Достатъчно ли правя за детето си ?

• 10 027
  • 361
  •   1
Отговори
# 225
Баси, всички сме ходили поне на градина, някои и на ясла. Не помня да се ни осакатили. И всъщност тези деца гледани от мами или баби вкъщи до училище после имаха многократно сериозни трудности да се адаптират, някои си останаха аутсайдери и като цяло смотани. Така че хайде няма нужда от такива саможертви

# 226
  • София
Пък като минат 2 години и вече двамата родители работят, не знам, не знам кой ще го погледне това дете 😬
Който и досега, майка му на детето. Баща му ще заспива на 20тата минута.

# 227
Това е наистина гадно,това,че ходи на работа не значи ,че няма задължения и вкъщи най-малкото да обърне внимание на жената и детето
Пък като минат 2 години и вече двамата родители работят, не знам, не знам кой ще го погледне това дете 😬
Който и досега, майка му на детето. Баща му ще заспива на 20тата минута.

# 228
Не й обръщайте внимание на Руми, тя в друга тема твърдеше, че 90% от родителите не си обичат децата. Трол или патология, не знам.

# 229
Ами връщат се майките и преди 2 години на детето, не само заради парите.
Ако бебето /детето/ е от по-ревливите, капризни и тръшкащи се , майката на работа се чувства "бял човек".
Имам 1-2 млади колежки и чувам какво споделят и даже ги разбирам, макар да съм позабравила най-бебешките изпълнения.
И явно живея в някаква паралелна вселена, ама не познавам жени , отглеждащи децата си до първи клас без собствен доход /не на мъжО/.

# 230
Аз познавам много малко хора, които гледат детето вкъщи до 3 години. Повечето се връщат на работа след 1-1,5, не само заради парите. Ако се "размножаваха" само тези, които могат да си стоят вкъщи 7 години, отдавна да сме изчезнали като нация.

А и аз имам същите наблюдения като rf22, на децата които не са ходили на ясла или детска градина, хич не им се отразява добре.

# 231
Скрит текст:
Ако мъжът ми реши да ме изгони от вкъщи си събирам багажа и му оставям детето. Тогава пак ще ги върши всичките работи, че и отгоре. Много лесно се гони жена, като разчиташ, че тя ще вземе и детето и мъжът ще се отърве от отговорност.

Мда, при раздяла мъжът става моментално ерген, а жената самотна майка. Но никога не бих оставила детето си! Любовта ми към него е по-силна от егото!
Не става въпрос за обич или изоставяне. Става въпрос за криворазбраната "мъжественост" на българския мъж. Как няма мъже дето да пропнат по масата и да кажат "Жена, от утре идва бавачка за детето за 4 часа всеки ден. Така ти ще учиш, ще почиваш, ако искаш запиши за книжка, пък аз ще ти купя и кола. Също веднъж седмично ще идва фирма и да почиства. Вечерите ние с теб ще си ги разделяме за гледане на детето, та и двамата да починем. Не се притеснявай, аз плащам. Аз МЪЖЪТ в къщата казах." Вместо това се тропа по масата за ракията и салатата. А ако жената иска помощ и мрънка или вдига скандали е истеричка, мързелана, за психиатър и т.н и ще я изгоним, барабар с детето, щото мъжествения не знае как се сменя памперс.
За пример винаги се дава леля Пенка, която гледа 2 деца + трето мъжът и. Която работи 15 години в завода и ще работи там докато се пенсионира, защото на мъжествения българин, няма да му дойде на ум да помогне на жена си, пък да я подкрепи да учи, да си повиши квалификацията и да почне по добра работа. Я по добре в кухнята на мивката и пералнята, че да не вземе и тя да се почувства човек, пък да вземе да изостави муньо и кой ще му прави салата и ще му носи ракията.

Мъжът ми е гледан в семейството до 3.5 години, но свека сега отчита това като грешка, в сравнение с брат му, който е тръгнал на 2 и нещо. За мен максума е 3 години, след това е по добре да са в среда с връстници. Преди това децата не играят заедно и нямат нужда от други деца. Пък и да си минат по реда на вирусите иначе всичко се кара в първи клас.

