СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 815
  • 862
  •   1
Отговори
# 255
  • Къде ли не
Днес една майка на седмокласник ми каза, че по време на НВО в стаите на НГДЕК е имало консултанти от от самото училище, които са подсказвали на някои деца. Аз за първи път чувах за такава длъжност и ми отне доста време да разбера какво ми казва. И в другите училища ли има такива учители? Аз от моите деца не съм чула в стаята да е имало друг освен квесторите.

# 256
Изключително трудно ми е да си представя как училище, като Иван Апостолов, би дръпнало дете, чийто бал стига за СМГ, Испанската или подобни. Би дръпнало деца, които не успяват да достигнат такъв бал.

Нямам опит все още, но до сега винаги се е виждал само общия резултат. Не и разбит по модули.

Нашите учители бяха извън сградата изобщо. Вътре бяха само директор и някои спомагателни длъжности за техническа подкрепа.

# 257
  • София
Допълвам се: ves77, да ще ги видиш точките от първи и втори модул
Skiorche, това нещо ново от миналогодишната кампания ли е? Лятото на 2019г виждахме само общите точки по БЕЛ и Мат. Разбивки по модули и/или конкретни въпроси/задачи се виждаха като се отиде да се разгледа работата на детето.
Аз имах предвид, че могат да се видят на място, а не в системата, коригирах се. През 2018 излизаха разделени, но последните години -не. Аз ходих миналата година да видя работата на детето, защото беше поомазала теста, но пък за щастие на преразказа се беше справила доста добре.
Fancy, миналата година в седмокласната ни тема имаше такова дете. Балът му стигаше за всички училища без СМГ, но те избраха Иван Апостолов. Писах си с майката тогава и тя ми каза, че не са само те.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 10:48 от Skiorche

# 258
Днес една майка на седмокласник ми каза, че по време на НВО в стаите на НГДЕК е имало консултанти от от самото училище, които са подсказвали на някои деца. Аз за първи път чувах за такава длъжност и ми отне доста време да разбера какво ми казва. И в другите училища ли има такива учители? Аз от моите деца не съм чула в стаята да е имало друг освен квесторите.
Това не е вярно!

# 259
Fancy, миналата година в седмокласната ни тема имаше такова дете. Балът му стигаше за всички училища без СМГ, но те избраха Иван Апостолов. Писах си с майката тогава и тя ми каза, че не са само те.

Както казах, много ми е трудно да го повярвам. Особено в конкретиката на анонимността на форума. И да има, е огромно изключение, мотивирано от специфични причини. А не тенденция, която да се изтъква, като причина за освобождаване на бройки.
И съвсем не говоря ей така наизуст.
Много съученици на дъщеря ми се явиха на изпитите му и изкараха 6-ци без грам учене, извън обичайните домашни. Резервен вариант им е само, ако не са приети в АК или някое друго топ държавно училище. Тъй като ИА предвидливо иска едно голямо плащане на много ранен етап, преди да са ясни много неща(приети в АК, НВО)...скоро може да има обявени свободни места при тях.

# 260
  • Sofia
Ако някой все още се вълнува за бивните - ще дават по 2 точки Simple Smile.
Според моята позната резултати ще има във вторник, по математика имало много арбитражи...

Т.е по 2т. ще отнемат заради бивните?

# 261
Само квесторите са били при дъщеря ми. В съседна стая се е наложило да влиза директора, за да обяснява на неподготвените квестори какво да правят, но никакви други учители от училището не е имало. Класната ги изчака след първия изпит в двора.
Относно точките от изпитите - с големите се виждаха по модули, но тогава изпита беше разделен на задължителна част и втори модул за тези, които ще кандидатстват.
Миналата година се виждаше само общия резултат.
Дъщеря ми си знае точките от тестовата част, но и на мен ми е любопитно колко ще и пишат на тезата, и колко на преразказа. Но тези дни ми е много натоварено на работа и ако няма нещо притеснително в точките, само заради едното любопитство, няма да отида да и разгледаме работата.

# 262
И аз нещо да попитам - като излязат официалните резултати, само като сумарни точки ли ще ги видим /напр. 95т. за конкретното дете по БЕЛ/, или като разбивка - на 1 въпрос - 2 точки, на 2-ри - 1,75 точки, на 3 - 2,5 точки?
/За да може да се ориентираме от кое и колко точки са взели/
Аз също имам подобен въпрос, но по-скоро ме интересува дали ще са видими броя присъдени точки от първи модул и броя на точките от втори модул. На пробните изпити имаше такава разбивка, а при официалните резултати дали ще е така?
Няма разбивка по модули, само финалните точки 🍀

# 263
  • София
Изключително трудно ми е да си представя как училище, като Иван Апостолов, би дръпнало дете, чийто бал стига за СМГ, Испанската или подобни. Би дръпнало деца, които не успяват да достигнат такъв бал.

Миналата или по-миналата година имаше такова дете във форума (имам предвид  споделеното от майката, пишеща тук) - с  много високи оценки на НВО, но избрало ИА. И ако тази дама да кажем е анонимна, познавам друга лично, пак форумка, чието дете също е в ИА, и съм сигурна, че е имало бал и за някоя от добрите ДГ. Така както доста хора в  темата за ЧУ сте с нагласата ЧУ до 7 клас и после ДУ, така явно има и хора, които държат на  ЧУ в гимназиален курс. И ако АК не е тяхното или просто не са приети, гледат за други алтернативи въпреки отличните резултати на НВО.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 11:03 от пенсионирана русалка

# 264
2017 виждах само общия брой точки , но тъй като съвпадаха точно с прогнозата на синковеца не съм ходила нищо да гледам (още преди да излязат задачите и ключа, той просто каза точки и ги уцели).

# 265
  • София
Русалка, сигурно има такива, но наистина са изключения. И аз смятам да се презастраховам с един ИА догодина /или някое друго, че много са им смотани профилите/, но ще е резервен вариант.

# 266

Миналата или по-миналата година имаше такова дете във форума (имам предвид  споделеното от майката, пишеща тук) - с  много високи оценки на НВО, но избрало ИА.

Така де. Едно. Не е тенденция, че това да е причината за освобождаващи се места в топ гимназиите.

# 267
  • Once there was a Hushpuppy...
Да попитам, ако резултатаите по БЕЛ са готови преди тези по математика, ще ги качат ли по-рано?
Или се изчаква и се показват по двата предмета едновременно в платформата?

# 268
Привет, да попитам известно ли е вече - пропуснати ДС на 22 зад. дали ще се санкционират и с колко?

# 269
  • София
Да попитам, ако резултатаите по БЕЛ са готови преди тези по математика, ще ги качат ли по-рано?
Или се изчаква и се показват по двата предмета едновременно в платформата?
Излизат едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт