На море в България 2023 г.! - 2

• 62 770
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, за поредна година. Благодарение на съветите тук си изкарваме чудесно всяка година, така че отново ще споделя информация.
Ние сме на почивка в началото на юли. Дано времето се оправи, че сме от зиморничавите и обичаме да е много топло. Тази година в крайна сметка се спряхме на Лозенец. Никога не сме били там, не намирам да има някакви забележителности, така като го гледам по снимки ми прилича на някакво селце.
Ние обичаме Слънчев бряг. Златни пясъци, Созопол и Несебър също стават. Но откато вдигнаха цените сме на по- скромни места и децата недоволстват. Ако и сегашната почивка се окаже като в дълбокия Прованс, то съм решила за следващата година заем да взема, но да се завърнем на Слънчака.
Според мен морето ни е мътно и ужасно мръсно от години. Сега, покрай язовира, вече ще е върхът. Но ние отиваме не толкова заради плажа, колкото заради самото усещане. Всичко е комплексно, така че мръсно- не мръсно, там сме.

# 151
Да не лъжат, че с очите си видях, че водата във Варна въобще не е бистра и чиста. Ужасна беше!

В Дюни до вчера беше супер чиста и бистра.

# 152
В Лозенец бяхме преди две години ,много ни го похвалиха.На мен лично не ми хареса там-цените бяха супер надути .Има нещо като блато на самия плаж където се вливат какво ли не.Така де не бях очарована и не бих отишла отново там.Наши приятели в момента са на Приморско и казаха,че водата е доста мътна(ММЦ плаж)Тази година май ще ни откажат да ходим на нашето черноморие!

# 153
Колежка през уикенда беше в Шкорпиловци и ме изуми с цените на плажното заведение в което са се хранили! Шопска салата 13,00 лева, хамбургер с картофки 20,00 лева, наливна бира 5-6,00 лева, 7,00 лева супа, та да питам такива ли са цените и по останалите места?

Да, такива бяха цените и миналата година. Който избере почивка там, да предвиди да си готви. Ако няма оборудвана кухня - газов котлон и барбекю вършат работа. Ние бяхме в южната част и от плажното заведение си вземахме следобед цаца, картофки и бира, бяха добре приготвени. Все пак един път в годината ходим на море

# 154
Относно цените ,вчера бяхме в Равда, седнахме на едно заведение на самата плажна алея да хапнем. Не загледах цените, но за бяло фрапе,ягодова лимонада ,пържени картофи и  пица платихме 35 лв. Картофите бяха гадни бланширани и изпържени кой знае кога защото бяха омекнали,но пък пицата много вкусна и ми се видяха съвсем приемливи цените като за заведение на плажа.
Бяхме тръгнали на разходка и не влизахме да се къпем, само на брега намокрихме краката и водата ми се вида сравнително чиста. Нямаше щипалки,само от така омразните ми водорасли, но бяха само на брега,навътре не се виждаха и хората си се къпеха с кеф.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 11:01 от Leona_

# 155
топло. Тази година в крайна сметка се спряхме на Лозенец. Никога не сме били там, не намирам да има някакви забележителности, така като го гледам по снимки ми прилича на някакво селце.
Ние обичаме Слънчев бряг. Златни пясъци, Созопол и Несебър също стават. Но откато вдигнаха цените сме на по- скромни места и децата недоволстват. Ако и сегашната почивка се окаже като в дълбокия Прованс, то съм решила за следващата година заем да взема, но да се завърнем на Слънчака.

Лозенец е доста по-скучен от изброените .

# 156
Въпреки всички новини за нашето Черноморие решихме да рискуваме Simple Smile
След колебания между ,, Парадайз Бийч " и ,,Тива Дел Мар" на Свети Влас се спряхме на "Това", заради по-доброто отзиви. Дано да сме избрали по-добрия хотел

# 157
  • София
Какво точно ви привлича в Св.Влас?

Аз го поразгледах и не намерих нещо, което да ме накара да отида на почивка точно в това селце.

# 158
Какво точно ви привлича в Св.Влас?

Аз го поразгледах и не намерих нещо, което да ме накара да отида на почивка точно в това селце.
Спокойствието според отзивите и плитките плажове. Дано не сме сбъркали. Досега сме били само един път на нашето море на Обзор. Докато беше по-малко детето избягвахме дългото пътуване и предпочитахме Гърция, защото ни е по-близо.

# 159
Тези хотели не са във Влас, а след него (на плаж "Робинзон"). Няма какво да се прави там вечер. С кола трябва да се ходи до самия Влас или Сл.бряг. Обзор е класи над това. Били сме в Тива дел мар (когато се казваше Цезар палас). Плажът е зле - малък, тесен и каменист. Нищо общо няма с обзорския.

# 160
Когато се говори за вероятност от замърсяване на морето с радиоактивни вещества, никак не е смешно. А в такъв момент да се подиграваш със съвсем основателите страхове на хората и да демонстрираш непукизъм, е меко казано цинично!

# 161
Нека, всеки, който сега е на морето да снима и да видим чисто ли е или мръсно. На 16 юни бях в Златни Пясъци и водата беше мътна.

# 162
  • Тра-ла-ла
Водата може да е кристална и в нея да има показатели над нормата. Може да е мътна, но да се дължи на вълнения, фин пясък по дъното, цъфтеж на планктони, не добра отточност на водата и т.н. Така, че методът "на око" нищо не значи.

# 163
Бистрата вода не е непременно чиста, както и мътната не е непременно опасна. Необходими са лабораторни анализи, а у нас се следи само за чревни ентерококи и ешерихия коли, като се вземат проби на всеки 2 седмици. Flushed

# 164
https://riosv-varna.bg/eksperti-ot-riosv-i-basejnova-direkciya-c … -za-umryala-riba/
Данните се обновяват периодично...
Не ми се получи с линка но отваряте саита на РИОСВ.

Общи условия

Активация на акаунт