Достатъчно ли правя за детето си ?

• 10 039
  • 361
  •   1
Отговори
# 240
Те и бабите не крият, че прехвърлените им деца са нежелан ангажимент, да не помислите, че си мълчат.

# 241
Всички говорите за любов, не знам явно не разбирам от такива сантименти, ама трябва да е голям признак на любов да събудиш посред нощ уморен работещ човек, който освен работата е мил шишета и дупета до 11-12 вечерта. Автора прави много повече от колкото трябва да прави, което нито е достатъчно на жена му, нито го цени.

# 242
  • София
По- скоро липсата на такава, РФ, не се пеняви.

# 243
понякога бабите и дядовците са единствен вариант за допълнителна помощ. Нали, някой трябва да работи - не за друго, ами поне да се покриват сметките за детето /не са малки суми/
Не става дума за амбиции, а за необходимост от плащане на сметки и кой може да го направи и осигури дохода на семейството.
Иначе в идеалния случай, детето трябва да получи пълно обгрижване и от двамата родители, ако може и по цял ден. Но, ако нямат такава възможност и чисто практически им трябват пари за домакинството? Когато бях в тази ситуация, известно време се опитвах да бъда независима - неспане няколко нощи, пълна умора на следващия ден и накрая ме привикаха и ми казаха че, ако искам да работя трябва да реша проблема, за да съм в по-голяма кондиция на работното си място. Иначе щях да остана без работа / ММ вече беше без работа/ и какво е решението: най-добре да ме буди, да не спя, за да докажа колко обичам сина си, а после като ме уволнят,  кой да покрие сметките за малкия и нашите?!
Майка ми се намеси и първата година, спеше при малкия. АЗ не наспивах и не се чувствам виновна

# 244
Всички говорите за любов, не знам явно не разбирам от такива сантименти, ама трябва да е голям признак на любов да събудиш посред нощ уморен работещ човек, който освен работата е мил шишета и дупета до 11-12 вечерта. Автора прави много повече от колкото трябва да прави, което нито е достатъчно на жена му, нито го цени.
Когато става въпрос за собственото ти дете, ако трябва, ще миеш дупета и шишета до откат. Това, че жена му е мънкалник и груба, няма касателство с колко точно трябва да се изчерпа грижата ти към детето ти. Ако тя не св грижи, сори, че е измъчен, ама трябва да е той. Да са мислили малко кой какъв е преди дете да създават

# 245
Българският мъж , може да ги направи нещата , ако има финанси . Пък и от години майките са се справили с всичко и едва ли не за нищо не става жената , ако и чистят и има детегледачка .
Нали мъжът иска само да работи и нищо друго. Да осигури финанси. Повечето жени се справят с децата и домакинството с помощ от мъжа, ако не учат или работят. За последните обикновено се налага повече помощ. Аз ползвам свеки и също бавачка сме имали. Ако трябва да съм честна със сушилня и съдомиална и ако съм си само по майчинство ще се справя с повечето домакинстване, даже ще имам и време за почивка и повече сън. Ако пък мъжат извежда детето вечерно време ще имам и възможност да сготвя.
Проблема на автора според мен е /ако чете/, че не ползват помощ, а имат нужда.

# 246
това е вярно, малко помощ отвън, ще помогне на ситуацията.
И ще се намали напрежението и при двамата.
Бабите не са най-доброто решение, детегледачките -също, но при определени обстоятелства са необходими.

# 247
  • София
С малко дете няма неуморЕн и неработещ. А който иска за не гледа дете и да не го будят нощем, да не създава дете. Това е избор, а не задължение.

# 248
Детето вече е факт, възможността за избор не съществува.

# 249
  • София
Така е, за тези неща се мисли навреме. А не после, когато детето е факт, да се правиш на дръж ми шапката и да мрънкаш, че трябвало да си гледаш детето.

# 250
Аз мисля, че той не е очаквал да е така. Много млади родители имат една нереална представа преди раждането на детето - като от реклама на адаптирано мляко - къща с модерен интериорен дизайн, решен в бяло и беж, свежа фит мама с лек грим се усмихва на пухкаво нахилено бебе, което похапва лакомо от шишето докато гледа майка си в очите...

# 251
Като ви чета чак ме хваща шубето да имам деца. И в следващия момент се сещам, че вече имам две. Помня когато големия беше колкото на автора вече имахме и бонус бебе. И когато трябваше да работя в неделя го взимах с мен, возих го на камион с детското му столче ( ме знам до колко беше разрешено, но не са ме спирали кат тези пъти), държах го около мен докато трябва да свърша нещо и го наглеждах, а тва се забавляваше.
Хайде вече малко да се укротите, не сте първите с по едно бебе да искате всички да се въртят около вас - мъж, баби, стринки, бавачки, чистачки, баси колко много станаха. Хората са имали деца откак има хора, иначе нямаше да има и са се справяли някак без гореизброените да се въртят наоколо

# 252
  • София
Всъщност, авторът иска баби и бавачки да се въртят около детето му.

# 253
Всъщност, авторът иска баби и бавачки да се въртят около детето му.

Точно. Жена му е тази, която не иска.

# 254
Ми що да иска, когато той изпълнява всички тези функции на куп?

Общи условия

Активация на акаунт