СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 676
  • 862
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм подготвила една таблица с желаните( от мен ) училища и миналогодишните балове, като са с +-30т от очаквания. Дъщеря ми обаче държи на едно единствено СУ и не иска и да чуе за друго. Питам се как да постъпя, за да я накарам да избере и от другите варианти ако не я приемат в желаното? Единственото за което се сещам е всеки ден да посещаваме по едно от тях, дори да го погледне само отвън. Някакви идеи?

Аз съм в подобна ситуация. Ще напиша нейните желания и после ще добавя моите.
Като се закачи някъде щем нещем ще обсъждаме.

# 166
И съвсем не разбирам защо беше изтрито това за НЕГ. Сега последващият разговор седи неадекватно и не на място. Нищо нарушаващо правилата нямаше нито в моя пост, нито в този, на който отговарях. Аз знам кой е толкова педантичен, следи ме и ми чета под лупа постовете, но ще му кажа, че е смешно вече.
Ако имате предвид, че някой модератор/админ/джедай е педантичен, грешите.
Никой от модераторите не следи никого под лупа тук, загуба на време е.
Постове се изтриват предимно при доклад и по преценка на модератора видял първи доклада.
Възможно е, ако някой модератор следи дадена тема и забележи нередност, да премахне пост и без да има доклад.
Ние(модераторите) нямаме лично отношение към никой от потребителите. Поне аз.
Спазвайте добрия тон, не нарушавайте правилата, не провокирайте и постовете Ви няма да бъдат изтривани.
Обсъждането на модераторската работа се счита за спам, не е по темата и подобни постове също ще бъдат премахвани.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 16:20 от Фран

# 167
или редите наново за трето класиране останалите свободни места (тази паралелка може да няма нито едно място за трето или четвърто класиране). Hands V
Това не се бях сетила, ама хич... А възможно ли е да я приемат на първо класиране в еди къде си, да я запиша за второ класиране и да се окаже, че на второ класиране в тази същата паралелка няма места и тя няма да бъде приета там?

# 168
  • Sofia
или редите наново за трето класиране останалите свободни места (тази паралелка може да няма нито едно място за трето или четвърто класиране). Hands V
Това не се бях сетила, ама хич... А възможно ли е да я приемат на първо класиране в еди къде си, да я запиша за второ класиране и да се окаже, че на второ класиране в тази същата паралелка няма места и тя няма да бъде приета там?

Няма такъв вариант, защото ако не се качи по-нагоре, се прекласира на същата позиция.

# 169
  • София
Аз съм подготвила една таблица с желаните( от мен ) училища и миналогодишните балове, като са с +-30т от очаквания. Дъщеря ми обаче държи на едно единствено СУ и не иска и да чуе за друго. Питам се как да постъпя, за да я накарам да избере и от другите варианти ако не я приемат в желаното? Единственото за което се сещам е всеки ден да посещаваме по едно от тях, дори да го погледне само отвън. Някакви идеи?

Това с оглеждането на училищата е много добра идея и аз мисля да го направим, но след като има резултати и поне малко се ориентирам за поне отчасти постижимите паралелки. Не мога да отделя седмици да разглеждаме безброй училища и затова искам да съкратя списъка.
За горният списък, единствено бих препоръчала и с по-висок бал ако има някое желано училище макар разликата да е над 30точки да го пишете и със сигурност да напишете 1-2 училища с повече от 30 точки под вашият и то коригиран бал.
Зависи от сегмента в който се целите, но аз макар да смятах за едната близначка всичко и да сложих аванс на последните 2-3 паралелки от 50-60 точки дори, на първо класиране се закачи на последната паралелка в списъка, на второ на предпоследната. Тези с минус 30 точки се оказаха непостижими към дадената година, въпреки сметките ми. За конкретните посочени от нас паралелки разбира се и в даденият сегмент, за други паралелки и друг бал сметките ми се оказаха доста по-точни. Всичко обаче зависи от моментното желание не дацата от набора и няма как да се прогнозира. А добавянето на няколко паралелки надолу  в списъка отнема само още няколко минути.

# 170
Не, няма такъв вариант - на второ класиране или се придвижвате напред или си оставате на същото място. Реално нищо не губите, само може да спечелите от участието си на второ класиране.

# 171
  • София
Не, няма такъв вариант - на второ класиране или се придвижвате напред или си оставате на същото място. Реално нищо не губите, само може да спечелите от участието си на второ класиране.
Само не забравяте да подадете заявление, че искате да участвате на второ. Комшийка не го направи и се наложи да чака трето класиране да реди наново места за момчето си.

# 172
А това автоматично ли се случва или трябва да се направи нещо?

Междувременно се получи отговор - това заявление в системата ли се подава?

# 173
Ако сте подредили правилно желенията (за вас, за детето, не спрямо бала или нечие чуждо мнение)!

ПП: Това за "автоматично" второ класиране само днес го писахме няколко пъти:

Заявява се в училището в което е прието детето на първо класиране. Писмено.

Моля, чете и първия пост в темата Simple Smile

# 174
Не, след първо класиране отивата в училището, в което е прието детето и или го записвате, или подавате заявление за второ класиране.

# 175

И при нас е горе-долу така. Затова съм приготвила да му покажа още 3-4 училища, за да види, че има "живот" и другаде Wink Едва ли ще стигнем до всички да ги види на живо, но показвам сайтове, гледаме ги къде се намират, обсъждаме паралелки, транспорт. Пак ще е много разочарован ако не влезе в едно от двете училища, които си е харесал, но няма какво повече да се направи.

# 176
Благодаря!

# 177
Aila, не мога да разбера как се е случило това, въпреки аванса от точки? Ползвала си статистиката и въпреки аванса не се е класирало детето? Или в конкретната година рязко са се променили предпочитанията на децата?

# 178
  • София
Aila, не мога да разбера как се е случило това, въпреки аванса от точки? Ползвала си статистиката и въпреки аванса не се е класирало детето? Или в конкретната година рязко са се променили предпочитанията на децата?

Имало е по-голямо натрупване на деца в определен сегмент спрямо предходната година.

# 179
Благодаря, момичета, безценна помощ оказвате!💐
 На моята девойка и мина разочарованието от матурата по математика и днес вече говорихме и за вариантите с по-нисък бал. Лека полека вървят преговорите, има някакво време до реалното кандидатстване все още.

Общи условия

Активация на акаунт