На море в България 2023 г.! - 2

• 62 558
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • В.Търново
За това са форумите, зад а проучим предварително кой хотел става, кой не. Simple Smile

# 541
Да, аз нямам малки деца и почивката на ол инклузив с пищящи бебета, разливащи храна наоколо ме изнервя. Да ме прощават родителите, нищо лично и не мразя малките деца, просто съм отгледала моето и искам на вечеря да слушам приятна тиха музика и да водя някакъв разговор, не да слушам това, което се чува от съседните маси.
Хаха, аз като майка с малко дете напълно подкрепям това.

# 542
  • В.Търново
Аз съм с две деца, вече едно доста голям, второто тинейджър, но никога не съм им позволявала да пищят на обществено място, да правят мизерии или да ги слагам по масите. Всичко зависи от нас възрастните. Децата са наше отражение. Аз също не обичам такива изпълнения.

# 543
На мен пък ми харесва шведската маса,особено на закуска. Сам си избираш масло,конфитюр или мед,яйце (рохко) и т.н.

# 544
Честно казано за нас като семейство с две деца вече, ол инклузив ни е много по-удобно, както предполагам на всички ни. Всъщност миналата година за първи път бяхме в такъв хотел (Кранево). Бяхме в края на август, ако не бяхме на ОИ сигурно цяхме да пъруваме до други плажове, защото морето беше пълно с медузи и буквално беше предизвикателство да влезеш вътре без да те опари. Но пък храната ти е осигурена, общо взето една салата вечер и някаква скара, картофи за децата, пици на плажа и сокове/бира ни бяха напълно достатъчни. Не сме претенциозни. Сутринта не мислиш от къде да купиш закуски, вечерта не мислиш къде да търсиш място в ресторант. Места винаги имаше, кеф ти на климатик, кеф ти на терасата. Плажа до теб (бяхме на първа линия). Предпочитаме да прекараме по-малко време, просто защото ни омръзва. Писледният ден имахме опцията да останем до след обяд и да освободим стаята по-късно, ние си тръгнахме в 9 сутринта. Атракции и подобни не ни вълнуват, ние отиваме на море за да се къпем в морето, нито сме посещавали анимации, нито хотелските забавления. Но това си е нашата идея за море. Може би не сме попадали на лошо място, затова не ни е направило впечатление, че примерно храната може да не е хубава, не знам.
За справка миналата есен ходихме на Елена за 2-3 дена в хотелче с изхранване, но не ОИ. Ами, такова разочарование беше, персонала беше ужасне, намръщен, недоволен, порциите вкусни но малки, а за децата искаха да доплатим за храна, иначе явно трябваше да стоят гладни.

# 545
Не е за всички деца това, но за повечето е така и то навсякъде. И моите са възпитани, но на почивка срещам повече от другите. Относно ОИ - ние винаги сме избирали хубави, отчитам го като удобство заради децата - виждат и избират какво искат да хапнат, храним се за 15 мин. и ставаме, малкото е прекалено малко, за да издържи седнало в ресторант над час, с голямото вече няма проблем, но доскоро и тя беше малка, та не ни е било опция да почиваме на място, което не е ОИ. В хубавите ОИ винаги съм попадала на прясна и изобилна храна, вкусно приготвена, така че не може да се сравнява с примерите, дадени по-горе. Ние затова сме и в тази група, за да споделяме опит и да избягваме кофти места. Иначе само с таткото винаги правим по едно море странично без децата, тогава избираме нещо, което не е ОИ и винаги ни е излизало по-скъпо, макар ОИ, на които почиваме, да не са от евтините.

# 546
Не ми се навлиза в излишна полемика какво разбирам аз под разнообразие в храната на хотел ОИ. За някои хора трапезите на Мелиа биха били пребогати и презадоволителни, за други - не. Храната беше хубава, в изобилие, но еднотипна за нашите разбирания и това е. За други хора може да е 10 от 10 точки. Ние също си вземаме 1 чиния храна, никога не препълваме и не носим по 8 кила на масата, от което да боцнем по веднъж и да изхвърлим. Изключително негативно съм настроена към хората, които го правят. И като цяло съм негативно настроена към свръх-консуматорското поведение във всички аспекти, не само в храненето.
Ние сме на ОИ заради детето и бабите, които водим с нас. Нямам никакво желание да издирвам читави заведения, да минаваме проба-грешка, да се чудя какво да поръчам за детето, да чакам да го донесат и т.н. Нямам и никакво желание да ида на почивка и да пазарувам, готвя, мия и прочие.

# 547
Ами аз онзи ден бях в СФ на ресторант и детето та съседната маса не спря на пищи. Така че навсякъде се случва. Не че на мен не ми е супер неприятно, но ние не се заседяваме в ресторанта така или иначе. Аз съм вегетарианец, на хубави ОИ има за мен много салати, зелечуци, броколи, брюкселско зеле, карфиол, фалафели, абе много неща. Но сме били и на място НВ (Мирамар на Каваците), където всяка вечер само ориз и картофи имаше безмесно, направо на картоф станах.

