Достатъчно ли правя за детето си ?

• 10 009
  • 361
  •   1
Отговори
# 165
Моят мъж правеше повече и то с любов и грижа,без да брои,натяква и да пуска теми в бг мама.
За което ще съм му благодарна цял живот ,защото и след двете раждания имах следродилна депресия  и без неговата помощ нямаше да се справя.
Автора и без това ни заряза и отиде да се жалва на друго място от гадната си неблагодарна жена.

# 166
  • София
Добре, дами, този баща не прави достатъчно. Вашите съпрузи / бащи на децата ви повече ли правеха? Наистина ли?

Скрит текст:
Според мен не е даже толкова въпросът кой колко прави, а това изнервяне и на двамата, което прераства в раздразнение и нататък всички знаем в какво може да прерастне, и то не е мир и любов, докато смъртта ни раздели.

Даже не ми се отговаря на този въпрос. Но да,накратко – другият родител на детето ми си гледаше детето. Абсурдно е, когато се възприема за норма родител да помага в гледането на собственото си дете, а не да си гледа детето.

# 167
Моя мъж не е ставал през нощта, не е мил шишета, биберони и залъгалки, не е правил пюрета, не е хранил. Той се занимаваше с къпането, извеждаше детето без мен, за да мога да си почина, вечер след работа си играеше основно той с детето, пак за да си почивам или да сготвя, да оправя. Той го развеждаше с една раница като прохождаше, защото мен ми се скапваше кръста. Общо взето участваше и участва повече в грижите по самото дете, а не толкова в битовата част, освен за къпането. То и сега си продължава долу горе същото, нищо, че и двамата вече си ходим на работа, но детето предпочита да играе с него вечер, пък аз си пия виното в кухнята и готвя. Не знам по форумни стандарти много ли е, малко ли, ама на нас ни харесва този вариант.

# 168
Много са ми странни такива теми, независимо мъж или жена пита.
Детето е общо, грижите също. Разбира се, че се очаквам както аз така и другият родител да направим най- доброто (във възможностите ни) за детето ни.
Нормално е да е трудно за организиране и разпределение на задачите, с любов разбиране, разговор и подкрепа се случват нещата. (Ако не се случват има варианти.) Може да се преосмисли дали всичко е важно и трябва да се случи на момента или може да се отложи за друг по-подходящ момент.

# 169
Когато се роди малкия, големия беше горе долу на възрастта на детето на автора. Вечер се занимавах основно аз с големия. Много пъти съм го взимал с мен на работа или на село, беше много привързан към мен, в яслата и градината плачеше за тати, не за мама. За него имах и малко повече време, после се наложи да работя повече, почнах да се прибирам по късно и почти не ми оставаше време вечер за децата. Помощ не сме имали много, с изключение че докато малкия беше бебе, големия го пращахме за няколко дни в седмицата при баба му в продължение на около половин година.
Нощем не съм ставал никога, памперси съм сменял рядко и инцидентно, на разходки съм ги водил винаги, когато съм имал възможност. С две думи, почти всичкото от малкото ми свободно време съм се старал да го прекарам с децата. Много ли е, малко ли е всичко, което съм правил - колкото толкова.

# 170
Само да кажа на автора, че сравнението е майка на мизерията. Ако слушаш другите родители, те винаги са ошетали къщата, отгледали децата, играли, хранили, посветени на дом и дете и т.н. Четейки тази тема, чак аз започнах да се питам правя ли достатъчно за децата си 🤨😊 Особено като чета какви нападки са към майките и колко лесно се определят като мързели, психо, при това от хора, които не ги познават.

Намери си вариант с тази жена да се разберете и да си гледате семейството - търсейки съвети навън, неминуемо ще получиш 5% полезни мнения и 95 - ориенталщини и изтъкване.

# 171
  • София
Майката като тежко депресирана ми се струва, прави напук на бащата, той не знае какво още да направи, та белким угоди.

Сега, не прави малко човека, даже хич, при все, че работи активно и съблюдава народ.
Майката може малко да се обере и да не вдига патаклама за всичко, както и да го оставя да спи поне. Но няма, защото тя така го наказва и мисли е голямата работа, а не е.

Авторе, много сериозно трябва да говорите и да се натъкмите овреме, защото на някой ще му избушат чивиите и ще се разделите.
Не питай нас, питай нея от какво има нужда. По възможност без детето и някъде на неутрална територия. Нека се сети, че ти не си ѝ враг, а любим.

# 172
тук уловката е че, той ходи на работа, тя -не. Да, знам много добре, каква работа е занимавката с дете, имам представа, макар и от малко по-одавна, но, е нормално тя В КОНКРЕТНИЯ случай да поеме малко повече грижите за детето, защото е по майчинство. Не говоря за изцяло, а малко повече. Както ще бъде вярно и обратното, ако той беше взел майчинството, а тя ходеше на работа, тогава ситуацията ще е точно обратната.
изобщо не опира до това, кой е мъж и кой жена, а кой колко неща съвмествява. Да се ходи на работа, и да не се спи през нощта, ами трудно е и за постоянно никой не би издържал - без значение мъж или жена.
И като са родили дете е трябвало да помислят как и кой ще го гледа основно- защото винаги единият гледа детето малко повече, когато е вкъщи по цял ден  е неизбежно.
а това с изключването на бабите или избягването на детегледачка /ако не е от финансово естество/ втози случай е каприз, който изостря отношенията между двамата. Никаква полза!

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 15:00 от Crissy

# 173
Моя мъж не ми помага с почти нищо,ако свърши нещо доброволно без да съм го накарала съм благодарна,авторката щом капризничи след всичко изброено или е лигла или има нещо,което автора спестява. Аз също много се ядосвам ,когато си играе с малкия има няма 30 минути ,може и това да е проблема ,но това с буденето посред нощ за мляко направо ме втрещи ,вярно аз кърмя не правя АМ,но дори да беше пак нямаше да  будя мъжът ми при наличието ,че на сутринта е на работа ,не знам,различни семейства различни мирогледи

# 174
  • София
И на мен мъжът ми не ми помага вкъщи. Не е гост, че да помага. Той е родител и домакин колкото съм и аз. И двамата си гледаме къщата и детето.

# 175
Предполагам и ти не му помагаш с доходите, ами изкарваш поне приблизително колкото него. В този случай, ок. Ама жената на автора не се знае с какво тя помага с доходите, втората година майчинството е минимално, а тя учи и магистратура. Така че май мъжът опъва яко на много фронтове, така не стават тия работи.

# 176
  • София
Не, не помагам с доходи – аз също не съм на гости вкъщи. Изкарвам пари.

# 177
Автора някъде беше писал, че ТЯ гледа детето до към 17-18 часа. След това явно е той "на смяна", но не му се занимава. Уморява се или заспива. Пазаруване, ходене до еконт всичко това съм го правила и с малко дете. Може да се сложат покупките в количката, а сега сме си с колата - даже днес слага череши в торбата заедно с продавачката. А имайте напредвид, че моя реве ако влезеш някъде примерно в еконт и хич не е от чакащите деца. Също така е като див, тича като ракета и не знаеш на къде ще свие, я към пътя, я към не знам си къде. Ние с ММ сме двамата на разходка, че е трудно за сам човек. Щом чак околните са ни казвали, че е доста буен, значи наистина е.
Много жени правят всичко, кието автора прави, че и отгоре. Не разбирам защо е това прехласване.

# 178
На много жени се налага да го правят, но на тази на автора - не. И все пак мрънка. Това му е проблема.

# 179
Малко е странно измерването на количество и брой задължения. Аз смених днес 5 пъти памперса, сега си ти. Правя това и това, значи съм си отдал нужното.
Вкъщи, който усети, че детето е за смяна на пелена, сменя го, не се редуваме или броим. Като се напълни мивката с чинии, я аз я пусна миялна, я мъжа. Понякога ако ни мързи и двамата, пускаме я на следващия ден. Да, аз бях повече време с децата, което е логично, защото той работи. Ако искам нещо, казвам го директно, не чакам да се сети. От преди децата, винаги домакинството е било обща работа, няма женска, няма мъжка. Затова хубаво ги преценявайте тези мъже/жени. Ако не се мърда една прахосмукачка да пусне или масата да вдигне, няма като се появи дете магически да започне да "помага".

Общи условия

Активация на акаунт