На море в България 2023 г.! - 2

• 62 762
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За мен и за много хора 23 градуса си е студена водата. За мен трябва да е минимум 26.
Това е и причината, поради която през август е лудница. Simple Smile

Няма да забравя една година в Поморие водата беше 30 градуса, на това се казва чай.
Ключовата дума тук е "една". Няма как да се предвиди тази "една" година от десетилетия наред, за да се възползваме от "чая". А и при такава Т на водата, представям си какво е навън. Най-вероятно става за седене на плажа само рано сутрин и по залез. Но предполагам, че на много хора не им пречи, щом се пържат целодневно. Изгарят, обелват се, изгарят върху обеленото и т.н...
В заключение, щом пише градусите, всеки нарича водата според собственото си усещане, без да подвежда останалите. И всеки може да си прецени дали му е чай или коктейл с лед. 😃☕🍹

# 136
Как може да кажете на вода 23 градуса чай.
Колко трябва да е, за да е "чай"?
В района на Бургас днес е била 23.8, което е почти 24.
Обичайно през лятото стига най-много до 26-27 и в много редки случаи е повече.
Тоест, вече е близо до максималните стойности. В България - толкова.
Тук на Царево, вече е 25.

# 137
  • София
Края на юли 2010 г по южното черноморие водата беше 30+ градуса, въздуха също. Нямаше разхлаждане, на пясъка горещо, във водата също. От тогава мисля не се е случвало.

# 138
Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор за хотел ,, Парадайз Бийч " ! Колебаем се между него и хотел "Жерави" в Приморско. Ще се радвам, ако някой има скорошни отзиви за него Simple Smile

# 139
Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор за хотел ,, Парадайз Бийч " ! Колебаем се между него и хотел "Жерави" в Приморско. Ще се радвам, ако някой има скорошни отзиви за него Simple Smile

Без скорошни отзиви  определено бих избрала Парадайз .

# 140
За мен и за много хора 23 градуса си е студена водата. За мен трябва да е минимум 26. Няма да забравя една година в Поморие водата беше 30 градуса, на това се казва чай.
То и аз така си мислех, докато не попаднах една година на 27-28 градуса май беше.
Нормално е за мен , а и май по-добре да е 23-25 максимум. Колкото по-топла е водата, толкова по-мътна става и има разни медузи, водорасли , боклуци и изобщо.. Отделно влизаш да се разхладиш, а то от жега в чаена вода, еми.. Неприятно е първото потопяване, после вече е рай за мен и вода с такава температура.
Помня преди години доста бяхме на ранно море. Хората се къпеха, ама тези с мен не и не, студено им било и само се пържеха. Беше 20 градуса)) Но се преживява и дори не усещаш после студа, ако плуваш или се движиш. Само се провиквах от морето и махах да влизат и колко е приятно, та всички се смееха на рекламата (някои се прежалиха непознати, ама от моята групичка ни един)
На 30 градуса ..това вече не е море за мен поне, а и ми се вижда опасно откъм чистота. То как ще се разхладиш, ще гъбясаш в него (майтап, ама..)
Просто влизайте и се радвайте на приятно разхлаждаща вода, хем здравословно, хем полезно, хем приятно))
Приятно моренце, много ви завиждам на тези там в момента))

# 141
  • Русе
Колежка през уикенда беше в Шкорпиловци и ме изуми с цените на плажното заведение в което са се хранили! Шопска салата 13,00 лева, хамбургер с картофки 20,00 лева, наливна бира 5-6,00 лева, 7,00 лева супа, та да питам такива ли са цените и по останалите места?

# 142
Чак от такова убеждаване няма нужда. Всеки има различни усещания и си знае кога да влиза. За мен 23 градуса е студена вода. Затова и обичайно не ходим по това време на море, а юли или август.

# 143
Някой почивал ли е в Голдън Ина в Слънчев бряг?

# 144
# 145
# 146
  • Пловдив
Някой почивал ли е в Голдън Ина в Слънчев бряг?
Лично не съм, но мои близки бяха там пхедходните 2 години и бяха доволни. Обаче ми казаха, че си е лудница от хора.

# 147
Мнения за Лагуна бийч-Созопол?

# 148
Мнения за Лагуна бийч-Созопол?

Плажът Златна рибка много ми харесва,почивали сме на Блу Ориндж, едното момче , което работеше на рецепцията там мисля че работеше и в Лагуна Бийч.Имат собствен плаж мисля,но тогава не беше непосредствено пред техния хотел.

# 149
  • В.Търново
Да не лъжат, че с очите си видях, че водата във Варна въобще не е бистра и чиста. Ужасна беше!

Общи условия

Активация на акаунт