# 548
Да, разбира се. Има немалко хотели, които са само за възрастни. В случай че не искаш да ти пищят деца на главата - това е изборът. Аз препоръчвам Грифид Метропол Grinning Хем ОИ, хем със сервиране и от меню (защото блок масите нали са за прасета Grinning), хем беше вкусно.

# 549
Тук сме , за да споделим мнения и впечатления от почивките ни. Ако можем да се предпазим от лошия опит на някой...ако можем да се възползваме от добрия избор на някой друг и така. Рискове винаги има. Но няма нищо по-хубаво от подробните разкази на потребителите тук и всеки да вземе + и - за себе си.
Аз нямам дилема, обичам разнообразието, но изтръпвам, когато някой започне да ми прави сметки как неговата почивка е по-изгодна и разумна.......
Весело лято и да няма разочаровани от така дългоочакваните ни морски почивки

# 550
  • There I was on a July morning
Няма да се впускам в спорове и разсъждения, кое е по-добре - ОИ или свободно изхранване. Това всеки преценява според предпочитанията, нагласите и нуждите на семейството. Има достатъчно разнообразие от места за настаняване по морето - в диапазона от къмпинг и каравани до 5-звездни хотели и комплекси и различни варианти за изхранване.
По-скоро искам да наблегна на момента със съотношението цена-качество за това, което получаваме като услуга.
Аз мога да се нахраня с една паница леща и ще съм О.К. с това, ако съм платила като за 1 паница леща. Но в случай, че съм дала 400-500 лв. на ден за 3-членно семейство, тогава претенциите и очакванията ми рязко се увеличават. Relaxed   Ще искам да имам малко по-голямо разнообразие. Не е нужно да са 100 неща, но да има за всеки член от семейството какво да избере, включително и вегетарианците. И не само това - ще очаквам да имам и паркомясто включено в цената, и комплект шезлонги и чадъри на плажа, и някаква анимация или забавления за малки и големи, а не е лошо и басейн да има.
Почивала съм и на ОИ и без, и двата варианта ме устройват, стига да имам достъп до хубав плаж и море, да е сравнително тихо и да не се блъскам в тълпи от хора, ако реша да се разходя вечер по главната улица.
Приятни почивки на всички!

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 18:50 от Скубиду

# 551
Ол Инк предпочитам, заради децата - всеки да има какво да си избере, не ти се налага да чакаш да се освободи маса в някой ресторант. Крещящи бебета не ме дразнят, малко се разгневявам на капризни 5-7 годишни, които вярно са в "трудна" възраст, но и са разбиращи ако им се говори подходящо. Най-брадясвам когато в 4* хотел в ресторанта се намъкнат хора по бански. Вярно, че са на море, вярно че е лято...НО да не правят разлика между капанче на плажа и ресторанта - недопустимо.

# 552
  • София
Ние към нашите ОИ почивки последните две години ходим и на къмпинг, по-конкретно Якото място, но вече край. Сигурно има къмпинги с нормални цени, но там ни излезе по-скъпо от ОИ и изобщо втория път не се почувствах като на почивка. Все мислиш кой какво ще яде, все нещо се приготвя, защото в ресторанта дерат кожи, а само нощувката е 180 лв. Тази година с приятелско семейство сме наели една вила в Гърция за седмица през август и отсега си мисля, че догодина ще имаме по-скоро 2 ОИ почивки. Със сигурност ще има готвене, скари, салати, миене на чиниии... За мен хубавия ОИ е голяма глезотия за изморени работещи майки, а пък и на децата им харесва.

# 553
Значи това почивка с друго семейство на вила или на място без изхранване не бих си го причинила и да, бих предпочела ОИ при всички случаи. Такива изморителни ваканции се е налагало да карам, че направо свят ми се вие. То вечно някой иска нещо, обръщат се към мен да направя "едно кафенце", после вечно има нещо на масата, вечно някой е гладен, бърша трохи, мия чинии, тави, тигани....Никога! В последните години си ходим само ние, на нашата възраст е добре да се съобразяваме само със себе си и да си угаждаме поне за седмица-две в годината.
В тази връзка  познавачите на Обзор да попитам попадна ми един апартаментен хотел Морето https://visit.bg/hoteli/aparthotel-moreto-3168/. Изглежда добре, дали някой има преки впечатления да сподели?

# 554
Може да ходите безплатно (безплатна храна и спане) на почивка на море,ако сте готвач. Laughing Братовчед ми отиде готвач в една заводска почивна станция на морето. Заедно със жена си и двете им деца. Всичко им беше безплатно и си мислеше,че ще изкара царски. Да ама не. Рано сутрин трябваше да почне да готви ястия за стотината почиващи. Реално през деня му се отваряше "прозорец" за почивка някъде между 13:00ч. и 17:00ч. Вечерта също трябваше да готви. Накрая се проклинаше,че се е навил на тази "почивка". Laughing

Общи условия

Активация на акаунт