СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 634
  • 862
  •   1
Отговори
# 525
Явно само нашите ще учат до последно. Вчера правиха последното изходно ниво, всеки ден ги изпитват. По нищо не са оформени още.
И при нас няма нито една официална оценка, учителите си говорят с децата само, но черно на бяло - няма.

# 526
До събота ще свършат с проверките на български, а математика ще са готови преди тях. Може да ги качат за понеделник.
Съмнявам се, че ще приключим преди събота.
не бързайте, че и ние не сме оформени!! Joy

И аз ги чакам на 28.06 след 16 часа Simple Smile
Много се ядосвам, когато преподаватели се правят на вездесъщи без да могат да отстояват решенията си.

# 527
Моята дъщеря вчера имаше нанесени две годишни оценки.
В момента школото не се отваря. Smile Sweat Smile
Явно всички са вътре и оформят. Или проверяват какво е оформено.

# 528
  • Sofia
Аз няма да изтрая до 28-ми. Дано да е ден по-рано. Сега установих, че през последната година съм гледала минимални балове от второ класиране, а не от първо Simple Smile
При нас оценките се появяват една по една- първо по ТП и ИТ, после по ИУЧ- БЕЛ, сега вече има и по история и география. Вероятно  защото нашите са на зелено и учителите не бързат. Така или иначе изненади очаквам само от МАТ. Очертава се петица само по биология. Физиката също е съмнителна, тъй като чакаме оценки от стар тест, но пък първи срок има 6, та се надявам нещо да не го пореже. Има си знания, ама изкара една двойка от непредаден на дата проект и тя много неприятно стои на общия фон.

# 529
drago_2008, добре е да обясните на сина си, че ФЕ може да се държи само като втора задължителна матура или като допълнителна. Много деца избират да се явят на различни матури, а не на ФЕ. Нека сравни бройката явили се на БЕЛ с тази явили се на ФЕ... Колкото и обективен критерий да са резултатите от ДЗИ, нивото на владеене на даден език се определя и от други фактори.
Наскоро майки от 12-класната писаха, че децата им, които са взели C1 по АЕ и то с висок %, имат странно по-нисък резултат на ДЗИ, което е върху ниво B2.
Благодаря за коментара!

# 530
Моята щерка е оформена по няколко предмета. Голямата драма дали ще бъде изпитана за повишаване на оценката по разказвателния предмет, за който писах онзи ден, приключи. Много е щастлива, защото успя и се пребори да повиши оценката си Simple Smile
За сега чакаме оценка от един тест по физика. Там не се знае дали няма да е с 5 за срока и госпожата ще прецени дали ще й остави за годината 6цата от първия срок.
Аз пък много се надявам резултатите да излязат още в понеделник. Утре заминаваме за море и си представям как ще седя на плажа и ще рефрешвам през 10 мин. да видя има ли вече оценки 😂

# 531
Нас ни оформиха почти по всичко,днес и по БЕЛ,изобщо не е чакала НВО-то.Само по мат и някои разказвателни не е оформен.

# 532
До събота ще свършат с проверките на български, а математика ще са готови преди тях. Може да ги качат за понеделник.
ganis, има ли много отлични резултати по МАТ ?

# 533
  • София
Взех медицинско и ми казаха, че важи шест месеца.

Хаха днес взех и нашата ЛЛ каза, че важи 1 месец. Не съм водила детето, само ме питаха дали носи очила и ми взе 10 лв. Писа бланка, не от компа разпечатка

# 534
  • София по рождение
drago_2008, добре е да обясните на сина си, че ФЕ може да се държи само като втора задължителна матура или като допълнителна. Много деца избират да се явят на различни матури, а не на ФЕ. Нека сравни бройката явили се на БЕЛ с тази явили се на ФЕ... Колкото и обективен критерий да са резултатите от ДЗИ, нивото на владеене на даден език се определя и от други фактори.
Наскоро майки от 12-класната писаха, че децата им, които са взели C1 по АЕ и то с висок %, имат странно по-нисък резултат на ДЗИ, което е върху ниво B2.

Точно така е, синът ми преди 6-7 години завърши НЕГ именно с ниво С1 на ДСД, но на ДЗИ изкара по-слаб резултат, на доста по-лесния изпит. ДСД- то доколкото си спомням се пповеряваше от германци в Кьолн. Попадна на учител по НЕ и с достатъчна сериозност от негова страна постигна това, без допълнителни уроци. Не така бе за други негови приятели, попаднали в други парарелки.

# 535
Медицинските нямат срок, прието е да е 3 месеца, защото ако останеш безработен за 3 месеца и постъпиш на нова работа искат медицинско. За по- кратък срок не се иска.
https://www.ctc-bg.com/задължително-ли-е-медицинско-за-рабoта/amp/

За шофьорите срокът му е 6 месеца
Абсурдно е за училище да бъде месец

# 536
  • София
Но този етап не мога да отговоря. Имо доста работи за арбитър.

# 537
Но този етап не мога да отговоря. Имо доста работи за арбитър.
Специално на математиката кое налага арбитраж? Би трябвало точно там критериите да са съвсем ясни.

# 538
Арбитърът кога се включва?

# 539
  • Някъде на край света
Аз пък исках да попитам в кой случай се намесва арбитър? При разлика от колко точки между двамата проверяващи? И ако все пак има разлика в отсъдените точки, но е малка и не се стига до арбитър - кой резултат се зачита?
Всяко подусловие има различен максимален праг разлика и ако се надвиши, отива на арбитър.Ако не, се взима средноаритметично.

Malinkap, eто обяснението на ganis. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт