Достатъчно ли правя за детето си ?

• 10 029
  • 361
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ами така е, като е избрал да има дете.

# 256
Не мисля, че е достатъчно за детето. От това, което прочетох разбрах, че грижата е свързана единствено с миене на бутилки, играчки, чат пат миене на акано дупе и хранене събота и неделя, а и помагане в къпането. Поръчване на храна, пускане на миална, чистене с прахосмукачка, ходене до еконт и хвърляне на боклук не мисля, че имат общо със зададения въпрос. Това е свързано със семейните и битови взаимоотношения. А за нощното будене е друг въпрос. Може би има много неизговорени неща в това семейство

# 257
А защо автора не предложи да плаща на жена, която да почиства дома 1-2 пъти в седмицата?
Имам позната, която е самотна майка на две малки деца и ми е казвала, че без тази жена е абсолютно загубена.
Така няма и двамата да се тормозят с битовизми, а ще се концентрират само в бебето.
Ако жената и това откаже да съм на автора ще я натиря барабар с бебето при майка й за неопределен период от време.

# 258
То пък щото много сложно двамата да почистят за половин час вечерта като се върне от работа. Единия оправя чиниите, другия пода и готово. А събота или неделя си правят по-основно почистване за час-два. Голяма философия, голямо нещо, чак жена да идвала.

# 259
  • София

... ще я натиря барабар с бебето при майка й за неопределен период от време.
Брей! Joy

# 260
То пък щото много сложно двамата да почистят за половин час вечерта като се върне от работа. Единия оправя чиниите, другия пода и готово. А събота или неделя си правят по-основно почистване за час-два. Голяма философия, голямо нещо, чак жена да идвала.

Както виждаш за някои хора си е "голяма философия" и не се оправят.
И ако имам една такава мрънкалница, която за всичко ми се репчи да точно при майка й ще я натиря с или без "брей".

# 261
Съгласна с всички постове на Мая и с почти всичко на Rf. Майка съм на почти 8-месечно бебе. Може би имам голям късмет с добро бебе (пу-пу да не урочасам) или ми е малко детето и не знам за какво иде реч, но някои тук се държат като принцеси - то мъжът да върши всичко, ако може и бабите, задължително и бавачка, но и допълнителна помощ за домакинството си трябва. И човек почва да се чуди какво, аджеба, върши жената, която е по майчинство. Защото никой не може да ме убеди, че ако човек има желание, не е флегма и е достатъчно организиран, не е способен и за детето си да се грижи качествено, че и за домакинството и същевременно да се чувства като нормален човек.

# 262
Забравяте магистратурата, не знаем колко време изисква. Ако е нещо по-тежко и изискващо, жената просто е преуморена, не смогва и се дъни на всички фронтове.

# 263
Никой не я е карал да записва магистратура баш сега и то след други изкарани магистратури. Тя си ги колекционира ли, какво? Малко акъл се иска да си разпределиш добре времето.

# 264
  • София
8-месечно още не е проходило. Само това ще кажа.

# 265
Да, ясно ми е, че ще е лудница като проходи. Но не виждам себе си в позицията на авторката - знаейки какво ми е, да си запиша н-та магистратура, да тормозя зорлем мъжа ми, защото съм изнервена и категорично да отказвам помощ от някоя баба, ако ще да е за малко. Тя сама си е виновна.

# 266
Петата й магистратура би трябвало да е последна по-важност задача и за нея, и за бебето, и за мъжът й.

# 267
  • София
Тя не тормози мъжа си, обаче. Родителството (на малко дете) го тормози. Бабите може да идват понякога, но не са родители на това дете.

# 268
  • София
Е, тормози го.

# 269
Тя си тормози мъжа. Поне според представените факти. Аз ако съм мъж, нямаше да я търпя.

Общи условия

Активация на акаунт