СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 643
  • 862
  •   1
Отговори
# 465
Аз бих отишла още утре при директорката и подала жалба. Това е психически тормоз върху дете. Не знам дали има право да освободи класа, за да изпита дъщеря ви и да е сама в стая.

Втрещена съм и не знам какво да правя. Госпожата по втори чужд език "преподава" три години, като през цялото време унижава учениците- тъпи били, прости, нагли, неблагодарни. Речникът и е на селски хамалин " Викторийоооо,  много си гола, маааа ". Преподаването се състои да разказва къде е ходила и какво е видяла, общо взето все едно е свободен час.
Ситуацията с девойката - остана си у дома през седмицата преди изпитите. Не си вдигна главата, решава тестове до последно. През тази седмица в клас са правили контролно и още тогава госпожата е коментирала детето ми, как била хитра, нагла скатавка. Вчера са имали час, госпожата отново повтаря същите думи, при което дъщеря ми отвръща, че е учила за изпитите, не си е почивала. Госпожата била сигурна, че си е клатила краката и се е ос...ла на нво-тата. Сега щяла да прави по-труден тест, но след часа /последен час/. Ще я изчака в стаята, да направи госпожата теста, да го разпеча и даде. Девойката кротко и казала, че може да направи тест сега или да бъде изпитана, но няма да остава след часа. Отново - нагла била, хитра била...нямало да я оформи. Госпожата пуска класа по-рано, детето ми остава в стаята само с нея, чинно изчаква да бие звънеца и излязло, съпроводено от думите " върви сега се оплаквай у вас!".
Ще изчакам до понеделник, за да видя каква ще я свърши това недоразумение, но детето си няма да пусна в последния час, за да продължи да се гаври. Ако ли не, ще го мисля.

# 466
А медицинското за всяко професионално у-ще отделно ли? Имам предвид в самия документ лекарят вписва името на у-щето? Т. е. колкото проф.у-ща, толкова и медицински?

# 467
А медицинското за всяко професионално у-ще отделно ли? Имам предвид в самия документ лекарят вписва името на у-щето? Т. е. колкото проф.у-ща, толкова и медицински?
Не, едно медицинско е Hands V

# 468
Не, медицинското се прикачва в профила на детето, носи се при записване.Системата казва къде да се прикачи.

# 469
Аз за медицинското да питам
Личната ще разпечата нещо нали? Няма нужда да търся и купувам бланки? Щото една госпожа в книжарницата ме издразни - имала медицинско за работа, да разбера какво ми трябва и пак да се върна 🤣🤣
Бланката е същата като за работа. Просто вместо фирма се пише ПГ (примерно, ако е за проф гимназиите) или името на училището (ако е за конкретно у-ще) и на длъжността се пише "ученик/чка". Иначе може и при личната да имат бланки и ще ви го попълнят.

# 470
За медицинското, доколкото зная и така беше преди две години, не се пише училище. Детето може да кандидатства за 5 професионални паралелки в различни училища, така че няма как да се напише конкретно училище. Обикновено личните лекари би трябвало да знаят какво да пишат Simple Smile
Моят не е оформен по нищо и няма идея как ще го оформят. Никой нищо не им казва, не ги изпитват... Дано да няма изненади Simple Smile

# 471
Здравейте! И аз като вас съм майка на седмокласник тръпнеща в очакване. По БЕЛ очакваме добри резултати, но по математика/след всичките уроци и пробни тестове, където се представяше много, много добре под 85-90 т. не е имал/незнам какво да очаквам. Вероятно в повече му е дошло притеснението, както и на повечето деца.Чета ви редовно, радвам се за всички деца, които са доволни от представянето си, а на тези като нас пожелавам да получим приятна изненада. Ние сме от гр.
 Варна гледам балове от предходни години  и се надявам да има поне малко движение надолу.

# 472

Моят не е оформен по нищо и няма идея как ще го оформят. Никой нищо не им казва, не ги изпитват... Дано да няма изненади Simple Smile

И ние сме така. Много е дразнещо. Реално другата седмица им е последна. Можеше поне по останалите предмети да ги оформят. То е ясно, че БЕЛ и Мат ще са най- накрая.
Натиснах си детето да говори с учителката по математика колко й се очертава за срока и дали може чрез изпитване да си повиши оценката. Отговорът бил: “Не си единствената.”! Вчера имали свободен по предмета, защото госпожата била забравила, че има час!!! Ама в школото часът е отразен като взет. Ужас някакъв.

# 473
Ужасно напрежение е, заради труда на тия деца. Дано падне малко балът.

quote author=tanq_pm link=topic=1566151.msg46602312#msg46602312 date=1687363023]
Здравейте! И аз като вас съм майка на седмокласник тръпнеща в очакване. По БЕЛ очакваме добри резултати, но по математика/след всичките уроци и пробни тестове, където се представяше много, много добре под 85-90 т. не е имал/незнам какво да очаквам. Вероятно в повече му е дошло притеснението, както и на повечето деца.Чета ви редовно, радвам се за всички деца, които са доволни от представянето си, а на тези като нас пожелавам да получим приятна изненада. Ние сме от гр.
 Варна гледам балове от предходни години  и се надявам да има поне малко движение надолу.
[/quote]

# 474
  • София
Hope това е абсолютно издевателство над детето. Вярно, че няма да я има оценката в дипломата, но споменът за тази "велика" учителка ще остане за цял живот.
Peneva и моето дете се яви на НВО по английски. Самоинициативно, независимо от моето мрънкане, че няма смисъл. НИКОЙ не я е карал! Единствена от цялото училище. Даже се изредиха класна и директорка да ми звънят, за да я откажа и че нямало смисъл да се натоварва допълнително. Детето каза: " В едно нещо да съм добра и ти да не ми даваш да отида!" И я оставих да ходи...Според мен искаше да се докаже пред себе си и да знае, че поне в едно нещо е по-добра от сестра си. Вечната конкуренция между близнаци..
Иначе в училище всеки ден имат по 2-3 изходни. Вчера тест по МАТ, като госпожата е казала, че ще закръглява срочните оценки надолу...Чудно!..
Ходих на зъболекар заради някакви болки и чуствителност на зъбите. Човекът каза - на нервна почва. Ще Ви мине към 24,07  Явно запознат със сроковете Simple Smile
Абе да се свършва, че няма да ми стигне виното..

# 475
  • София
В нашето основно си ги оформиха и по български и по математика, разбрани учители, не се съобразяват с резултати от НВО. Почнаха активно и по другите предмети. Утре заминават на зелено до морето (два дни път и две дни разходка на север), не ми се вярва нещо да остане и за другата седмица.

Бубара, хаха, това за сроковете ми хареса. Да ти минават зъбетата. Браво на детето, че се е явило на английски. И моята преди четири години ходи, но тогава имаше повечко деца. Защо толкова се дърпат от училище, за да не се занимават ли?

# 476
# 477
# 478
Онтогенезата е от 2019. Като гледам, нищо не се е променило от тогава. И колкото пъти чета и двете части, толкова се смея с глас.
Скрит текст:
И да вметна, че имам малко нещо общо с пътната карта. Joy

# 479
Преди две години ви четох, сега пак. Получавала съм полезна информация, за което благодаря. Ако мога с нещо и аз ще помогна.  Конкретно днес се за зачудих на статистиките. Има минимален и максимален бал, а среден някъде има ли за дадена паралелка. При малка разлика е ясно, че флуктуациите не са големи, но при по-голяма 70-80т?

Общи условия

Активация на акаунт