СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 776
  • 862
  •   1
Отговори
# 270

Наистина много добър анализ! Ех има и литератори, които си разбират от професията. Направо е удоволствие да го чета, макар че съвсем искрено мразя този предмет.

Традиционно се налага присъствието на един труден литературен въпрос – сякаш за да се демонстрира колко опасна, неразгадаема и зловеща енигма е литературната наука; на един друг, който е свързан с жанровете на творбите и техните особености (обикновено много лесен); и на перифрастичния въпрос №24.
Grinning

Ииии жалко за уловките, сигурно сме паднали някъде Simple Smile

# 271
  • София
Фенси, Сaнака (Сахара Joy), аз, за разлика от Скиорче, не съм казала, че такива случаи оказват влияние върху приема в  добрите ДГ, тоест че вследствие на техния избор се освобождават места... Просто отговорих на репликата на Фенси, че не може дори да си представи детЕ да има високи оценки, а да избере  ИА. Има, какви са им доводите за подобен избор си е тяхна работа Simple Smile

Хора всякакви, това имам предвид.. Толкова години минаха, още не мога да разбера (не че  и моя  работа да разбирам, де) един доста по- странен избор. Дете изкара две години в АК (беше прието и в 164 ГПИЕ), с отличен успех, без дисциплинарни нарушения, гарантирано без финансови затруднения на родителите. ОК, не се е чувствало на място, не му е харесало нещо, но ме разбиха после с инфото, че е записано в  АГ 'Шекспир", помещаваща се на етаж на професионална гимназия...Та както някой  като това дете след добро ЧУ до 7 клас, след две години  в АК може да отиде в Шекспир, така и  дете с отлични резултати на НВО може да избере ИА или друго. Някой назад написа, че миналата година ЕК не са приемали осмокласници, понеже седмокласниците им дружно са си останали там. Ми  може и сред тях да е имало  деца  с отлични НВО-та, стигащи им принципно за прием в  най-желаните гимназии..

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 11:27 от пенсионирана русалка

# 272
Здравейте! Използвам "голямото чакане" в опит да редя училищата, пък след като излязат резултатите ще редактирам. Имам следния въпрос - в справките за минимални и максимални балове за миналата година (гледам тази на Дидева) баловете са разделени на момчета и момичета навсякъде, дори когато няма квоти. Чудно ми е защо за 22 СУ, паралелка ИЕ/АЕ на момчета пише 0 и за минимален и за максимален бал? Това означава ли, че в този клас няма нито едно момче?

# 273
Днес една майка на седмокласник ми каза, че по време на НВО в стаите на НГДЕК е имало консултанти от от самото училище, които са подсказвали на някои деца. Аз за първи път чувах за такава длъжност и ми отне доста време да разбера какво ми казва. И в другите училища ли има такива учители? Аз от моите деца не съм чула в стаята да е имало друг освен квесторите.
Консултантите са единствено и само в залите с квесторите при деца със СОП. 
И при дъщеря ми са били само квесторите.
Бъдете спокойни консултантите ги има и при НВО 10 клас и при ДЗИ 12 клас.

# 274
Фенси, Сaнака (Сахара Joy), аз  за разлика от Скиорче, не съм казала, че такива случаи са чести и че оказват влияние върху приема в  добрите ДГ. Просто отговорих на репликата на Фенси, че не може дори да си представи детЕ да има високи оценки, а да избере  ИА. Има, какви са им доводите за подобен избор си е тяхна работа Simple Smile

Хора всякакви, това имам предвид.. Толкова години минаха, още не мога да разбера (не че  и моя  работа да разбирам, де) един доста по- странен избор. Дете изкара две години в АК, с отличен успех, без дисциплинарни нарушения, гарантирано без финансови затруднения на родителите. ОК, не се е чувствало на място, не му е харесало нещо, но ме разбиха после с инфото, че е записано в  АГ 'Шекспир", помещаваща се на етаж на професионална гимназия...Та както някой  като това дете след добро ЧУ до 7 клас, след две години  в АК може да отиде в Шекспир, така и  дете с отлични резултати на НВО може да избере ИА или друго. Някой назад написа, че миналата година ЕК не са приемали осмокласници, понеже седмокласниците им дружно са си останали там. Ми  може и сред тях да е имало  деца  с отлични НВО-та, стигащи им принципно за прием в  най-желаните гимназии..

Тенденциите в Частни училища, които са обхванали от ПУК до 12 клас са много интересни. Последната година разбрах за безобразно много случаи на занижаване на оценки по балообразуващи предмети на деца, които искат и имат възможности да избират след НВО и които са желани от самото училище да останат.
Със сигурност има деца, които не желаят да се местят след 7 клас по ред причини - от неможене до навик или харесване на училището. Но за толкова случаи, колкото последната година, не съм чувала, откакто имам интерес към ЧУ.
От миналата година ученичка на Веди с амбиции да с епремести. Кофти резултати на НВО и 5-ци по балообразуващи я принудиха да си остане в училището. И още много подобни.

Та както казах, това не е тенденция, влияее се от други "непазарни" фактори и не е причина да се обобщава, че те освобождават местата след първо класиране.

# 275
  • Къде ли не
Значи по всяка вероятност са били там заради деца със СОП. И това обяснява защо са "подсказвали" както се изрази тя само на някои деца. Ако я видя следобед ще ѝ кажа да се успокои.

# 276
Прекрасна статия от Дидева, изключително прецизен анализ!

Може ли да споделите статистиката с баловете кога излиза, заедно с оценките или след тях? Преди крайния срок за подаване на заявлението с желания за участие в първо/второ класиране или.... и къде се публикува, ако е удобно да сложите линк?

Благодаря много!

# 277
  • София
Прекрасна статия от Дидева, изключително прецизен анализ!

Може ли да споделите статистиката с баловете кога излиза, заедно с оценките или след тях? Преди крайния срок за подаване на заявлението с желания за участие в първо/второ класиране или.... и къде се публикува, ако е удобно да сложите линк?

Благодаря много!

Статистика с балове не излиза, понеже баловете се смятат различно. Излиза статистика за БЕЛ, такава за мат и сборна за мат+БЕЛ. Качват я на сайта на съответното РУО сравнително скоро след  излизането на резултатите. Понякога се бавят, но няколко обаждания от по-напористи родители вършат в такива случаи чудеса, даже в миналото водеха и  до промяна на вида на статистиката (в ширината на интервалите от-до)..

# 278
Статистиката излиза малко (понякога и няколко часа) след резултатите на сайта на РУО, преди срока за подреждане на желания Hands V

# 279
Статистиката излиза малко (понякога и няколко часа) след резултатите на сайта на РУО, преди срока за подреждане на желания Hands V

Благодаря!

пенсионирана русалка
"статистика за БЕЛ, такава за мат и сборна за мат+БЕЛ. Качват я на сайта на съответното РУО."

Благодаря, точно тази статистика имах предвид, не съобразих да уточня.

Намерих и на сайта на Дидева за 2022 г. как изглежда Simple Smile

# 280
Струва ми се, че тази година няма да има толкова много предпочели АК както в предишните години, заради повишената такса в последния момент с не малко пари. Така, че балът ще се вдигне и от там 😕

# 281
Струва ми се, че тази година няма да има толкова много предпочели АК както в предишните години, заради повишената такса в последния момент с не малко пари. Така, че балът ще се вдигне и от там 😕
По-скоро няма да има толкова размествания на второ класиране... Резултатите са, каквито са си изкарали децата, това къде ще се запишат, няма да го вдигне или свали.

# 282
  • София

В АК не кандидатстват само деца от София. Отделно няма гаранция, че приетите непременно ще са с висок бал и за ДГ. Както и обратното - че неприетите по подразбиране ще са с по-ниски резултати и на НВО. Има, разбира се,  и такива, които отлично се справят и на двете места, но не мисля, че броят им е толкова  съществен фактор, който би довел до осезаемо покачване на баловете в случай, че се откажат от АК заради таксата..

# 283
Според мен за АК винаги си има желаещи, т.е. пълни паралелки, и не смятам, че балът ще се качи.
Интересно ми е, обаче, дали наистина ще падне, при положение че децата ми се струват масово недоволни от математиката. От моята гледна точка изпитът не е по-труден от предходни години, но не познавам дете, дори решило всички задачи, което да не твърди, че му е било трудно.

# 284
В нашето училище масово излизаха супер доволни деца след математиката.

Общи условия

Активация на акаунт