СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 682
  • 862
  •   1
Отговори
# 435
Не мога да разбера на какво правно основание ги искат тези деца не навършили 14г., те са малолетни.

# 436
  • София
Миналата година записах дъщеря ми без да присъства, но най-добре да си проучите за конкретното училище може ли.

# 437
Мисля, че доста повече деца ще се явят на изпита по език, ако го направят след НВО-то по математика. От випуска на дъщеря ми са се явили само 4 деца, а от класа и нито едно.

За същото мислех и аз. Като им трябва статистика, защо не помислят малко как да си я постигнат? Бих си пратила детето, ако са приключили останалите матури и ако и на мен, и на него ни беше разяснена целта на занятието... Не че съм питала де, имах намерение, но в цялата лудница не стигнах.

# 438
Е добре де, написахме, че не е "пратили", а децата си поискаха.
И освен това моята девойка каза, че ще й е още една тренировка за мобилизация и време. Сега "проблема" не е дали сме ги пратили или не, а защо не публикуват темите и ключа. Срам ли ги е, що ли?

# 439
  • Някъде на край света
И освен това моята девойка каза, че ще й е още една тренировка за мобилизация и време. Сега "проблема" не е дали сме ги пратили или не, а защо не публикуват темите и ключа. Срам ли ги е, що ли?

Няма от какво да ги е срам. По английски, тъй като не е масовка, резултатите всяка година са почти отлични. Явно някой или има по-спешна работа, или не си е свършил работата да ги качи. Можете да пишете на МОН.

# 440

Не говоря за "вас". А за: 1) себе си - именно бих "пратила" детето, не вярвам само да му се прииска, но все пак, бих предложила, хайде (не знам защо се хванахте за думата);
2) МОН и у-щето ни имах предвид под това, че не са разяснили; но е възможно да са и съм пропуснала... Явно обаче информацията не е стигнала до немалко хора, поради което резултатът е явяване на 4 деца от клас. При положение, че явно от МОН искат статистика! Да сложиш изпит предимно с цел статистика по средата на двете матури не е ок.

# 441
  • София
Много се извинявам, че не е по темата, но понеже пак съм гневна на ФЕГ - случайно някоя от вас да знае къде е казано кога се връчва дипломата за десети клас на децата?
Дърпат се дадат на дъщеря ми оригинала (сега е 11-ти клас), а той е необходим, за да си подаде документите за шофьорската книжка.

По темата - записах я там без да присъства, не мисля, че имат законово основание да откажат да запишат детето без него. Интересно ако дойде и каже, че не иска да учи в конкретно училище - да не би да го послушат??

# 442
2 АЕГ ги дадоха 10тина дни след края на учебната година 10 клас Thinking

# 443
  • София
Точно срок за връчване не мисля, че има нормативно определен, но отдавна е трябвало да им ги раздадат. Дъщеря ми си го взе в началото на учебната година на 11-ти клас, но просто защото замина веднага след края на 10-ти и не е ходила до училището.

# 444
  • София
Много се извинявам, че не е по темата, но понеже пак съм гневна на ФЕГ - случайно някоя от вас да знае къде е казано кога се връчва дипломата за десети клас на децата?
Дърпат се дадат на дъщеря ми оригинала (сега е 11-ти клас), а той е необходим, за да си подаде документите за шофьорската книжка.

По темата - записах я там без да присъства, не мисля, че имат законово основание да откажат да запишат детето без него. Интересно ако дойде и каже, че не иска да учи в конкретно училище - да не би да го послушат??
Сънчо, на нашите им ги дадоха в началото на 11 клас. Не зная някъде да е упоменат срок за връчване. Обаче Дидева беше писала нещо във връзка със съхранението на издадени дипломи и доколкото помня по наредба/закон трябва да се съхранява от титуляра на документа, т.е. ФЕГ няма основание да си я задържа тази диплома 2 години.

# 445
  • София
Благодаря ви. Около мен масово са ги раздали на децата, не мога да разбера какъв им е мотивът да ги пазят.
Питах РУО-то, ако отговорят адекватно направо ще питам госпожа директорката.
Преди три месеца беше същата разправия - искаха и я и за да започне шофьорски курс.., явно е минала без нея.

# 446
  • София
НАРЕДБА № 8 от 11.08.2016 г. за информацията и документите
за системата на предучилищното и училищното образование
Чл. 50. Удостоверенията, свидетелствата, дипломите, справките,
служебните бележки, ученическите лични карти, бележниците за
кореспонденция, ученическите и другите индивидуални документи,
както и техните дубликати се съхраняват от лицето, на което са
издадени.

# 447
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Сънчо, вярно че не е за тук въпроса, по-скоро за другата ни темичка, но на МД им ги дадоха в началото на 11 клас.

# 448
  • София
Аз за медицинското да питам
Личната ще разпечата нещо нали? Няма нужда да търся и купувам бланки? Щото една госпожа в книжарницата ме издразни - имала медицинско за работа, да разбера какво ми трябва и пак да се върна 🤣🤣

# 449
И аз с казус. Госпожата по втори чужд език заплашва да не оформи детето. Става въпрос за ИУЧ - 1ч седмично.  Детето има две шестици към момента. Нужна ли е трета оценка и има ли право да не оформи срочна и годишна оценка при наличие на две оценки?

Общи условия

Активация на акаунт