СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 677
  • 862
  •   1
Отговори
# 450
При нас учителите се състезават да поставят срочни и годишни оценки. Дъщеря ми не е оформена по биология,  химия и БеЛ.
Тя не е на училище от вторник. В събота замина на фестивал от танците в Черна гора. Чудех се дали ще я изпитат по математика. Като ви чета и много се ядосвам на някои учители. Тъй като беше между 4 и 5 по математика, се чудех какво ще се случи. Оказа се, че оценката от изходното, което беше под формата на НВО, не е била нанесена. Днес видях 5 от изходното и 6 от проект, както и 5 за срока и 5 за годината и реших, че учебната година приключи и за мен Joy
Оценките са й шарени от 4 до 6, реално е между 4 и 5 като знания, много всеотдайно се бореше с математиката и това беше забелязано от учителката. Уважавам учители, които изискват старание и знания от учениците си през учебната година и ги подкрепят на края. Много от родителите не бяха съгласни със сложността и броя на задачите, които дава на писмени изпитвания. Реално даде шанс на всички да бъдат изпитани и да поправят оценките си. Дъщеря ми през втория срок има 8 оценки като само една е от проект.
Интересно ми е какво ще се случи с БеЛ. Учигелят не е казвал, че се интересува от НВО-то. Оценките са и за твърдо шест, но да видим, там никога не се знае.
Категорично не смятам, че точките от НВО-то трябва да се ползват за формиране, ориентиране или сплашване за годишна оценка.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 14:59 от Символи

# 451
Аз за медицинското да питам
Личната ще разпечата нещо нали? Няма нужда да търся и купувам бланки? Щото една госпожа в книжарницата ме издразни - имала медицинско за работа, да разбера какво ми трябва и пак да се върна 🤣🤣
Нашият ЛЛ е дал медицинско на бланка от тези за работа... Не знам дали трябва да е такова, но ако се наложи ще се ходи пак

# 452
  • Варна
И аз с казус. Госпожата по втори чужд език заплашва да не оформи детето. Става въпрос за ИУЧ - 1ч седмично.  Детето има две шестици към момента. Нужна ли е трета оценка и има ли право да не оформи срочна и годишна оценка при наличие на две оценки?
При 1 час седмично : минимум 2 оценки- 1 от устно изпитване и 1 от писмено или практическо изпитване

# 453
Аз за медицинското да питам
Личната ще разпечата нещо нали? Няма нужда да търся и купувам бланки? Щото една госпожа в книжарницата ме издразни - имала медицинско за работа, да разбера какво ми трябва и пак да се върна 🤣🤣
Нашият ЛЛ е дал медицинско на бланка от тези за работа... Не знам дали трябва да е такова, но ако се наложи ще се ходи пак
Повечето ЛЛ разпечатват от техните си компютри.За всеки случай може да вземете едно за работа,другите са за шофьорска книжка и за брак, та  бланката за работа най би паснала

# 454
Моето дете е оформено по 5 предмета с по две срочни оценки,включително и по двата ИУЧ(МАТ и БЕЛ).
Прави се на интересна госпожата.До сега къде спа цял срок ,като не може с две оценки?

# 455
Момичета, а защо от сега правите медицински свидетелства? Те не се ли искат само от професионалните гимназии при записване?

# 456
Втрещена съм и не знам какво да правя. Госпожата по втори чужд език "преподава" три години, като през цялото време унижава учениците- тъпи били, прости, нагли, неблагодарни. Речникът и е на селски хамалин " Викторийоооо,  много си гола, маааа ". Преподаването се състои да разказва къде е ходила и какво е видяла, общо взето все едно е свободен час.
Ситуацията с девойката - остана си у дома през седмицата преди изпитите. Не си вдигна главата, решава тестове до последно. През тази седмица в клас са правили контролно и още тогава госпожата е коментирала детето ми, как била хитра, нагла скатавка. Вчера са имали час, госпожата отново повтаря същите думи, при което дъщеря ми отвръща, че е учила за изпитите, не си е почивала. Госпожата била сигурна, че си е клатила краката и се е ос...ла на нво-тата. Сега щяла да прави по-труден тест, но след часа /последен час/. Ще я изчака в стаята, да направи госпожата теста, да го разпеча и даде. Девойката кротко и казала, че може да направи тест сега или да бъде изпитана, но няма да остава след часа. Отново - нагла била, хитра била...нямало да я оформи. Госпожата пуска класа по-рано, детето ми остава в стаята само с нея, чинно изчаква да бие звънеца и излязло, съпроводено от думите " върви сега се оплаквай у вас!".
Ще изчакам до понеделник, за да видя каква ще я свърши това недоразумение, но детето си няма да пусна в последния час, за да продължи да се гаври. Ако ли не, ще го мисля.

# 457
  • София
Момичета, а защо от сега правите медицински свидетелства? Те не се ли искат само от професионалните гимназии при записване?
Някои от сега на спокойствие си ги подготвят. Важат 30 дена, т.е. ще обхванат и 2ро класиране, след което на повечето им се иска да са приключили със записване на деца по училища Simple Smile. А на някои ни трябват и за училищата към МК, където няма избор да се представи по-късно.
Sanaka, Дидева, страхотни сте! Винаги насреща с точния текст Hug Знам, че на вас може да се разчита, та да попитам - публикува ли се някъде информация колко деца се явяват на проверка на способностите? И може ли да се изиска (защото подозирам, че отговорът на първия въпрос ще е Не) от РУО по ЗДОИ статистика за успеваемостта и брой явили се ?

# 458
  • ВАРНА
Норе,  изобщо няма да я чакам до понеделник. Още утре я засилвам към ръководството на училището.

# 459
  • София
_Hope_, оценките от раздел ИУЧ не се взимат предвид никъде. Доколкото разбирам детето има минималния изискуем брой оценки за оформяне. Ако не го направи в срок, чудно ми е какво ще отговори на директора защо не е оформила ученик при наличие на изискуемия минимален брой оценки.
Иначе, наборът вече е оформен по всичко  и чакаме само резултатите. Още не мога да повярвам, че успя да се пребори за 6ца по БЕЛ. Ако ме бяхте питали в началото на май, хич не бях оптимист, но той изпълни всички условия на учителката дори за моя изненада. Много им дадоха за тази една година и учителката по БЕЛ, и тази по математика и аз съм им много благодарна.

# 460
_Hope_, ако има видеонаблюдение, може би не е лошо да входирате утре заявление при директор да Ви бъдат предоставени записите от този ден, за да не се окаже, че няма нищо съхранено. След това вече по процедура с включено РУО. И аз не бих чакала.

# 461
  • София
При подаване на заявлението и има посочени професионални паралелки трябва да се прикачи медицинско
Относно срокът на валидност- четох 6 м, 3 м, по долу някой беше писал 1 м Не знам. Ние лично се надяваме да не ни трябва при записване/ не е целта проф паралелка, но за вс случай. А и ще ходя с малкия до ЛЛ и ще изкрънкам и едно мед за кака

# 462
Може би съм с глупав въпрос, но къде мога да се ориентирам синтезирано /ако има такова инфо/ или да разгранича паралелките, за които трябва медицинско? Навсякъде, където е описано професионална или недоразбрала?

# 463
Професионалните паралелки изискват.

# 464
В таблицата на РУО вискчи паралелки с "професия" са с медицинско. Дали в медицинското да има "цветно зрение", на сайта на съответното училище Simple Smile
По спомоен, всички "електротехника" искат, "дизайн" би трябвало...

Общи условия

Активация на акаунт