Достатъчно ли правя за детето си ?

• 10 000
  • 361
  •   1
Отговори
# 150
Като не можете да се справяте,дайте детето на ясла или наемете бавачка.Ученето с малко дете не е задължително,изчакайте малко.Правиш достатъчно,женати е или мързелива или неорганизирана.Щом пък имате и баби наблизо,възползвайте се.

# 151
Абе, всички я нападат тази жена, ама дали не е в някаква депресия? Защото на мен така ми звучи

# 152
Ако жената пишеше темата, можеше коментарите да са в посока колко е зле мъжът й …

# 153
Много съм впечатлена.
Тази жена кара мъжа си да се изморява и то само, за са учи. Можеше да избере по-подходящ момент. Като тогава когато детето стане абитуриент или когато мъжът се пенсионира.
А той миличкия прави много повече от средностатистическия бай Ганьо. Само се чудя нещо ли му има, че не осъзнава, че чуждите мъже се наспиват и "помагат" в домакинството. Дано само са не кара самосвал, че ще стане страшно.

# 154
Жената има бакалавър и 4!! магистъра, учи ПЕТИ, ако това изобщо е вярно, е съпер нелогично. За какво й е да учи сто неща? Достатъчно е учила, за да избере нещо, което й харесва от всичките за професия. Ако беше на 23г и няма образование, мисля, че всички щяха да я подкрепят. Това би било коренно различна ситуация.

# 155
  • Далечният изток
Жената да не е от тия супер умни, с хипер високо АйКю, дето от толкова много акъл, никоя работа не е подходяща за тях?! За какво по ягодите са ти 5 магистратури? Досега би трябвало да е ориентирана, да кажем с втората магистратура да си е намерила нейното професионално поприще...

# 156
Четири магистратури, макар и трудно, могат да се изкарат за шест години. И хората обикновено работят.
Не знам какви са стремежите в това семейство, има ли няма ли нужда да учи.  Аз сега като нямам трябва ли и другите да са така?
Иначе хубаво четем в женските списания как майките се записват са учат нещо, но ние тук твърдим, че мъжът трябва да се наспива и какво семейство било това щом поръчвали храна.
Че има жени, които благоговеят пред "помощ" от страна на мъжете, е съвсем друго.
Ма тези мъже на хотел ли са? Хвърляли боклука, купували хляб, и едни такива сложнотии, които и дете може да свърши.

# 157
Почти повярвах, почти. Детето гледате изцяло, парите изкарвате изцяло, управлявайки и 6-7 човека, много чистите, играете си с детето, приспивате го, пазарувате, че и през нощта ставате, ахаха… За марулки ни взехте тук. Авторе, вие сте извънземно. Успешно можете едновременно да работите и да извеждате жената и детето на разходка. Можете очевидно и без пълноценна почивка и сън да сте адекватен - служебно и семейно. За кое лъжете - че работите или че гледате детето?

# 158
  • София
Напълно разбирам защо се ядосва жената, мъжът просто не се занимава с детето. А то това е най-тежката и убийствено скучна част от гледането на малко дете. Всичко останало са дреболии, които, честно казано, изобщо не ги броя за помощ. Поръчване на храна, миене на играчки и взимане на пратки, моля ви се! Абсолютни дреболии върши този мъж, нищо, че е с усещането, че се е нагърбил със света.
Жената би могла да си почине и да й просветне малко, ако след работа мъжът й извежда детето на площадка сам; ако в почивните дни се занимава с детето (ама не да заспива на 20тата минута, то на всички ни се е искало да спим, вместо да строим десетата кула и за десети път да се правим на маймуни); ако част от нощите той спи с детето сам.
Изобщо, при гледането на малко дете, най-изморителното е гледането на малкото дете. Не шишетата, памперса и еконта.
Доста ми е тъжно като чета колко много бащи се скатават и жените им го намират за нормално, честно казано, все си мислех, че сме дръпнали малко напред с тия неща.

# 159
ако това е истина, е доста странно - и жената в тази ситуация изглежда инфантилна. В работата на моя съпруг има такъв колега, ожени се на 45 години  и в момента има две малки деца -2-3 годишни.
В началото, когато казваше че, отстъства от работа, защото жена му му възлага задачи, че в работно време прави разни неща, които жена му е възложила, закъснява за работа /идва направо наобяд/ ние смятахме че, преувеличава. Миналата седмица, съпругът ми е бил свидетел на разговор между колегата му и жена му, която му заявила, че най-добре да излезе в отпуск до края на лятото или ако може да не пуска отпуск да не я хаби а да работи от вкъщи, защото имала нужда от помощ с децата. Говорим за магазин. Имат баба и детегледачка, жената е по майчинство. Та така, вече вярвам.

# 160
  • София
Бърди, точно. Жената, ако беше тръгнала да издребнява като автора, щеше да изглежда така:
Детето се събужда, аз му събличам пижамата, аз му обличам дрехите, аз го мия, аз му обувам обувките, аз го слагам в количката...
Изброени дреболиите и като стигне до най-отнемащото време "О, там се изморявам бързо и не го правя много".

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 11:18 от milenaka

# 161
  • София
Да, а да не говорим за безкрайните купчини пране, особено ако ще се сваля памперса вече; разтребването на играчки и всякакви предмети за игра по цял ден; хранене, миене и разчистване след това по няколко пъти на ден.
Ами напрегнала се е жената, не вижда помощ там, където има нужда. Авторът няма какво да се чуди, тя си му е казала в прав текст и той го е написал в първия пост - обвинява го, че не гледа достатъчно детето. Не се оплаква, че не чисти, готви и пазарува, на нея друга отмяна й е необходима и си го е казала директно.

# 162
Детето го приемате и двамата като някакво задължение за обгрижване, както дома. Кога си говорите, храните ли се заедно, излизате ли, секс правите ли, играете ли си с детенцето? Да миеш играчки, бутилки, да взимаш пратки са някакви домакински задължения, които са второстепенни. Какви са тези пратки всеки ден? Взимане на пратка веднъж седмично, за миене на бутилки - миялна или повече бутилки, миете играчки??? Оптимизирайте си ежедневието, заринали сте се с досадни задължения, време не ви остава за вас, за комуникация и т. Н.
Хубаво е решила жена ти 100 дини, хем с малко дете, хем образование, няма драма, но трябва добра организация, което май не ви се получава. Дай да сме образовани и с измити играчки, но да крещим нон-стоп. Поговорете, вижте кое е важно и кое не. Как заедно да си организирате деня, за да ви е ок. Липсата на книжка защо в проблем? На пешеходно разстояние магазини няма ли? Вместо ти да се нервиш, че правиш това и онова, а тя на теб, седнете, изхпворете нещата, направете си седмичен план ако трябва. Включете вътре време за себе си, не само миене и пазар.

# 163
  • София
Скрит текст:
Да, а да не говорим за безкрайните купчини пране, особено ако ще се сваля памперса вече; разтребването на играчки и всякакви предмети за игра по цял ден; хранене, миене и разчистване след това по няколко пъти на ден.
Ами напрегнала се е жената, не вижда помощ там, където има нужда.
Авторът няма какво да се чуди, тя си му е казала в прав текст и той го е написал в първия пост - обвинява го, че не гледа достатъчно детето. Не се оплаква, че не чисти, готви и пазарува, на нея друга отмяна й е необходима и си го е казала директно.
Да. Това дете не е на съседите. То е негово. Колкото майката е родител, толкова е и той. Тази възраст е доста трудна и единият родител клеква и вдига ръце, защото се "измарял", как можело другият да недоволства от това...

# 164
Добре, дами, този баща не прави достатъчно. Вашите съпрузи / бащи на децата ви повече ли правеха? Наистина ли?

Според мен не е даже толкова въпросът кой колко прави, а това изнервяне и на двамата, което прераства в раздразнение и нататък всички знаем в какво може да прерастне, и то не е мир и любов, докато смъртта ни раздели.

Общи условия

Активация на акаунт