СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 658
  • 862
  •   1
Отговори
# 210
Как ще се уговорят предварително като не се знае на кои точно двама проверяващи ще се падне дадена работа и при положение, че не виждат оценката, поставена от другия?
По отношение на малките градчета и МГ. Нали точно при разлика, по-голяма от максимално допустимата, работата се насочва към председател или зам. председател на комисията, който констатира какъв е проблемът и как да бъде отстранен.

# 211
Как ще се уговорят след като първият проверяваш си няма и идея кой е вторият? Единият може да е от Бургас, другият от Добрич. Как точно се уговарят?

# 212
  • София
Аз пък чух от учители проверяващи, че се уговаряли да няма кой знае каква разлика. Притеснява ме кой проверява, защото една учителка от малко градче и една учителка от МГ ще имат различни изисквания към описание и т.н., колкото и да има критерии за оценка. Може и да бъркам, и изобщо да не е така.
Смешно,  безпочвено твърдение.
Какви са тези глупости?

# 213
Вероятно е така както казвате, не твърдя, че е вярно, просто, че съм го чула. А относно второто, видяхме работата на големия на предварителните изпити за университета. Там едната учителка на листа беше взела 1 т., друга след нея 7 т. Явно това не е голяма разлика, защото трети проверяващ не се е намесил, а оценката е средноаритметична. При някои негови съученици е имало и трети зелен химикал ( т.е трети проверяващ). Може би е различно нагоре, но от това, което пишете се успокоих честно казано.

Dincho, няма нужда от обиди нали...

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 20:24 от Radina

# 214
Искам да ви кажа, че БУЗЕМА може да бъде много проспериращ, ако се държи ниво на средното образование. За жалост, не е така. Ама, аз бих се записала в паралелка “трюфели”, примерно, стига да придобия прилично ниво на образование. Земеделците не са “прости” хора. Трябва му реформация основна и може да стане доста добро училище. За жалост, актуалната картинка е обърната на 180 градуса….

# 215
И след това 19-то, 12-то, 31-во...училища с първи немски - бол. И още 2-3 частни.
Дали във всички се научава езика без помощ от курсове е друг въпрос...

Аз в двете частни немски училища, които проверявах, няма вече свободни места за 8 клас.

В Ерих Кестнер миналата година не се сформира паралелка за 8 клас. Всички 7-мокласници дружно се изнесоха от там.  Не знам как е положението тази година.
Аз пък не знаех, че гимназията на Увекинд е с немски. Мислех, че по IB програмата основният език е английски и вторият е немски.
За ЧУ с немски съм чула добри отзиви за Дорис Тенеди.  Доколкото гледах в сайта на Иззи , те същи ще направят немска паралелка.

# 216
  • София
И моят младеж се е фокусирал само в едно училище - независимо коя от паралелките му. Но предвид ниските точки, които ще има по мат / около 50т/ , трябва да се надяваме на много добре оценен преразказ. Чакам резултатите с притеснение. Към никое друго училище не проявява интерес, какво ще правим....идея си нямам.
кое училище иска?

133-то

# 217
И моят младеж се е фокусирал само в едно училище - независимо коя от паралелките му. Но предвид ниските точки, които ще има по мат / около 50т/ , трябва да се надяваме на много добре оценен преразказ. Чакам резултатите с притеснение. Към никое друго училище не проявява интерес, какво ще правим....идея си нямам.
кое училище иска?

133-то
и ние го имаме предвид Simple Smile

# 218
Да измрънкам малко встрани от темата. Училището на детето е намерило перфектно решение за уплътнение на времето до излизане на резултатите.  Предстоят две контролни, изпитвания по 3-4 предмета и оформяне незнайно кога. Какво чакаха досега? Не знам. Вече не мисля за резултати,  заета съм да завръщам девойката, която е решила, че е приключила още на 16.06. Да не решите, че нямат необходим брой оценки! Имат. За какво е тоя гърч?!
На моя син са му забранили да вдига ръка по някои предмети 😁и някак си усещам, че ходи по охотно на училище, не мрънка , не пъшка кога ще дойде 30.06. За матурите дума не обелва, не го и питам да ми преповтори коя от втори модул е оклепал при все че последно ме зарадва с 94т на пробна. Ама здраве, дано се доберем до 75,  поне мен да не ме е яд, че толкова задачи се решиха таз година🍀

# 219
кое училище иска?

133-то
и ние го имаме предвид Simple Smile

И, ние Simple Smile но не в първите 10 Simple Smile

# 220
Сменям темата: при нас закачката е с "Макгахан". Ползваме я само в краен случай и  с добро чувство, чакайки 28ми. До тогава - никакво редене на желания и навиване за едно или друго учище.

# 221
  • София
То, лошото е и, че МОН се опитва да увеличи количеството на "професионалните" паралелки, ама без да помисли за качеството. Спомням си ехе..преди сто години , когато аз бях ученичка, ни водиха на посещение в едно училище в Белгия. Учеха нещо като автомонтьорство. Ами аз такава база и досега не съм виждала в България на работещи сервизи. Работеха с истински коли, условия за тунинг, реално да научат нещо. А тук в момента се случва да  лепнем "професионална" на някоя паралелка, колкото да се изпълни планът на МОН.

# 222
По наше време Попов беше със страшен наплив. Например. Сега едва ли. И на Сливница имаше някакъв техникум с физика. Червената сграда. Сега не е.

Бузема е форумна закачка от много години.

Според мен трябва да се успокоите. Слушайки отзивите тази година баловете по математика могат и да са по-ниски. Но те ще са по-ниски за всички. Та не истерясвайте. Има още много време до резултатите и само се изнервяте излишно.

# 223
  • София
По наше време Попов беше със страшен наплив. Например. Сега едва ли. И на Сливница имаше някакъв техникум с физика. Червената сграда. Сега не е.

Според мен трябва да се успокоите. Слушайки отзивите тази година баловете по математика могат и да са по-ниски. Но те ще са по-ниски за всички. Та не истерясвайте. Има още много време до резултатите и само се изнервяте излишно.

Червеният на Сливница не е ли бившият ТОХ? В него се получава професия (умения) наистина, не само на хартия. Приятелско дете, с дискалкулия (казвам го, защото и разбиране проявяваха), го завърши тази година,  ходили сме покрай него да хапваме в ресторанта на училището  - готвят деца (под контрол, разбира се), сервират деца. Simple Smile

# 224

Червеният не е ли бившият ТОХ? В него се получава професия, между другото, наистина, ен само на хартия. Приятелско дете с  дискалкулия  го завърши тази година,  ходили сме покрай него да хапваме в ресторанта на училището  - готвят деца, сервират деца. Simple Smile

Не, сега в тази сграда е гимназията по приложни изкуства. Не помня как се казваше техникума по наше време. Но мои съученици се скъсаха да учат за приемните изпити.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 22:52 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт