На море в България 2023 г.! - 2

• 62 587
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Понеже живеем на морето и решихме тази година да идем на планина. Мъжа ми беше против да даваме 1600 лв за едноседмична почивка на Дюни, че било доста пари при положение, че сме от Варна. Ами дойдохме на планина и нощувката ни е 80 лв без изхранване. И всяка сутрин, обед и вечер ядем навън и накрая излезна, че ще дадем повече пари от колкото за Дюни. Да не коментирам цялото чакане да дойде меню, да дойде поръчка, да дойде сметката.. детет се нерви, аз се изнервям. Не знам, аз ли нещо не разбирам тезата, че да НЕ си на ALLIncl излиза по-евтино? Не мисля. И мисля, че цените на подобни хотели по морето са си "на сметка". Това, когато НЕ искаш да готвиш и шеташ и на почивката си. