СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 628
  • 862
  •   1
Отговори
# 495
Hiver, като си извади човек подусловията на задачите от втори модул с точките за тях и вземе предвид, че само реда на извода с решението носи 1 или 2 точки може да си определи интервал на очакваното. Той разбира се е съвсем теоретичен. Нито и най-непълното разписване съдържа само реда с отговора, нито както писа русалка липсващи части от решението носят еднакви точки, но в дните на тегаво чакане може толкова да се направи. Simple Smile

# 496
Аз ли не съм в час или хората просто не схващат идеята на НВО?! Как може да твърдиш, че имаш гарантирано място в дадено училище/ твоето настоящо/ и резултатите от матурите нямат значение. И че приемът първо е по район, не толкова по бал😁😁😁😁Да не кандидатстваме за детска градина 😁
Това кой го твърди?
Родители на деца, които учат в момента там и са с тенденция за оставане и след 7 клас. Абсурдно обяснение за мен, но виждам, че те силно вярват, че важно е да останат децата от това училище и след това прием на други😉😄
Според мен всички дечица, които си харесват училището искат да си останат и се надяват да успеят да се класират. Не мисля, че е нещо ненорамално.
Не съм останала с впечатление обаче някой родител да е казал нещо в контекста, че неговото дете заслужава да бъде прието повече от друго дете, само защото досега е учило там. Ако е имало такива коментари, то да не е коректно, но всеки има право да си изразява мнението. Просто подминавайте нещата и мненията, с които не сте съгласни и които няма как да оборите Simple Smile

# 497
Аз ли не съм в час или хората просто не схващат идеята на НВО?! Как може да твърдиш, че имаш гарантирано място в дадено училище/ твоето настоящо/ и резултатите от матурите нямат значение. И че приемът първо е по район, не толкова по бал😁😁😁😁Да не кандидатстваме за детска градина 😁
Това кой го твърди?
Родители на деца, които учат в момента там и са с тенденция за оставане и след 7 клас. Абсурдно обяснение за мен, но виждам, че те силно вярват, че важно е да останат децата от това училище и след това прием на други😉😄
Според мен всички дечица, които си харесват училището искат да си останат и се надяват да успеят да се класират. Не мисля, че е нещо ненорамално.
Не съм останала с впечатление обаче някой родител да е казал нещо в контекста, че неговото дете заслужава да бъде прието повече от друго дете, само защото досега е учило там. Ако е имало такива коментари, то да не е коректно, но всеки има право да си изразява мнението. Просто подминавайте нещата и мненията, с които не сте съгласни и които няма как да оборите Simple Smile
Тук пък е масово.. , че няма как дете, което досега е учило в това училище, да бъде изместено от дете от друго такова. Каквито и "манипулации" да има, според мен решаващ е балът 👌 Успех на всички деца ☀️🍀

# 498
За деня на отворените врати на НЕГ имате ли потвърдителен имейл след записването?

Освен в 35-то и НЕГ има ли други отворени врати тези дни в София?

Мечтата на големия е също френски, но беше доста разочарован като сам реши да провери резултатите от ДЗИ по френски на ФЕГ. После реши да провери тези на НЕГ по немски и се шашна, че немскоговорящите имат почти с 1-ца по-висок среден бал (аз не съм ги гледала). Дете от неговия клас, което също е искало френски, му казало, че във ФЕГ не научавали добре езика... И сега се чуди коя паралелка да пише с френски на първо място. Много иска до учи езика. И четирите му братовчеди са френско говорящи и имаме голяма драма. Досега учи 7 години немски и 4 г английски и не го влече да продължава в училище немски, а само в Гьоте.

# 499
Взех медицинско и ми казаха, че важи шест месеца.

# 500
  • Sofia
Ама това са всеобщи заблуди и изобщо не ме изненадват - за бала и за оставането в училището. Преди няколко години шефът ми звъня спешно да ме пита къде да види баловете веднага след излизането на резултатите от изпитите. И други са ме питали, че и мъжът ми наскоро. Хора, които не са се интересували , не знаят точно кога и как се формират баловете. Много хора също така смятат, че децата от средните училища могат по право да си останат там, също както по мое време - кандидатстваха само тези, които искаха, останалите си оставаха в училището.

drago_2008, за мен, когато едно дете има цели и то добре осъзнати, не бива да се спира.

# 501
Да, и при мен това е масово - детето не иска да сменя училището, значи няма проблем и да не се тревожа, ще си остане със сигурност. Даже ме убеждава майка, която скоро мина през НВО, малко с насмешка се гледа на моите тревоги.

# 502
  • София
Моля за мнение от някой от проверяващите.
Ако при сканирането на работите, се окаже, че черният химикал излиза бледо, основание ли е за анулиране?
Не.

# 503
  • Sofia
Ще ми е интересно ganis да пише колко често се налага намеса на арбитър по мат. По БЕЛ предполагам, че по-често се случва предвид особеностите в оценяване на теза и преразказ, но по мат не би трябвало да има сериозни разлики при оценяването.

# 504
Ще ми е интересно ganis да пише колко често се налага намеса на арбитър по мат. По БЕЛ предполагам, че по-често се случва предвид особеностите в оценяване на теза и преразказ, но по мат не би трябвало да има сериозни разлики при оценяването.
При каква разлика в точките се намесва арбитър?

# 505
  • Сф
Да, и при мен това е масово - детето не иска да сменя училището, значи няма проблем и да не се тревожа, ще си остане със сигурност. Даже ме убеждава майка, която скоро мина през НВО, малко с насмешка се гледа на моите тревоги.
Зависи какво е кварталното училище. В нашето квартално, винаги има места и след 4 то класиране. Няма посочен  минимален бал или ако има е 100 примерно. Така, че деца , които искат да си останат, изобщо не се притесняват от НВО. Знам и за други деца, които не се класираха никъде. Просто майката беше писала непосилни желания. И накрая отидоха ,където имаше свободни места. Е, не в квартала , не искаха, но си намериха тяхното място. В бившите техникуми също остават много свободни места.Така или иначе всеки си намира място.И говоря за свестни деца, не гамени, просто не всички имат амбиции на тоя етап поне.

# 506
  • Sofia, Bulgaria
Явно е разпространено мнението, че спокойно може да си продължи детето в същото училище, защото онзи ден на разяснителната родителска среща, директорката изрично натърти на факта, че учениците от училището нямат никакво предимство за прием в същото училище.
Дъщерята е оформена по повечето предмети, един от които математиката. По история днес имат контролно и там ще е до последно притеснението каква ще е оценката.

# 507
Нашите приключиха.Днес класната ги е освободила да си ходят.Вторник и сряда ги оформиха и ще се видят вече в понеделник.
Следва парти, дипломи и това беше.

# 508
Днес учителката по БЕЛ е болна... (сутринта в 6:10 ни писали, видях в 6:50, само дето ставахме рано, първите два часа отвисяхме вкъщи), т.е. БЕЛ се оформя следващата седмица... Физика и химия утре едното, понеделник другото, история има за изпитване, че преди НВО не ги тормозеше... До последно ще е при девойката Simple Smile
Тя е спокойна, де... аз за по БЕЛ малко "тръпна", не че и трябва за първо желание Simple Smile

# 509
Явно само нашите ще учат до последно. Вчера правиха последното изходно ниво, всеки ден ги изпитват. По нищо не са оформени още.

Общи условия

Активация на акаунт