СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 702
  • 862
  •   1
Отговори
# 150
Ох, и ние сме в графата разочаровани от очаквания резултат по МАТ. След толкова уроци, старание и напрежение ….
Първото желание на девойката е Испанската гимназия (София), но ако балът й е нисък, има ли смисъл изобщо да я посочвам на 1во място?

# 151
И при нас очаквам резултат от НВО математика по-нисък от възможностите и от всички ПИ.Като излязат резултатите,ще мислим.

# 152
Мисля, че нищо не губите и да я сложите.Поне така са ми обяснявали на мен учителите:

# 153
Ние мислим на първо място да сложим това училище, за което най-вероятно няма да и стигне бал, заради условието, че ако си приет на първото си желание или се записваш, или губиш мястото. Така ще имаме повече свобода да редим останалите, по-вероятни, избори.

# 154
Ами, ако тази година са други мераците за гимназиите, ами ако децата с малко по-висок бал отидат в училище с друг вид балообразуване, ами ако отидат в частно училище... и вие не сте писали първо най-голямото желание и го "прескочите"?
Редете си желията като ЖЕЛАНИЯ, не като възможности. Детето ще се класира до там, докъдето му стигнат точките...
Имаме много примери за това, заради подреждане по сметки по бал, а не по желание.
Имам пример и със записване в по-малко желаната паралелка в едно училище още на първо класиране, защото между нея и желаната има 3 паралелки в друго училище, които са неособено желани, в които имаше реален шанс да отиде, вместо в по-предната желана... (записване по 7мо желание, защото не иска да отиде на 4то, 5то или 6то... иска си 1, 2, 3 или 7... записа 7)
Никога не се знае другите с равностоен бал какво са си подредили Hands V

# 155
Нареждайте гимназиите/паралелките по реда на желание на детето, не се съобразявайте с миналогодишни балове и подредби, току виж изскочил заек отнякъде Simple Smile
Напишете си най-отгоре това, което детето най-много иска и надолу в този ред!
Напишете и няколко резервни паралелки с по-нисък миналогодишен бал от вашия, за да не остане детето извън първо класиране, да се закачи.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 16:03 от BoeL

# 156
Нареждайте гимназиите по реда на желание на детето, не се съобразявайте с миналогодишни балове и подредби, току виж изскочил заек отнякъде Simple Smile
Напишете си най-отгоре това, което детето най-много иска и надолу в този ред!
Напишете и няколко резервни паралелки с по-нисък миналогодишен бал от вашия, за да не остане детето извън първо класиране, да се закачи.
Само една поправка: паралелките, не гимназиите... Може една паралелка от една гимназия да е по-предпочитана, а друга да е някъде мнооого надолу в желанията, ако изобщо присъства Hands V

# 157
Благодаря, за темата. Чакеме с нетърпение резултатите!

# 158
Аз ги редих по желания на детето преди години.Класира се на 13-то място и искаше да иде на 2-ро класиране, но съжалих, че съм написала на по-горна позиция добро училище, но с кофти локация  за нас и имаше шанс да попадне баш там.Така че мислете не само за училищата, а как децата ви ще се придвижват дотам.

# 159
14-те грешки още ли не взимат точки, ако посочиш 16 например
Търсят се и проверяват само 14-те!!

# 160
...Така че мислете не само за училищата, а как децата ви ще се придвижват дотам.
Допълвам: при равни други условия Simple Smile т.е. аналогичен профил, "слава" на училището и среда...

# 161
Тази нощ сънувах, че синът ми е изкарал 222т. 😄 по математика.Хем не го мисля, уж, хем ме преследва.

# 162
Пенева, дали те разбрах правилно?
 На нея най-голямото желание и е именно училище, в което е малко вероятно да успее да влезе и мислим да го пишем на първо място, защото ако я приемат там на което и да е класиране, всичко друго отпада. Така че ще се записваме в останалите училища на второ, че и трето... Напрегнато лято ще е.😃

# 163
Пенева, дали те разбрах правилно?
 На нея най-голямото желание и е именно училище, в което е малко вероятно да успее да влезе и мислим да го пишем на първо място, защото ако я приемат там на което и да е класиране, всичко друго отпада. Така че ще се записваме в останалите училища на второ, че и трето... Напрегнато лято ще е.😃
Амиииии, почти си ме разбрала... Ако ви е първо желание, а я класират на 5тото на първо класиране си заявявате участие във второ класиране спокойни, че може да мине напред само на по-желано място... После ваше решение си е дали да я запишете на място до което стигне (1во, второ... 5то желание), или редите наново за трето класиране останалите свободни места (тази паралелка може да няма нито едно място за трето или четвърто класиране). Hands V

# 164
  • Sofia
Аз съм подготвила една таблица с желаните( от мен ) училища и миналогодишните балове, като са с +-30т от очаквания. Дъщеря ми обаче държи на едно единствено СУ и не иска и да чуе за друго. Питам се как да постъпя, за да я накарам да избере и от другите варианти ако не я приемат в желаното? Единственото за което се сещам е всеки ден да посещаваме по едно от тях, дори да го погледне само отвън. Някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт