ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 999
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, аз имам приложение, на omron connect е, но не е нужно да имате техен апарат. Въвеждате си данните мануално, както аз правя, защото моя пък е омрон, но не е с блутут въпреки, че беше 160 лева. Прикачвам снимки, водите си статистика и се вижда по дни, седмици и месеци, прикачвам снимка, моля игнорирайте тахикардията ми ( от апарата така става като го видя) :

# 286
Таничка, ако намериш нещо читаво он лайн за следене на кръвно, дай знак. Приложението Фея е дословно преведено (с Гугъл транслейшън) от Pregnancy. На моменти преводът е доста неадекватен и дразни как няма една човешка редакция зад копи-пейста. За седмиците излизат неточности в сантиметрите на бебчо. Няма как и да плащам за подобна дивотия, където дори не се постарават да го редактират на нормален български език.

Не съм забелязаля неадекватни изречения, а съм човек, който веднага би хванал нещо подобно. Прилагам от тази седмица категория Мама

Относно размерите, аз на колкото места съм гледала - толкова различни стойности съм срещала, варират, но за мен това не е проблем - дали е 11 см или 13 🤷‍♀️. Знам че има секция с йога упражнения, класически мелодии за бебето, таймер за контракции и т.н., но не съм ги ползвала както казах, все още.
Така че, не го отписвайте изцяло може би, не че им правя реклама,  просто споделям.

# 287
Момичета, пускам ви едно приложение в чата в месинджър, аз го използвах за следене на МЦ първо, но има и за бременността. Не знам какво искате да съдържа, но ви направих бърза разходка. Аз в него се водя 13+4, но знам за себе си че АГ от начало го следи точно със седмица назад, т.е 12+4.  Изцяло на английски е и мисля, че е доста обстоен. Безплатно е приложението.

# 288
Момичета , все се каня да ви питам и забравям. Чувствителни ли са ви коремите? Моя е много чувствителен , не искам никой да ме пипа , дори когато съм с по-широки дрехи и леко се търкат по корема ми е супер неприятно. С първата бременност изобщо не бях така , сега явно ще го пазя от желаещи да пипат ...

# 289
И аз това приложение Фея си го харесвам, имам много информация по седмици ...за мама, за бебе, за хранителен режим, за спорт, за съвети, идеи за задачи и списъци, подсещания за лекарства, прегледи .. това е общо информация, която можеш да четеш в безплатната версия, уж има подробности и конкретни неща в платената, но аз мисля да я пропусна ...

# 290
Maria, аз по принцип не обичам много да ме пипат, а пък като имам корем, въобще не бих искала да ми се оглеждат много, снимат или пипат. Мен приятелят ми сега само като ме пипне за крака и пищя 😅

# 291
Момичета , все се каня да ви питам и забравям. Чувствителни ли са ви коремите? Моя е много чувствителен , не искам никой да ме пипа , дори когато съм с по-широки дрехи и леко се търкат по корема ми е супер неприятно. С първата бременност изобщо не бях така , сега явно ще го пазя от желаещи да пипат ...
Много.. не давам на моя приятел да ме пипа, просто ми е неприятно.. 😁

# 292
На мен ми е много приятно, когато таткото ми гали коремчето или просто си държи ръката там. Relaxed

До сега не е имало други желаещи да пипат и се надявам да няма. Не знам как бих реагирала и отказала тактично, освен ако не е много близък  Grinning

Аз лично също често го пипам и галя, харесва ми. Relieved

# 293
И на мен ми е приятно таткото да го гали, на други не бих дала, аз никога не съм и посягала да галя на бременна корема, не ми се струва уместно 😁

# 294
Ще се изненадате колко са нетактични хората. Аз нямам нищо против хора от семейството - майка ми , бабите ми , леля ми , доста съм близка със всички членове на семейството ми. Близки приятелки също нямам против , но както казах сега просто аз дори да се пипна и ми е неприятно. Сещам се предния път като бях бременна и свекъра ми как беше "погалил" корема.. все едно галиш улично куче или все едно някой да дойде и да ти разроши бретона ...😤😤 Това , ако се случи сега ще изригна сигурно 🤯😡

# 295
kity казуса е следния.Днес ходих да си удължа болничния в девата ,а там миобясниха ,че може само чрез хоспитализация.Направихме нещата всичко точно,но аз забравих да питам как ще върви по дати.14 дневният ми болничен е до 21 юни казаха ми да отида в болницата след четири дни(от днес) да си взема готовия болничен.Та се чудя дали ще ми го запишат от 21 да не ми стане прекъсване ,макар че сега се водя хоспитализирана.Не знам дали го написах разбираемо 😁

# 296
elface, би ли споделила кой е хотелът, че търся и аз за един мъж-каприз 😁
pivolini, за времето, в което си хоспитализирана мисля, че също се води болничен, но новият няма да ти е точно продължение на 14-дневния, май са с различни кодове. В работата няма да имаш проблеми. Просто се наслагват болничните.
За нетактичните хора Maria е много права. Аз бях с огромен корем предната бременност и доста пъти хора, с което не съм близка, посягаха да ми пипат корема. Често пъти го гушвах и обяснявах, че не се пипа, че ми правят контракции. Просто не ми беше приятно всеки да ме пипа.

# 297
  • София, България
pivolini, моят болничен след хоспитализацията си е един цял - 34 дни. 4 дни в болница и 30 за следболнично Simple Smile но си е в един болничен лист и пише 34 дни и точно така, беше издаден на последния ден от престоя ми в болницата.
Когато отидеш след 4 дни ще ти издадат болничен лист за 33 дни вероятно, понеже минималния престой по пътека мисля, че е 3 дни Wink за това така са ти казали да отидеш след 4 дни от днес.

# 298
Същата работа беше и при мен с болничния като при Peanut 👌🏻 след това просто си го пуснах за удължаване през ЛКК, защото един път излезеш ли трябва да не го накъсваш, иначе знам че пада майчинството ? (Извинете ме ако не е така, но от всичкото четене това разбрах аз)

# 299
  • Бургас
Същата работа беше и при мен с болничния като при Peanut 👌🏻 след това просто си го пуснах за удължаване през ЛКК, защото един път излезеш ли трябва да не го накъсваш, иначе знам че пада майчинството ? (Извинете ме ако не е така, но от всичкото четене това разбрах аз)
Пада и последващ болничен ако взимаш, не само майчинството, защото като има прекъсване се преизчислява наново.

Общи условия

Активация на акаунт