УЗ измервания. Седмиците се гледат единствено по дата на последен цикъл при нормално забременяване или трансфер при ин витро. Има изключения кога се налага да се сменя. Примерно не знае кога и е била ПРМ жената или разбира че е бременна след 3 месеца...

Ааа стига се хвалихте с тези слаби кореми бре хахах. Тук някои се въраляме вече ...

# 143
Маце, то нашето не е хвалене , а дори чудене защо ние нямаме , а в моята психясала глава , дали всичко е наред и се развива нормално, че вие всички пък си имате нормални коремчета и ние искаме 🤣 да ни виждат и да го показваме вече на хората!
Не е с лошо това,което казваме , не го приемай лично.

Момичета, за тези от София, на 25.06 ще има училище за родители в Мол София , дали някоя мисли да ходи ?

# 144
Хич не се притеснявайте и не го мислете , тези които не сте качили кг ( аз много бих се радвала) коремите също ще се покажат , няма къде да ходят 😀
На всеки преглед съм си една и съща седмица и по приложение и при докторката ми.И за мен е мн странно как ви местят постоянно термините , всички бебенца се развиват и растат с малко по-различни темпове. Но за мен например едно бебе може да е 3.500 и в 8 мия месец, но това не означава,че е готово да се ражда , това че си е достигнало кг , органите не се развиват според кг . Ще видите как после като се родят някои ще качват по 1 кг на месец , други малко повече, трети по-малко.

# 145
Първо един тъп въпрос ... 2-ра ФМ пише, че изследването се извършва между 18-23 г.с., като е най-информативно в срок 20-23 г.с... Та вие кога имате намарение да я правите?
По написаното, че е най-информативно 20-23 ми се иска да изчакам поне 20-та, ама сърце юнашко не трае и иска още в 18-та:laughing:LaughingLaughing

Относно мамите по 50 кг с плоски кореми... не ви харесвам Sparkling Heart

Аз съм пухкава и си имам малко корем от преди да забременея, сега имам дни, в които съм като в 6-ти месец имам дни дето си ми е нормален корема много е странно .... не съм качила кг, но се предполага, че колкото по-тежка си преди бременността, толкова по-малко кг. трябда да качиш...и обратното /даже има таблици в интернет за пропоръчително качване на тегло, според кг. преди бременността/

# 146
Имам вече час за втората фетална, 20 седмица и 3 дни ще съм тогава. Изчакай малко , какво са 2 седмици. Ще вземе да стане нещо , да ти изкарат акъла в 18-та седмица и после само стрес и пак прегледи.

Момичета , кога се появяваше тази кафявата линия посредата на корема ( забравих как се казваше) Не помня предната бременност кога се появи.

# 147
  • София
diorgg майтапя се, то има един виц в бг мама, за слабите дето питат как да надебелят Grin

M a r i a според приложението вече трябва да започне, демек 15та някъде (линеа негра)

# 148
  • Бургас
Първо един тъп въпрос ... 2-ра ФМ пише, че изследването се извършва между 18-23 г.с., като е най-информативно в срок 20-23 г.с... Та вие кога имате намарение да я правите?
По написаното, че е най-информативно 20-23 ми се иска да изчакам поне 20-та, ама сърце юнашко не трае и иска още в 18-та:laughing:LaughingLaughing
На мен доки ми каза в 22гс да запазя всичко да се вижда хубаво

Maria, тя линея негра може и хич да не се появи. С първата бременност нямах, сега ще видим.

# 149
  • София, България
Никой никъде да не мърда, дори с изместени термини! Тука сте си!

Tsvetkova, Атанасова ми каза изобщо да не бързам с втората фетална и поне на навършена 20 г.с. да отида, за да може хубаво да се види всичко. Записах си за 20 + 5 час. Simple Smile даже моето върви напред и ще отговаря на 21+2-3 дни Wink

Много ви се радвам на всички с хубавите новини от прегледи!

Аз единствено заради отлепянето и заради предстоящата микробиология все още ходя на 2 седмици. Почти сигурно от следващия път ще почна веднъж на месец. Не се притеснявам хич, вече е спокойна работата като се е задържало хубаво бебето и си нараства правилно. Simple Smile А и толкова бързо минава времето…

Радвайте се тези със залепените кореми. Че аз с тая втора брмеенност съм в шок от голямото шкембе, което очевидно е предимно празно място и храна Joy

Аз нямах линеа негра. Знам, че имате ли я веднъж, ще излезне и следващите пъти.

Общи условия

Активация на акаунт