СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 635
  • 862
  •   1
Отговори
# 480
А каква е целта на този тип статистика?
Най-смислена е информацията за минимален бал, другото е... информация заради информацията...
Еднократно 2017г имаше дете от 125, избрало пак 125то , нищо, че бала му стигаше за СМГ. Негово и на семейството му решение. Вдига евентуално усреднен бал, но това не променя минималния бал, над който са приети децата в паралелката Thinking

# 481
Здравейте,
Дъщеря ми тази година също е седмокласничка. Може ли да ме насочите в паралелките, където няма квоти коя колона с бал от миналата година трябва да се гледа? Предполагам тази, която обобщава бала и за момичета, и за момчета. Правилно ли разсъждавам или винаги да гледам само бала за момичетата?

# 482
  • София
Друго пък дете си харесва 133то, което ми е супер странно.
И кое е толкова странно? И моето дете, както и други негови съученици “си” го харесват и искат да продължат да учат там и в гимназиален етап.

# 483
  • на Мелмак
При нас трябва да са оформени до петък, сега набора учи доста, последно оформяне, уф, да свършва тази седмица, през носа ни излезе.

# 484
  • София
Най-накрая  и аз поговорих по-сериозно с Ели за паралелките, които ще пише. Иска задължително почти всичко с френски да се пише, отделно склонява и на английски. Природни науки много не искала като няма да е в НПМГ, защото щяло да се учи видиш ли химия...
Хванала съм екселската таблица за ДПП, но ми се иска да добавя колонка за минимален бал като ползвам eкселска функция по код за всяка паралелка.

Елена, както голяма част от децата пък и възрастните, след разговора ми вчера с нея осъзнах, че не схваща идеята на минимален и максимален бал. За нея е нещо ,което някой отнякъде дава и ако бала ти е достатъчен влизаш. Беше почти убедена, че като излязат точките на децата, още при подаването на желанията ще се знае един вид бала и за паралелките. Най-накрая успях да и обясня, че всъщност трябва да мине класирането и спрямо желанията и бала на децата искащи дадената паралелка и приети в нея ще се определи и балът за съответната паралелка. Simple Smile
Разяснявах отново и какво се случва след първо и второ класиране, как не могат да те изместят и как да си ги подреди наистина по желание от най-високо към най-ниско паралелките, но усещам че следващите дни ще трябва да се преговори това на теоретично ниво, а по-късно при реденето на паралелките и на практика Simple Smile
Тя иска да реди паралелките - Взимам всички с френски и ги слагам отгоре. Да но има паралелки с бал 250 минимален и френски, където честно казано не мисля че нито френски ще може да се научи добре, а ако учителя се окаже добър, средата ще го позволи. Затова със сигурност ще гледаме и бала при реденето, както и локацията на училището и преди подобна паралелка с френски ще изредим примерно по-читави с английски.

# 485
Aila в сайта на РУО не са ли екселски таблици? В сайта на Данибон ги гледах май в такъв вид също…

# 486
# 487
  • София
Точно нея ще ползвам, но исках да намеря откъде да сваля в ексел минималните балове. Вече ме насочиха и довечера ще се заема Simple Smile

Копирам мой пост от темата за гимназиите, ако на някого му е от полза за профилите малко информация

Къде трябва да се гледа дали езиците са профилиращи? В ДПП ли? Последните графи ..,
Да във вид на паралелка трябва да е профилирана, а в профил да пише чужди езици.
Може да е природни науки, или математически и тн. профила. Спрямо профила първите два профилиращи предмета са  определени. Ако е чужди езици, са двата посочени езика. Ако е математически е математика и втори или информатика или физика примерно и тн .
Ето тук може да видиш за различните профили съответните профилиращи предмети - https://orientirane.mon.bg/?m=26&n=6

Ето тук може да се види какво се очаква да учат, ако е профилиращ предмет - https://web.mon.bg/bg/100598

# 488
Може ли някой да ми каже ако детето си е решило вярно всички задачи по математика, колко точки най-много могат да му свалят за пропуснати интервали, допустими стойности, или малки пропуски в обясненията на задачата за доказване?

# 489
  • София
Може ли някой да ми каже ако детето си е решило вярно всички задачи по математика, колко точки най-много могат да му свалят за пропуснати интервали, допустими стойности, или малки пропуски в обясненията на задачата за доказване?
И кой може така да определи колко малки/големи са пропуските? Едно е примерно да не си се обосновал защо фигурата е ромб, друго е да не си написал ДС за х в текстовата.

# 490
Аз ли не съм в час или хората просто не схващат идеята на НВО?! Как може да твърдиш, че имаш гарантирано място в дадено училище/ твоето настоящо/ и резултатите от матурите нямат значение. И че приемът първо е по район, не толкова по бал😁😁😁😁Да не кандидатстваме за детска градина 😁

# 491

За съжаление, при тест с верни отговори трудно могат да се направят прогнози за точките точно заради описателната част.

# 492
Моля за мнение от някой от проверяващите.
Ако при сканирането на работите, се окаже, че черният химикал излиза бледо, основание ли е за анулиране?

# 493
Аз ли не съм в час или хората просто не схващат идеята на НВО?! Как може да твърдиш, че имаш гарантирано място в дадено училище/ твоето настоящо/ и резултатите от матурите нямат значение. И че приемът първо е по район, не толкова по бал😁😁😁😁Да не кандидатстваме за детска градина 😁
Това кой го твърди?

# 494
Това кой го твърди?
Родители на деца, които учат в момента там и са с тенденция за оставане и след 7 клас. Абсурдно обяснение за мен, но виждам, че те силно вярват, че важно е да останат децата от това училище и след това прием на други😉😄

Общи условия

Активация на акаунт