ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 939
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Таничка, как ще спираш Фраксипарина? С какви мутации си? И на мен се опита АГ-то да ми обясни как няма нужда, но направих консултация с Хематолог и каза, абсурд. Дори сега в петък съм на Анти Ха изследване, да видим как е дозата, защото я съмнява дали ми е достатъчно, спрямо последните коагулационни.

Фраксипарин и Аспирин са различни неща, едното е антикоагулант, другото антиагрегант - правят различни неща.

# 256
Elface ясно защо  така отговаря за стриите

Дейзи мога да ти дам контакт на психолог която се занимава с бременни

Мале аз съм обратно, като видя лекар се успокоявам

Ако може контакти на лично съобщение за психолога, особено ако е в София.

# 257
  • Бургас
Таничка, как ще спираш Фраксипарина? С какви мутации си? И на мен се опита АГ-то да ми обясни как няма нужда, но направих консултация с Хематолог и каза, абсурд. Дори сега в петък съм на Анти Ха изследване, да видим как е дозата, защото я съмнява дали ми е достатъчно, спрямо последните коагулационни.

Фраксипарин и Аспирин са различни неща, едното е антикоагулант, другото антиагрегант - правят различни неща.
Принципно съм с нискорискови, ни са ми го изписали заради хормоналната терапия и прееклампсията.
Знам, че са с различно действие, но се зачудих защо увеличи едното и спря другото.
Ще трябва да се консултирам онлайн с някой хематолог, че тук в Бургас не съм чувала за добри.
Иначе Анти  xa в Бургас също май не се прави или поне аз не намерих къде, та май в сф ще трябва да го пускам.

# 258
Дейзи, за МД ли става дума? Имат едно дело от миналата година - една жена й объркали диагнозата, а в последствие родила с Даун...не искам да мисля как е постъпила жената, с която са й разменили теста. Аз по ЗК се следя и там при иначе добър лекар. Той ме посъветва да не си правяБХС то там, а в частната болница, където ме следят. Достатъчно красноречиво, че не си препоръчва собствената болница.

Лейди, не е Майчин Дом, а частна лаборатория, която не е към никоя болница. Аз съмнение в теста бих изразила след амниоцентезата, ако ми опровергае резултата. Някъде по-нагоре писах, че в резултата съмнение засега нямам, а огромното желание на лабораторията да правя амниоцентеза и последващи тестове от амниоцентезата само при тях и при лекар, който те ми кажат. Затова се въздържам засега да казвам имена, защото тук във форума съм чела мнения от момичета, които са доволни от тях. Тук при нас мисля, че няма някой да е правил при тях. Само мога да спомена, че тестовете не се правят в Европа и САЩ, а в Азия.

# 259
Таничка, консултирай се с др. Веселина Иванова онлайн, самата тя има три бременности на терапия, заедно с една загуба.
За Бургас, виж Синево дали не правят Анти Ха, мисля че правят, ама е много бавно (~10 дена).

# 260
  • Бургас
Таничка, консултирай се с др. Веселина Иванова онлайн, самата тя има три бременности на терапия, заедно с една загуба.
За Бургас, виж Синево дали не правят Анти Ха, мисля че правят, ама е много бавно (~10 дена).
Не правят, или поне не намерих в ценоразписа.
А тази докторка онлайн къде има консултации?

# 261
  • София
Май е при Калчев. Виж на сайта им , Медрек в апликацията

# 262
https://superdoc.bg/lekar/veselina-ivanova Пише, че прави онлайн консултации през Healee, аз лично я посещавам в МЦ 161.

# 263
Прави през СуперДок/Хиили също (https://superdoc.bg/lekar/veselina-ivanova). Другия вариант е др. Тончев през Медрек, което Мацето е споменала. Тя работи с Тончев в МЦ Калчев, провежда консултации също в частен кабинет МЦ 161, а през Септември ще се завърне от майчинство и в Токуда (поне така разбрах от нея).

# 264
  • Бургас
Момичета, кажете ми някое хубаво приложение в което да си записвам кръвното и пулса като ги меря и да ми вади някакви статистики или графики нещо. Свалих си Blood pressure app и то нон стоп ми изскачат някакви реклами да си купувам премиум версията. Дайте нещо безплатно за Дневник.

# 265
Tinydevil, покажи поръчката 🤣 аз се чудя всеки ден какво да си поръчам от shein за кръщенето на бебе 1 и все не мога да преценя как се стоят

# 266
Момичета, бебчетата все още се намират ниско долу в средата нали ,поне така ми каза АГ последния преглед преди 2седмици.
Сега от час някъде,тъй като се заседях на лаптопа и все не ставах до тоалетна , а сега , а после , явно се е понадул мехура , та усетих твърда бучка в дясната страна на корема и продължава да е там.
Та , тъпия ми въпрос е , възможно ли е да е бебето , да се мести така фрапантно 🙄
На големина колкото мъжки юмрук и твърдичко 🙄

# 267
Diorgg, и на мен ще ми бъде интересно да чуя другите момичета какво ще кажат. Понякога като стана от сън и отида до тоалетната, ми се струва, че едната ми страна на корема е по-подута и твърда, като топче, и после изчезва 🤔

# 268
Ползвате ли приложения за бременността, доволни ли сте от тях?

Аз съм с feia, платената версия, но не съм се възползвала от всички екстри все още.

# 269
Tinydevil, покажи поръчката 🤣 аз се чудя всеки ден какво да си поръчам от shein за кръщенето на бебе 1 и все не мога да преценя как се стоят

Поръчката е в пералнята първо хаха, ще ви снимам, добре са, те масово тук ги препродават, но си отговарят на описаните размери

Общи условия

Активация на акаунт