СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 759
  • 862
  •   1
Отговори
# 240
И при нас с времето се пораждат нови и нови съмнения. Извинявам се, че пак ще питам, но така и не успях да открия никъде информация дали заедно с получените точки детето може да види своя бал в общото класиране. Примерно при един от пробните изпити се виждаше, че детето е в първата 1/4 от списъка на всички явили се, а при другите пробни нямаше. Разбирам, че това няма отношение към реденето на резултатите, но би могло да е някакъв ориентир още на този етап и да спести малко стрес от дългото чакане на първото класиране. Защото дали има падане или вдигане на бала става ясно едва тогава

# 241
  • София/Варна
Вчера имахме родителска среща на тема как се кандидатства и кога какво се прави. Бях впечатлена, че ни обясниха да сложим минимум 30 желания, ако детето е с изключително добри резултати и минимум 50, ако е към средни.
За мен беше важен въпрос, какво става с второто класиране, ако детето не е прието на първо, но отговора беше , еми пишете повече от 50 желания. Е да де, ама сина ни иска да канидатства в друга област само в едно училище, т.е. в тази друга област шанса да не го приемат на първо класиране е голям и силно ме вълнува, как се участва на второ класиране в такъв случай.

# 242
  • София
И при нас с времето се пораждат нови и нови съмнения. Извинявам се, че пак ще питам, но така и не успях да открия никъде информация дали заедно с получените точки детето може да види своя бал в общото класиране. Примерно при един от пробните изпити се виждаше, че детето е в първата 1/4 от списъка на всички явили се, а при другите пробни нямаше. Разбирам, че това няма отношение към реденето на резултатите, но би могло да е някакъв ориентир още на този етап и да спести малко стрес от дългото чакане на първото класиране. Защото дали има падане или вдигане на бала става ясно едва тогава

Тук няколко пъти беше написано Simple Smile. След излизането на резултатите РУО  изготвя статистика по интервали от-до точки отделно по БЕЛ, отделно по мат и по БЕЛ+ мат заедно. В тях се вижда къде се намира ученикът като позиция със своите резултати, тоест колко ученици имат колкото неговия и по-висок резултат. Отделно лесно могат да  се  направят съпоставки с миналогодишната статистика и да се прецени дали се очаква понижаване/повишаване на балове, запазването им, както и евентуалните шансове на ученик Х да бъде приет в училище У, особено ако става дума за бал, образуван от 2х БЕЛ + 2х Мат.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 08:57 от пенсионирана русалка

# 243
Няма да види своя бал в общото класиране, защото бала се образува по различен начин, но ще излезе една статистика на РУО по единия предмет, по другия, както и сумарно по двете и ще се види на кое място е като точки. Тези точки може да се сравнят с миналогодишната статистика (например 160т сумарно е било място 600 миналата година, сега на място 600 са 156т. )

# 244
  • София
Вчера имахме родителска среща на тема как се кандидатства и кога какво се прави. Бях впечатлена, че ни обясниха да сложим минимум 30 желания, ако детето е с изключително добри резултати и минимум 50, ако е към средни.
За мен беше важен въпрос, какво става с второто класиране, ако детето не е прието на първо, но отговора беше , еми пишете повече от 50 желания. Е да де, ама сина ни иска да канидатства в друга област само в едно училище, т.е. в тази друга област шанса да не го приемат на първо класиране е голям и силно ме вълнува, как се участва на второ класиране в такъв случай.
Това го обяснявахме вчера. Ако искате потърсете поста ми, в който цитирах текст от infopriem. В момента от телефон ми е трудно да видя на коя страница беше.  Информацията я има в профила на детето, таб Класиране/първи етап.
С 2 думи, НЕкласираните на първо участват автоматично на второ класиране.