# 232
Rumi11111, детето ти къде се социализира и трупа умения, след като си го гледала, или смяташ да го гледаш докато тръгне на училище?

Всички сме ходили на градина, ясла, не сме се счупили, увредили... Даже това е по-вероятно да се случи, ако майка му го глезурка до 20г.

# 233
В кой завод работи таз Пенка, щото аз не мисля да останаха много /сещам се само за оръжейния в Казанлък/, ама ако кака Пенка работи в оръжейния, тя ще да е "твърдо коп**е" и не мъжа ѝ , а тя ще тропа по масата той да ѝ сервира голяма ракия с малка салата и мезе, дето не е брано , ами драно.
Абе не знам защо при таз еманципация, все мъжа трябва да купува кола на жена си.
Що пък поне веднъж работещата, можеща, знаеща жена сама не си купи?

Автора е предлагал бабите или бавачка да гледат детето, обаче жената не мисли, че друг, освен нея ще полага адекватни грижи за детето?
А за среднощното мляко на тази възраст, просто не ми се говори.

# 234
Скрит текст:
В кой завод работи таз Пенка, щото аз не мисля да останаха много /сещам се само за оръжейния в Казанлък/, ама ако как Пенка работи в оръжейния, тя ще да е "твърдо коп**е" и не мъжа и , а тя ще тропа по масата той да ѝ сервира голяма ракия с малка салата и мезе, дето не е брано , ами драно.
Абе не знам защо при таз еманципация, все мъжа трябва да купува кола на жена си.
Що пък поне веднъж работещата, можеща, знаеща жена сама не си купи?
Ами аз съм си от Казанлък. То за да си работеща, можеща, знаеща и да гледаш деца, трябва някой да те подкрепи с ВРЕМЕ и ОТМЯНА на някои задачи. Завряна в кухнята, като обслужващ персонал, няма как да си горепосочените.
За протокола: аз сама си купих кола.

# 235
Жената на автора е всичко друго, но не и "завряна в кухнята" и вече писах , че той ѝ е предлагал варианти - бабите или бавачка да гледат детето, но тя и това не е приела.
Той и с хастара да се обърне, явно файда няма да има.

# 236
Жената на автора е всичко друго, но не и "завряна в кухнята" и вече писах , че той ѝ е предлагал варианти - бабите или бавачка да гледат детето, но тя и това не е приела.
Той и с хастара да се обърне, явно файда няма да има.
Предложил е бабата. Но не се знае дали жената няма проблем с въпросната баба. Има хиляда теми тук за свекърви, а и не всеки се разбира добре дори с майка си. При мен свеки помага много, но е свястна жена и се разбираме.
Жената на автора не е завряна в кухнята, но някои коментари се опитват да убедят автора да го направи, като тропа по масата. Защо? Защото е в майчинство, а той работи. А ако жената не иска да е завряна в кухнята, да я изпъди.

# 237
Аз не бих поверила трайно тодлър на възрастна жена. От пребиваванията ми по градинки и площадки имам затвърдено мнение, че бабата е най-лошия вариант.

# 238
Българският мъж , може да ги направи нещата , ако има финанси . Пък и от години майките са се справили с всичко и едва ли не за нищо не става жената , ако и чистят и има детегледачка .

# 239
Аз не бих поверила трайно тодлър на възрастна жена. От пребиваванията ми по градинки и площадки имам затвърдено мнение, че бабата е най-лошия вариант.
Понякога единствен пред нищо. С голямото дете, когато беше мъничка и я гледах, често прекарвахме дните в парка до нас. Имаше един много мил, но доста възрастен мъж, който се грижеше за момченце около годинка. Шапка му свалях на този мъж. Въпреки възрастта и очевидните си проблеми с тялото, той всеки ден извеждаше детето, взимаше му кухня, хранеше го, играеше с него, разхождаше го докато спи. Всеки Божи ден. Веднъж засякох майката, явно внучка на този мъж... толкова грозно, грубо и неуважително говореше с него, че да израстне с прадядото е в пъти по-добре. Със сигурност малкия е досадна грешка, с която на никой не му се занимава. Много от децата по градински само с баби/дядовци са нежелан ангажимент прехвърлен на друг. Не всички, но голяма част и родителите им не го крият.

Общи условия

Активация на акаунт