СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 767
  • 862
  •   1
Отговори
# 285
И от нашето така, което вече говори за много шестици по Мат, освен ако не излезнат криви сметките.

# 286
  • Sofia
Като видях 40 нови отгтовора в темата , си викам - да не са излезли резултатите Laughing
И аз не разбрах за бивните, ако може да се поясни , дава ли се, взема ли се. С извинение, че повдигам пак тази тема.

# 287
# 288
  • Sofia
Струва ми се, че тази година няма да има толкова много предпочели АК както в предишните години, заради повишената такса в последния момент с не малко пари. Така, че балът ще се вдигне и от там 😕
Все пак ще запълнят цялата бройка от следващите поканени, които също ще са с висок резултат от НВО( така мисля). Така, че това си е перо независимо кой ще се запише и кой не.

# 289
По мое мнение изпитът по БЕЛ беше наистина доста лесен и доста деца ще имат много добри оценки /не вярвам само едни бивни да ги спънат чак толкова/. Затова и в хуманитарните паралелки, където се взима 3 пъти БЕЛ, ще си е конкуренция тази година.
Изпитът по математика, макар и не прекалено труден, пък се оказа по-труден за много деца. Затова, пак казвам според мен, там, където МАТ се взима х3 или ще се влиза с подобни на м.год. балове, или възможно и с по-ниски даже.
Естествено не взимам предвид и многото други фактори - по-голям брой деца седмокласници, и т.н. но това е в суров вид моята преценка.

# 290
"Доста по-лесен" и "доста по-труден" е толкова субективно, чеееее... Докато не видя резултати и статистика, изобщо не смея да коментирам. Много деца бяха усмихнати след БЕЛ и още тогава се оценяваха на 70-80, а по математика за същата самооценка беше с рееееев... Та си мисля, че просто им дойде много напрежението и се отпуснаха да си изреват рева след математиката, като последне изпит за мнозинството, а не защото резултата ще е по-лош от БЕЛ Simple Smile

# 291
Здравейте! Използвам "голямото чакане" в опит да редя училищата, пък след като излязат резултатите ще редактирам. Имам следния въпрос - в справките за минимални и максимални балове за миналата година (гледам тази на Дидева) баловете са разделени на момчета и момичета навсякъде, дори когато няма квоти. Чудно ми е защо за 22 СУ, паралелка ИЕ/АЕ на момчета пише 0 и за минимален и за максимален бал? Това означава ли, че в този клас няма нито едно момче?

Не правете това. Даже добра идея преди резултатите да се осмисли къде иска детето, за да не се пада в капана да не се хаби бал.
Черна станция писа, sanaka поиска неонов искрящ мигащ или не не знам какъв цвят Simple Smile, за да се наблегне на съвета да си подреждате според желанията, а не според резултатите.
Подреждайки според желанията, детето ще бъде в най-желаното училище, за което му е стигнал балът. Хвалбите, че детето е "по първо желание" са най-безсмислените, ако не съвпадат с детето е в "най-желаното" училище.
Който не вярва да почете предни наборни теми, защото винаги има съжаляващи, че на детето му стига балът за по-предпочитано място, което е останало по-назад в желанията и вече е невъзможно, защото са си мислили, че нещо надхитрят системата с подредбата. Балът или стига, или не. Схемите с подредбата няма накарат балът да стигне, за където не стига. Може само да се окаже достатъчен, за където не си съвсем искал, без връщане назад.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 13:26 от solnichka

# 292
В нашето училище масово излизаха супер доволни деца след математиката.

Колко приблизително момичета са това?

# 293
Това, че много деца са излизали доволни, не значи, че после не са си открили грешки. Тя и нашата излезе доволна, но вече не е чак толкова.

# 294
В нашето училище масово излизаха супер доволни деца след математиката.

Колко приблизително момичета са това?

Нямам никакаква идея. Випуск от около 80 деца.

Те може и да са си открили грешки, но с оглед среден бал от минали години едва ли чак пък толкова, че всички да са с неверни очаквания. Wink

# 295
При нас са около 150, но да допуснем, че 30% са сгрешили, остават 100

# 296
Колкото повече се информирам, толкова повече се отчайвам, докато не бях проучвала балове и статистики бях спокойна, че детето няма как да не влезе в желаното училище, ноооо....уви, явно има как. Вече съвсем се обезверих като се чух с учителката по математика и тя изрази мнение, че теста си е съвсем нормален и изобщо не е по-труден. А единствената ми надежда беше, че по-трудният тест може малко да посвали бала тази година. Остава сега да се настроя за училищата, които ще са компромисна алтернатива. Много благодаря на всички споделящи и неуморно отговарящи на питанията на не дотам просветените като мен

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 15:30 от temir

# 297
За бивните - ако са посочени в допълнение към двата верни отговора - ученикът получава общо 2 точки за задачата, от 4 възможни.
Който е писал "бивни" да си сложи минус 2 точки Simple Smile.

И в класа на сина ми очакват много високи резултати по Мат, но ще видим...

# 298
Тестът може да не е труден за математиците, но да е бил за децата, както масово се изказаха родители.Така че смятам, че доста деца няма да са успели да се справят с него.Което е бонус само за тези, които са успели да го решат отлично .Останалите просто ще се борят пак помежду си с по-ниски точки.
Така ги виждам нещата.

# 299
Не правете това. Даже добра идея преди резултатите да се осмисли къде иска детето, за да не се пада в капана да не се хаби бал.
Черна станция писа, sanaka поиска неонов искрящ мигащ или не не знам какъв цвят Simple Smile, за да се наблегне на съвета да си подреждате според желанията, а не според резултатите.
Подреждайки според желанията, детето ще бъде в най-желаното училище, за което му е стигнал балът. Хвалбите, че детето е "по първо желание" са най-безсмислените, ако не съвпадат с детето е в "най-желаното" училище.
Който не вярва да почете предни наборни теми, защото винаги има съжаляващи, че на детето му стига балът за по-предпочитано място, което е останало по-назад в желанията и вече е невъзможно, защото са си мислили, че нещо надхитрят системата с подредбата. Балът или стига, или не. Схемите с подредбата няма накарат балът да стигне, за където не стига. Може само да се окаже достатъчен, за където не си съвсем искал, без връщане назад.
[/quote]

Благодаря Ви за съвета. Аз също не ги редя съобразно баловете, а се опитвам да помисля къде би му харесало. Неговото желание е да си остане в същото училище, но не заради профила, а просто защото си е свикал. А това затруднява ситуацията. Например 22 Су е с висок бал. Но при нас ще е към края - макар че това може би обезсмисля изобщо посочването му, след като преди него са по-нискобалови училища.
Според Вас, ако на трето желание например напиша училище с бал 350 , има ли смисъл след него да слагам училища с по 400? Според мен няма, но бих се радвала на съвет.
Ако пък не напиша  - тогава как ще събера минимум 30 паралелки, както по-горе посъветваха и същевременно да не гледам бала?

Общи условия

Активация на акаунт