# 245
  • ВАРНА
Супер анализ на нво бел е споделила Дидева във фб - https://bel7blog.wordpress.com/2023/06/20/%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0% … Wejbq4j3Z49Fajk-I

Шапка на тояга се оказа че са дъщеря ми в училище. Единици са децата, които са останали за оформяне по отделни предмети. На полудневни екскурзии до училището ще се ходи до 30.06. Simple Smile

# 246
  • София
На Елена класа са на зелено училище. Колкото и да я убеждавах тя така и не пожела да се запише, сега малко съжалява, но пък спи до обяд и нищоправи цял ден.
Днес отиде още в 8 сутринта да гледа сестра си на волейболен мач между училищата и да се запознае с гаджето и наживо Simple Smile
А реално все още не е оформена по БЕЛ и предстои контролно.

# 247
И аз нещо да попитам - като излязат официалните резултати, само като сумарни точки ли ще ги видим /напр. 95т. за конкретното дете по БЕЛ/, или като разбивка - на 1 въпрос - 2 точки, на 2-ри - 1,75 точки, на 3 - 2,5 точки?
/За да може да се ориентираме от кое и колко точки са взели/

# 248
И аз нещо да попитам - като излязат официалните резултати, само като сумарни точки ли ще ги видим /напр. 95т. за конкретното дете по БЕЛ/, или като разбивка - на 1 въпрос - 2 точки, на 2-ри - 1,75 точки, на 3 - 2,5 точки?
Сумарно, ако искате да видите точките на различните задачи, ще трябва да отидете да разгледата работата в обявените он РУО дати.

# 249
Ако някой все още се вълнува за бивните - ще дават по 2 точки Simple Smile.
Според моята позната резултати ще има във вторник, по математика имало много арбитражи...

# 250
Сумарно, ако искате да видите точките на различните задачи, ще трябва да отидете да разгледата работата в обявените он РУО дати.

А поне точките не са ли разделени на точки от първи и точки от втори модул? то така по БЕЛ трудно ще се ориентира човек тезата ли куца, преразказът ли....

# 251
Аз също имам подобен въпрос, но по-скоро ме интересува дали ще са видими броя присъдени точки от първи модул и броя на точките от втори модул. На пробните изпити имаше такава разбивка, а при официалните резултати дали ще е така?

# 252
  • София
d&b, не си съвсем права. В почти всеки клас в т.нар. “елитни училища” има по 1-3 деца, които не са от София. (аз познавам такива, в класа на детето ми също има). Много деца с високи балове от провинцията записват и София и се колебаят до последно, дават си време за размисъл и за другата страна на нещата (да живеят и да се оправят сами с домакинство и т.н) и накрая повечето се отказват. Има и “чисти спортисти”, разбира се. А иначе единици са тези, които биха избрали НГДЕК да не говорим за спортното:) пред СМГ, НПМГ, НЕГ, Испанската, АЕГ-тата, ТУЕС.
Другите училища извън МОН приемат деца с по-ниски балове.
По-скоро АК и училища като “Иван Апостолов” дърпат високобаловите ученици. ТУЕС пък дръпва доста момчета с високи балове и така тези, избрали ЕГ имат допълнителен бонус към по-ниския бал за прием. Има и деца, които се явяват на изпит и после заминават да учат в чужбина. (И такива познавам).
Допълвам се: ves77, да ще ги видиш точките от първи и втори модул, но на място. В системата не излизат.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 10:33 от Skiorche

# 253

А поне точките не са ли разделени на точки от първи и точки от втори модул? то така по БЕЛ трудно ще се ориентира човек тезата ли куца, преразказът ли....
               Не са разделени.Отивате на обявената дата и виждате кое ви куца!

# 254
  • София
Допълвам се: ves77, да ще ги видиш точките от първи и втори модул
Skiorche, това нещо ново от миналогодишната кампания ли е? Лятото на 2019г виждахме само общите точки по БЕЛ и Мат. Разбивки по модули и/или конкретни въпроси/задачи се виждаха като се отиде да се разгледа работата на детето.

Общи условия

Активация на акаунт