ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 34 092
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София, България
Ох аз дрехи изцяло наново ще купувам в началото, защото се разминават сезоните с първото. И имам доста прибрани дрехи, които няма да може да ползваме въпреки еднаквия пол Animal See No Evil другите неща така или иначе ни бяха неутрални цветове - колички, столчета, кревати Simple Smile

# 481
Момичета, ужасни са ми изследванията според мен😭 левкоцитите са високи от зарзиото,ковто вече спрях и трябва да паднат скоро, но особено ме тревожи  тсх,което беше 1,4 преди трансфера. Не пия никакви лекарства за щитовидната. Какво мислите?

# 482
Девилче, то не е ли опасно когато е високо тсх? Иначе левкоцитите са съвсем малко завишени, суе е височко - дали не си имала скоро я гърло да те наболява, я да е нещо друго, някоя инфекция?
Кетони в урината се появяват и при обезводняване до колкото знам аз или от недохранване също

# 483
Да,боля ме гърло в понеделник-вторник. И вода не пия достатъчно тези дни🙈
Ми то моето тсх направо липсва и затова се  плаша. Незнам дали е опасно за бебките да е ниско (за високото е така).

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 06:51 от Devilche

# 484
Да, кетони имах и аз. Това е поради обезводняване или нехранене.

# 485
На мен следващата седмица ми предстоят тези изследвания, в 8 г.с. като правих отидох и жадна освен гладна (щях да пукна 2 ч след ставане без глътка вода) защото не знаех, че вода може 🤣

# 486
Здравейте момичета , днес май не съм писала тук. Сутринта закарах сина ми на градина , прибрах се , закусвах и нещо ми стана лошо ,легнах и отиде цял ден , до 16 часа се излежавах , спах ..хем ми е готино , хем колкото повече лежа по-умряло ми става. После си наваксах естествено, 3 часа в морската градина с едно диво почти 4 годишно 😀

И аз да споделя за пола. От тинейджърка още сякаш си знаех,че ще имам момче , такова и исках. По-важно ми беше да имам момче от колкото момиче , не знам защо. И като забременях бях убедена ,че ще е момче , но в 16 седмица доктора ми каза 80 процента момиче ии аз шок. 1 месец свиквах с идеята за момиче , че ще съм майка на момиче най-накрая така успях да свикна с идеята и бамм на следващата консултация ми казва вече със сигурност 120 процента момче и въпреки,че нали такова си  исках ми беше суупер странно и пак 1 месец докато свикна. Но не си го заменям и за 10 момичета. Колкото е палав и див и непослушен , толкова е и мил , супер привързан към мен , като ми каже "Мамо, обичам те" или дойде и ме гушне без причина просто ме разтапя. Сега на феталната доктора каза 90 процента момиче, няма да лъжа ,че искам да е момиче да , но гледам да не се настройвам толкова ,за да не съм супер разочарована после. До месец максимум трябва вече живот и здраве да разберем със сигурност.

Аз бях споделяла ,че съм 0- кръвна група , мъжът ми и синът ми са положителна . Единственото,което са ми правили е след раждането една инжекция и това беше , по време на бременността нищо. Сега аг-то ми ми пусна някакво изследване , за да се види дали има някакви последствия и слава Богу всичко е наред.

# 487
  • София
Девилче, TSH ти показва хипер функция. Най-добре иди на ендокринолог! Сигурно ще ти пусне и T4 или Т3 да види дали не са мн завишени (обикновено е така при епизод на хиперфункция).
Моето TSH преди инсеминацията беше 1.3, а сега е 0, 57. Още е в нормата, но ще се следи да не пада.
Не знам какво да ти кажа, веднъж съм развивала хиперфункция (тиреотоксикоза) при стрес и беше супер неприятно. Имах TSH подобно на твоето и T3 тройно завишено. Бях в много топла страна и имах сърцебиене, изпотяване, горещи вълни, тахикардия. Предписаха ми бетаблокери и за няколко месеца се нормализира.
Това, което четох по въпроса относно бременността и хиперфункцията е, че е изключително важно какво лекарство ще ти назначат за нормализиране, защото някои са токсични за плода! Ще ти пратя на лично препоръка за добър ендокринолог, при която съм била.

# 488
Добро утроо!
Закарах малкия на градина ии вече съм на дивана. От няколко дни си чувствам корема супер издут , супер един такъв тежък. Сега сутринта става още не съм закусвала нищо и ми е тежко все едно съм преяла .....ако от сега е така не знам как ще карам по-натам . Та за това тази сутрин закуската е бананов шейк и без това друго не ми се яде. Чак взех да си набивам филми ,че ми се втвърдява корема и имам контракции,но не съм сигурна. От няколко дена съм започнала магнезий да пия , дано до 1-2 дни вече да започне да действа.

# 489
Привет, момичета! Доста време ми отне да ви изчета готините истории за пола и междувременно и на мен ми се прияде суши. Laughing Аз също си мислих за такова с пилешко, единствено ме притеснава хигиената при приготвяне и дали не режат суровите риби на същата дъска, на която и сготвеното пилешко. Rolling Eyes Прекалено премислям всичко, знам, ама голяма съм паника..

Относно полът - първа бременност ми е, от както видях положителния тест, в главата ми е, че ще е момиче. Нито за 1 момент не си помислих за момче, независимо, че родителите около мен бяха сигурни, че ще е момче. Направих пренателен тест, резултатите ги видя близък, заедно с пола и написа на лист пола. Дадохме листа в сладкарница, направиха торта.

ММ взе тортата и преди да я разрежем започна да му се превижда как му синеела. Smirk А той също преди това твърдеше, че е момиче, ама започна да си измисля, докато аз - непоколебима. Разрязохме тортата и видяхме, че вътре е розова и за пореден път се убедих, че имам страшно шесто чувство!

Аз си исках и момиченце, да си го обличам в сладки роклички и да връзвам опашки, обаче живот и здраве, със сигурност ще искам момче. Най-хубаво е да имаш и от двете, но разбира се, най-важното е да са живи и здрави. Много в вълнуващо! Sparkling Heart

БХС излезе, пратиха ми по имейл. Не разбирам особено кое се гледа, дали изчислен риск или първоначален риск. Ще се радвам по-запознатите да кажат. Аз вече си имам резултати от пренатест, ама ми беше интересно да разчета и тези преди следващия преглед.

Иначе вас кога ви викат след първата ФМ и БХС. Мен чак към 17-та г.с., което ми се вижда късно и сякаш ще звъня за час преди това, ей така да го видя бебето, че ми липсва и си гледам всеки ден снимките и видеото от последния преглед. Grinning Hug

Относно почивките - аз планирам скоро да пускам болнични и да сме здрави, ще мислим дестинациите, ние и без това в последния момент винаги взимаме решение за пътувания.

Аа и ММ хич не ме дразни, по-скоро преди да забременея му се ядосвах за битовизми, сега гледам хич да не се напрягам. Той също е много мил и грижовен, ще я бъде!! Satisfied

# 490
  • София, България
Добро утро! И аз вчера усещах много тежко корема. Долу много ниско все ме поняболяваше, остро такова. Не като менструални, ами като все едно някой ме натиска. И понеже имахме годишнина от сватбата излезнахме вечерта, толкова ми беше тежко, че почти нищо не хапнах, пък се точих за този италиански ресторант от 1 седмица Grinning Понеже имам някакъв спомен, че и предния път имах такива болки, не се притесних. Днес вече е по-добре. Някак все едно се е вдигнал нагоре коремът.

Да ви кажа след проучване няколко дни, определено мисля, че ми става зле на стомаха от но-шпа . Ще говоря следващия път или да го спрем или да го сменим с папаверин.

upincloudnine, гледа се “изчислен риск”, а не първоначален.

Аз суши си ям с пилешко Simple Smile

Ами 17 г.с. Не е късно. Обсъждахме май скоро, че вече прегледите почват веднъж месечно. Ако искаш можеш да си записваш часове по-рано, надали ще те върнат ако си си платено.

# 491
Аз пък в 17 седмица вече и пак повърнах, ей така и миналата седмица имах единично повръщане 🫤 направо се очудих хахаха

# 492
Момичета, ужасни са ми изследванията според мен😭 левкоцитите са високи от зарзиото,ковто вече спрях и трябва да паднат скоро, но особено ме тревожи  тсх,което беше 1,4 преди трансфера. Не пия никакви лекарства за щитовидната. Какво мислите?

[/quote
СУЕ по време на бременност е завишено и не е показател за проблем. Освен това те е боляло гърло. Тсх в опасно, ако е високо. И според моята ендокриноложката FT4 е по-важен и от ТСХ по време на бременност. ТСХ много играе сега, а за ФТ4 ми беше обяснила някакви неща. И като цяло са ти добри изследванията. При бременност има отклонения в показателите, а ти даже си с 2 бебенца 😊

# 493
Добро утро и от мен!
От вчера по обяд ме хванаха болки в кръста , пия си магнезия, нош па , но си държеше плътно до вечерта след 3х2 , после и корем. Реших да не се филмирам, сега се събудих отново с болки в кръста , та май ще полежа повече. Залагам го на преумора, вчера имах да върша много неща и се надявам да е от това.

По повод прегледа след първата ФМ , аз бях на 21.6 и чак след месец ме вика , аз й реагирах леко остро , но тя каза " не се изненадвай, всичко е наред , за какво да те викам по-рано" та това ми носи спокойствие , надявам се и така да си остане.
Ако толкова се притесняваш по някое време,не мисля,че е проблем да отидеш за междинен,няма кой да те върне.

# 494
Е, все пак прегледите вече се правят веднъж месечно. Моята ми каза, че по-рано от това не иска да ме вижда и аз се зарадвах (не обичам да ходя да чакам по кабинети) 😅😅

Общи условия

Активация на акаунт