СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 596
  • 862
  •   1
Отговори
# 570
  • София по рождение

Точно така е, синът ми преди 6-7 години завърши НЕГ именно с ниво С1 на ДСД, но на ДЗИ изкара по-слаб резултат, на доста по-лесния изпит. ДСД- то доколкото си спомням се пповеряваше от германци в Кьолн. Попадна на учител по НЕ и с достатъчна сериозност от негова страна постигна това, без допълнителни уроци. Не така бе за други негови приятели, попаднали в други парарелки.

Хели, да не би малкият да стана  7 клас Simple Smile Откога не съм те засичала..

Догодина ще се пържа. Надявам се да помагаш! Безценни сте няколко дългогодишни ангели.
Но, на тазгодишното НВО особено по БЕЛ треперех заедно с мамите тук. Нахлуха ми спомени, какви нерви съм хабила помня, сякаш беше вчера. Бях мислено с всяка една от вас и ме обзе ужас. Изведнъж ми изникнаха въпроси, чисто технически. Започнах да сънувам как подреждам паралелките и ми спира нета, тока...
Ами ако се случи - започвам да обмислям варианти къде има стабилен обществен нет и сигурно електричество.
Айде сега, кажете, че няма по-луди от вас!

# 571
  • София
Пак аз...да мрънкам. Търся подкрепа и съвет.
В училището на едната девойка организират някакъв образователен лагер под егидата на МОН - безплатен. Наред с изявените деца, от олимпиади, конкурси, спортни състезания и т.н. директорката е поканила и моето дете и още 1, защото са останали сираци през тази учебна година. Не им го е казала, но го разбрах. Просто г-жата е искала да направи мил жест. Но това няма значение за разказа. Дъщеря ми летеше от щастие. За първи път на лагер със съученици и то на море! До момента, в който осъзна, че дата, на която заминават е денят на изпита по рисуване в св. Лука. Рев, сърцебиене, разочарование...представяте си. Стана ми жал за детето, за първи път намира средата си и да не може да отиде /преместих я там април миналата година/. Намерих приятел на приятел и т.н. да я придружи с рейса до морето след изпита и да пристигне вечерта. Да, ама сега се сетих, че едва един ден преди изпита ще знаем дали ще бъде разпределена за сутринта или след обяд ако желаещите са много. Обикновено СА!  Смятате ли, че ще бъде много нахално от моя страна, ако отида до училището и помоля да я разпределят сутрин? За дъщеря ми е важно да отиде с приятелите си, но се подготвя за този изпит още от лятото. А погледнато отстрани, може би този лагер изглежда маловажен. Ще се радвам на мнения!
П.С. Ако админа прецени, че постта е много извън темата на групата, нека го изтрие и се извинявам за дългите излияния...

# 572
  • на Мелмак
Бих поспорила, че Тричкова от 73-то е отличен преподавател. Не му е тук мястото. Малко са хубавите училища извън високобаловите. Навсякъде има чудесни учители и не толкова, както и деца, разбира се, също и претенциозни родители и не толкова Simple Smile
Моят почти по всичко е оформен, утре последни щтрихи. После екскурзия, а аз ще рефрешвам Joy

Бубара, според мен може да си отиде на изпита и после и на лагера. Най-много да загуби ден.

# 573
Пак аз...да мрънкам. Търся подкрепа и съвет.
В училището на едната девойка организират някакъв образователен лагер под егидата на МОН - безплатен. Наред с изявените деца, от олимпиади, конкурси, спортни състезания и т.н. директорката е поканила и моето дете и още 1, защото са останали сираци през тази учебна година. Не им го е казала, но го разбрах. Просто г-жата е искала да направи мил жест. Но това няма значение за разказа. Дъщеря ми летеше от щастие. За първи път на лагер със съученици и то на море! До момента, в който осъзна, че дата, на която заминават е денят на изпита по рисуване в св. Лука. Рев, сърцебиене, разочарование...представяте си. Стана ми жал за детето, за първи път намира средата си и да не може да отиде /преместих я там април миналата година/. Намерих приятел на приятел и т.н. да я придружи с рейса до морето след изпита и да пристигне вечерта. Да, ама сега се сетих, че едва един ден преди изпита ще знаем дали ще бъде разпределена за сутринта или след обяд ако желаещите са много. Обикновено СА!  Смятате ли, че ще бъде много нахално от моя страна, ако отида до училището и помоля да я разпределят сутрин? За дъщеря ми е важно да отиде с приятелите си, но се подготвя за този изпит още от лятото. А погледнато отстрани, може би този лагер изглежда маловажен. Ще се радвам на мнения!
П.С. Ако админа прецени, че постта е много извън темата на групата, нека го изтрие и се извинявам за дългите излияния...
Не е нахално, защо пък да е?! Аз бих се обърнала и питала. Попадали сме в сходни ситуации, някои са мили и любезни, други дръпнати... Просто обяснете както обяснихте тук. Ако случите на хора, ще Ви "услужат".

# 574
Bubara, не, не е маловажен лагера и ако бях на твое място, щях да направя всичко възможно, за да отиде детето. Отиди и помоли да е сутринта на изпит, в краен случай предупреди организаторите на лагера и намери начин детето да стигне там на следващия ден.

# 575
bubara, аз, ако бях на ваше място си освобождавам следващия ден след изпита и я завеждам лично до лагера, та дори и по-следващия ден, ако се наложи да преспя една вечер някъде на морето и се връщам на работа...смятам, че щом е важно за детето този лагер, трябва да направите всичко, за да иде Hug

# 576
  • София
Бубара, според мен може да си отиде на изпита и после и на лагера. Най-много да загуби ден.
Мислих го и това, но лагера е 5 дни , 4 нощувки...
Зори Б трудничко ще ми е да я закарам и да се върна. 500 + 500 км. Не съм сигурна в себе си по-скоро

Много благодаря на всички. Ще отида утре - пък да видим. Стискайте палци!

# 577
bubara, аз също бих потърсила съдействие. Ако обясниш ситуацията, навярно ще откликнат хората. Не е просто прищявка.

# 578
То за жалост проблеми има с преподавателите по много предмети. Дълго време работата като учител беше не особено желана като бъдеща професия, най-вече подари ниското заплащане. За голямо съжаление, гладът за добре подготвени кадри тепърва ще се задълбочава.
Добри учители обаче се намират дори и в кварталните училища, в каквото учи моето дете. Изключително съм доволна от преподавателите на дъщеря ми по БЕЛ и математика от 5-7 клас. Наистина имаха желание и положиха усилия да научат децата на това, което им позволяваше учебната програма, въпреки недостаъчните, според мен часове /тъй като тя е в общообразователна паралелка/.
Да си учител е призвание, така че не всеки добър специалист в своята сфера ще съумее да бъде и добър педагог.
Нашите "частни", вече пенсионирани учители по математика и бел са изключителни специалисти и педагози. При подготовката ни куцаше времето и като чуех за този половин час отгоре ми "причерняваше"😄 Само за него време мислех, ще стигне ли и не ...Те и двете обаче незнам как го "омагьосаха", но и при двата изпита първи модул беше in time 👌 ни притеснен, ни уплашен, по-скоро ухилен
 Госпожата по Бел, която ни пое в 5 клас се пенсионира точно преди 7ми и за децата беше голям стрес. Тя беше от онова старо поколение учители, които като ти говорят само можеш да ги слушаш и да се молиш да не спират. Дано младите се учат от тях, а не да надменничат, понеже познавам доста такива. Аз самата съм завършила математика, но навремето избрах по-платежоспособни професии, макар че за майка ми учителската професия беше много "престижна" дори по онова време. Има какво да се желае в образователния процес, понеже "куцането" е почти навсякъде. Дано след някой ден децата са доволни, а ние вече по-спокойни🍀

# 579
Мислих го и това, но лагера е 5 дни , 4 нощувки...
Зори Б трудничко ще ми е да я закарам и да се върна. 500 + 500 км. Не съм сигурна в себе си по-скоро

Много благодаря на всички. Ще отида утре - пък да видим. Стискайте палци!
Дано да откликнат Hug
Но ако не, има и влакове, пътувате вечерта след изпита, има късни влакове, така ще изгуби сама първата нощувка, а ти сутринта хващаш обратен влак и готово Grinning
Аз съм луд пътешественик Joy карам и кола, но никога не пътешества с нея...ползвам обществения транспорт...има и автобуси...за повече лукс Stuck Out Tongue Winking Eye много прис рце взех проблема на детето, но наистина направи всичко възможно...Успех Flowers Four Leaf Clover

# 580
bubara,
пробвай в училището, вярвам че ще проявят разбиране. Ако не, на твое място бих пуснала пост във ФБ групата "Положението е майко мила 2.0". Голяма сила е тази група, за норматив ще се отзоват и ще се намери превоз за вечерта. Ще отиде детето на лагер, трябва! 🤗

По темата за учителите. Първата госпожа по математика /5 и 6 клас/ буквално занули класа. Обърна часовете на политическа платформа, голяма част от материала не преподаде въобще, но иначе шестиците летяха. Децата - щастливи, а майките припадаха от кеф, докато аз си късах нервите и закърпвах пропасти.
 Слава Богу жената се пенсионира и в 7 клас по спешност извикаха друга, пенсионирана госпожа, която извърши геройства от храброст! Как не се умори, не се отказа, не се отчая не знам.  На нейно място още на първия месец щяха да ме изнесат в бяла риза. Пое ученици, които не знаеха как се намира обиколка на правоъгълник, за такова чудо говоря. Перфектно, стегнато преподаване, чудесен подход, думи не намирам за тази госпожа, само дето паметник не съм и издигнала. Очаквано майките я намразиха,  защото шестиците се превърнаха в четворки, но тя успя да докара нивото до там поне първи модул да направят.
И не е справедливо един да съсипе 4 паралелки, а друг наследи батака, пък накрая и виновен, че само толкова успял. Пък как се наваксват две години и се преподава трета междувременно - никой не се сеща. Та не е от възрастта, а от желанието и призванието.

# 581
  • София
Бубара, къде ще ходят? Моя син и той заминава за Златните по програмата на МОН. Той е малък де, първокласник.
С кака му треперя сега в тази тема. Леле какви задачи решава това дете по математика в клас. Ума ми не побира как не е могла да реши тези от НВО-то. И да излизат тия резултати, че вече ще се пръсна от мисли.

# 582
То да бяха само мисли…Аз вече сънувам - резултати, желания, класиране. Честно казано много се надявах да излязат утре, понеже в някои от групите, в които членувам и следя за информация имаше такива коментари. По данни на ЕЖК по БЕЛ работите вече са проверени, а по математика са останали тези, които трябва да се проверят от арбитър… Коментираше се, че ще се работи и през уикенда, което ме кара да мисля, че в понеделник ще ги има качени на сайта.
Дали ще е така ще видим Simple Smile

# 583
А защо ги искаме бързо тези резултати от НВО? Аз лично се надявам да се появят на 28.06. късно вечерта. За да не могат да се използват под никаква форма от учителите в училище като аргумент за годишните оценки. Достатъчно се наслушах при други хора и преживяхме лично разни изпълнения с тези оценки от училище.

# 584
  • София
Аз лично ги искам по-рано резултатите просто, за да се свърши най-после цялото чакане. И за да имаме повече време да разгледаме статистиката, в случай че точките няма да са достатъчни за първото желание. За момента седмокласникът не иска да гледа други училища и паралелки.
Но при нас няма драма с оформянето на срочните и годишните оценки, не му зависят от резултатите от НВО.

Общи условия

Активация на акаунт