Къде в София - тема 5

• 56 524
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • Melmak
Наскоро си взех от намаление една чанта на desigual, която беше 100 лв. Малка чанта. Изкуствена кожа, но много харесах модела. Ами то някои чанти от естествена кожа се намират на намаление за 150-60 лв и това е доста по-добре. Аз вече обикновени чанти тип Парфоа не си купувам. Не си струват парите.

# 676
  • софия
Раница, която дъщеря ми много си харесва (раницата е декоративна, но тя я товари и дръжките се бяха разшили откъм дъното на раницата) и платнените части на сгъваеми столчета за плаж съм носила за подшиване при обущарите на ъгъла на Стамболийски и канала (ул. Ив. Иванов). Имат машина и съм доволна.

# 677
  • София, България
Благодаря на всички, които се включиха.

hechicera_, очевидно имаш възможности, защото мен сърцето ще ме свие да дам 150лв за чанта и котката ми да я направи на решето за месец.

Купих си тази чанта и за няма и 2 месеца мога да ти покажа на какво прилича.

RebelHeart, аз за спортна раница - имам много хубава и здрава от работата ми и се бъзикат приятели с мен, че мога преспокойно и аз да си влезна вътре (понеже съм и нисичка, а пък тя си е бая функционална с всякакви джобове, абе здрава раница). Да, ама искам нещо по-нежно, по-женско. Намерих си прекрасен модел онлайн и толкова ми хареса, разпределението на джобове, на всичко е прекрасно, но уви, просто самите презрамки на са направени добре. За мен е трябвало да бъдат по-подсилени. До такава степен ми харесаха, че като ми се скъса презрамката помислих, че аз нещо не съм имала късмет и си поръчах  същата плюс още 4 в другите цветове. Сега всичките 6 общо са със скъсани презрамки. Това е раница, за която мъж се е спрял да ми направи комплимент (невероятно, но факт). Много са ми на сърце и за това толкова ми се иска да си ги оправя да са читави.

Ranella, буквално искам да си сменя презрамките с някакви качествени, но аз нямам презрамки, трябва ми някой, който може да ги направи и пришие и то с хубави здрави конци за чанти. А имам една раничка от Мат Стар, която е само да се оправи ципа, че се скъса, ако не друго поне нея ще оправя.

Скубиду, уви, то не мисля, че шивачите предлагат такива услуги, защото не работят с толкова здрави конци. Те имат стандартни машини за шиене на плат, а тези за чанти са по-специални и конците, с които се работи са различни. Обикновено обущар може да прави и чанти, но не всички умеят. Затова влезнах да попитам случайно, ако някой е правил нещо подобно и може да има препоръка.

zvаnchе, много ти благодаря. Със сигурност мисля в почивен делничен ден да намеря мястото, което ми спомена и да ги попитам дали има как да помогнат, показвайки им снимки. Твоят коментар ми бе доста полезен, благодаря.

# 678
  • Melmak
Tissi, не знам защоне ми се отварят линковете от прикачи. Иначе чантата е много хубава на първата снимка. На външен вид е много свежа!

Не е до възможности, особено сега не съм в уау финансово състояние. Обаче избирам качеството пред количеството. В момента имам 3-4 чанти, които нося и са качествени. Издържат във времето. Ако скъсам една чанта за 4 месеца и е струвала 60 лв, аз за 160 ще си купя такава, която ще нося 3 години. Най-гадното нещо, което ми се случи е да ми се скъса дамската чанта на екскурзия в Куба. Бях с една свежарска цикламена чанта за 40-50 лв. Но в Куба чанти няма. 😁😁 и на друга екскурзия пак ми се беше скъсала и накрая ми писна!

Иначе ако имаш как да прибираш чантата да не я напада котето.

# 679
Tissi,
Котето е много хубаво! Разбира от хубави чанти Simple Smile
Прибирай чантата, писанчето не е виновно.
Какви дръжки ти трябват? Може да имам излишни такива...

Иначе, аз ремонтирах моята чанта тук https://obushtar.bg/

# 680
  • София, България
hechicera_, мислела съм, в гардероби съм прибирала, но това животно е оправно - отваря гардероби, настанява се, спи си там, като й е кеф. Всеки път се ядосвам, ама като и видя физиономията и ми минава, защото тя не ми е виновна, а няма да й се сърдя за материални вещи.

Ranella, много ти благодаря, видях, че има смяна на дръжка, но уви това е за кожени чанти и не е за раници. Май ще го пиша бегало и просто ще ги изхвърля. Хем няма да ми заемат място. Оказва се, че в днешно време да поправиш е по-скъпо от това да си купиш нова или е на същата цена.

# 681
  • Melmak
Разбирам те, аз съм кучкарка, но няма значение куче или коте, любовта е голяма. Също съм му прощавала за всички изядени чорапи, сдрани дрехи и какво ли не, а сега като го няма всеки ден си мисля за него и ужасно липсва.

Единствено се сещам за тези, които слагат на малките деца да не отварят шкафовете, не знам как се казват. Но котката е умно животно и това сигурно ще се научи да го отваря.

# 682
Разбирам те, аз съм кучкарка, но няма значение куче или коте, любовта е голяма. Също съм му прощавала за всички изядени чорапи, сдрани дрехи и какво ли не, а сега като го няма всеки ден си мисля за него и ужасно липсва.

Единствено се сещам за тези, които слагат на малките деца да не отварят шкафовете, не знам как се казват. Но котката е умно животно и това сигурно ще се научи да го отваря.

Това е добра идея за затваряне на шкафовете. Котка не може да ги отвори. Навремето нашите се отваряха с натискане с два пръста в горната и долната част на закопчалката. Сега може и по-сложни да има.

# 683
Препоръчайте магазин за обувки, естествена кожа, не маратонки. Днес обиколих моловете и нищо не ми хареса Sad

# 684
Препоръчайте магазин за обувки, естествена кожа, не маратонки. Днес обиколих моловете и нищо не ми хареса Sad
От Руски към Македония по десният тротоар има магазин за обувки. Зависи и какво търсите.

# 685
  • София
https://www.modaitaliana.bg/

В секция контакти можеш да видиш къде са.

# 686
Като сме на тема обувки - има ли в София физически магазин, в който да има дамски обувки 35.5 номер, които да не са остри? Заради този номер ходя само с обувки с връзки.

# 687
  • София
Като сме на тема обувки - има ли в София физически магазин, в който да има дамски обувки 35.5 номер, които да не са остри? Заради този номер ходя само с обувки с връзки.

Вижте в Аквамарин, имат магазини на Графа и на Витошка и в Ринг мол. Аз нося 35 номер по принцип, но много от техните обувки 36-и номер са малки и ми стават. Купувам тип мокасини, те не са остри.

# 688
Има ли къде в София да заведа днес детето на лекар/педиатър, за да взема бележка, че е здрав и утре да го пусна на градина сутринта? Личният е втора смяна утре, детето е здраво, но го върнаха в петък след обяда, защото бил казал, че го боли коремчето и понеже е ново дете, не били сигурни дали си измисля или има нещо. Така че не мога да го заведа без бележка, ще го върнат. Освен поликлиника "България", където удоволствието ще струва 111 лв., има ли други дежурни кабинети, където няма да ме овикат за такова нещо? Не е спешен случай и не бих занимавала хората по дежурните отделения, и без това е лудница при тях.

# 689
  • Melmak
Личният има ли дежурен, който да го покрива в такива дни?

Едит - намерих това, не съм ползвала услугите, но си струва да звъннеш по телефона да провериш.

Общи условия

Активация на акаунт