СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 617
  • 862
  •   1
Отговори
# 540
Явно само нашите ще учат до последно. Вчера правиха последното изходно ниво, всеки ден ги изпитват. По нищо не са оформени още.
И при нас е така. Да не говорим, че дават домашни и проекти за оформяне, за които моето дете нито е чуло, нито е разбрало Smile Сефте, както се казва.
Пффф, тази работа с проектите явно е на мода. И при нас така - всеки ден нещо се представя и редактира и представя отново...
Абе, вижда му се краят. Animal Hatching Chick

# 541
  • София

Точно така е, синът ми преди 6-7 години завърши НЕГ именно с ниво С1 на ДСД, но на ДЗИ изкара по-слаб резултат, на доста по-лесния изпит. ДСД- то доколкото си спомням се пповеряваше от германци в Кьолн. Попадна на учител по НЕ и с достатъчна сериозност от негова страна постигна това, без допълнителни уроци. Не така бе за други негови приятели, попаднали в други парарелки.

Хели, да не би малкият да стана  7 клас Simple Smile Откога не съм те засичала..

# 542
До събота ще свършат с проверките на български, а математика ще са готови преди тях. Може да ги качат за понеделник.

Предишни години как е било, знаете ли?

# 543
Миналата година бяха по бързи.

# 544
  • София
Момичета, стискам палци за всичките Ви дечица. Знам какво е да преминеш през това НВО и какъв кошмар е това чакане. Миналата година излезнаха доста по-рано от обявеното резултатите на 24.06., така че може и тази година да Ви спестят някой друг ден. Успех на всички дечица и знайте, че накрая всичко се подрежда!

# 545
  • София
При моето дете нанесоха почти всички годишни оценки и общо взето нищо не правят в учебните часове. За съжаление нямат организирана нито екскуризия, нито зелено училище.
Как ще приключи при вас учебната година на 30.06? Организира ли се официално връчване на удостоверенията и изпращане на випуска? В нашето училище нищо не е предвидено за сега.

# 546
Удостоверенията ще са готови по-късно, мисля.

# 547
  • Sofia
В нашето училище удостоверенията ще си ги вземаме на 3 и 4.07. Това казаха на родителската среща. Тържество не се очертава, но се снимаха за албум. Иначе по повод оформянето и ние нямаме нито една годишна оценка. Подозирам, че от утре ще започнат

# 548
Здравейте!
При нас днес оформиха всички оценки.
Предстои да направим списък и да обиколим набелязаните училища.
Чета, че омбудсманът внася предложение за втора дата на ДЗИ, заради многото писма от родители и деца.

# 549
Предложението на омбудсмана е да могат да се явяват за повишаване на оценката в рамките на една година след полагането на ДЗИ. Зрелостниците така или иначе имат втора сесия август-септември.

# 550

При нас днес оформиха всички оценки.

Блазе ви.

# 551
  • София
Давате ли справочника на кандидат -  гимназистите да си избират паралелки?

# 552
Давате ли справочника на кандидат -  гимназистите да си избират паралелки?
При нас предимно кандидат-гимназистката ще си избира и реди паралелките. Обяснила съм й принципа да се съобразява само и единствено с реда на собствените си желания, да не гледа балове. Като дойде момента да се попълва, смятам само да я насочвам и да й помогна да избере паралелки с по-нисък бал за резерв, които тя със сигурност не обмисля.. Така направих и с брат й. Те са големи деца, трябва да се научат да вземат информирани решения за себе си.
Имам лошия пример с баща им, на когото родителите му са му казвали до късна тийнейджърска възраст какво да прави, какво да не прави. Бил е записан в средно училище без да се иска неговото мнение. И той до ден днешен трудно взема сам решения.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 20:11 от vald

# 553
Не съм давала справочвик, само сме говорили за гимназиите и вторите езици. В нашата фамилия има представители на всички езикови гимназии в София+ АК, така че е наясно какво иска, какво иска по-малко и какво не иска в никакъв случай. Много държи и сградата на училището да е хубава, та някои училища отпадат и заради това 🤣 Приятелките й я навиват и за СМГ и НПМГ.

# 554
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Много държи и сградата на училището да е хубава, та някои училища отпадат и заради това 🤣
Това си е довод. Голямата навремето като излезнаха резултатите от НВО и стана ясно, че няма шанс за френската или испанската си избираше по нискобалови училища по външен вид.18-то я спечели, защото й изглеждало като дворец. 😁😉

Общи условия

Активация на акаунт