СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 539
  • 862
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Със сигурност няма да ги качат днес, силно се съмнявам и за уикенда, че и за понеделник. Арбитрите по мат са работили и днес, тепърва ще се разсекретяват работите..

# 706
  • София

ето тук може да прочетете хубава информация - https://prepodavame.bg/stem-kakvo-tryabva-da-znaem-za-nego/
[quote/]
Да видях я тази статия, но ме интересува на практика какво точно правят? Имат ли учебници или само на таблети учат? Само проекти ли правят? Научават ли реално нещо?

П.С.  Само да се отчета: Св. Лука ми отказаха. Но имам идея как да стане Simple Smile

# 707
  • София
П.С.  Само да се отчета: Св. Лука ми отказаха. Но имам идея как да стане Simple Smile
Сигурно не искат да създават прецедент. Чудесно, че си го измислила как да стане.

Успех утре на децата за НГДЕК ! А на всички други усмихната почивка събота и неделя!

# 708
  • Някъде там...
Откъде се получават толкова разлики в оценяването на втори модул по математика? Нали уж всички трябва да оценяват по едни и същи критерии?
А се оказва, че в крайна сметка и тук играе голяма доза субективизъм и е въпрос и на късмет.

Успех на полагащите изпит в НГДЕК и от мен!

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 18:30 от Жабче

# 709
Явно има много арбитражи, но дали когато всичко приключи и резултатите излязат, някъде е упоменато дали работата на конкретното дете е била на арбитраж? Чисто любопитство ме гложди, то резултати скоро няма да имаме Nerd

# 710
И аз съм изненадана от разминаванията в оценяването точно по математика. Там критериите са пределно ясни.

# 711
При условие, че само геомвтричната има незнам колко си стъпки за доказване, а и пътища... колко да са "пределно ясни" критериите Thinking
То в ключа има "примерно решение", не единствено, по което само да слагат тикчета "има-няма"

# 712
В infopriem се появиха редчета за "Национално състезание по природни науки “Акад. Л. Чакалов“, модул ... ", като оценките все още са "Оценките не са обявени", както и за НВО... За олимпиадите още няма редчета Simple Smile
А в категория "Оценки" ли се появяват редчетата и от олимпиадите пак там би трябвало да се появят?

# 713
Това, че има много работи за арбитраж показва, че и двамата проверители си проверяват съвестно, а не както тук съм чела, че вторият набързо отбелязва каквото е отбелязал първият. Също така си мисля, че проверителите са също с различно ниво и си действат съобразно нивото си. За един не е толкова важно разписването на зад., а за другия е! Представям си единият проверител да е от ОУ в Левски, а другият е от МГ Варна.

# 714
Без да съм стъпвала в Левски съм убедена, че местните математици се справят със седмокласните задачи. Все пак не се проверяват задачите на топ математическата олимпиада в света. Grinning
Няма как да не му е важно разписване то на задачата на учител, още повече когато е проверител.
Според мен разликите идват от непълното разписване. В смисъл, че понякога се прескачат редове, грубо казано и не винаги е ясно детето на посоки ли е писало или очевидно е в правилния път и просто не разписва добре. Който е обяснявал задачи, разбира какво имам предвид.

# 715
  • София
Това, че има много работи за арбитраж показва, че и двамата проверители си проверяват съвестно, а не както тук съм чела, че вторият набързо отбелязва каквото е отбелязал първият. Също така си мисля, че проверителите са също с различно ниво и си действат съобразно нивото си. За един не е толкова важно разписването на зад., а за другия е! Представям си единият проверител да е от ОУ в Левски, а другият е от МГ Варна.
Проверителите не знаят кой е първи и кой е втори. Това го вижда само арбитърът.

# 716
Финалната оценка (точки) на арбитъра ли е? Как се определя кой арбитрира, човек с повече опит или човек избран от комисията на някакъв принцип?

# 717
  • София
ganis, имате ли идея вече как е общата картина? Как се движат резултатите?

# 718
При нас в школо се появи първата срочна и годишна оценка -петица по биология. Беше между 4 и 5, за първия срок има 4, доволна съм.

# 719
А дали в действителност се практикува разпращане на работите към проверители от толкова различни места - както в дадения пример единият да е в гр. Левски, а другият във Варна? Или софийските НВО-та си се джуркат само измежду софийските проверители, примерно?

Общи условия

Активация на акаунт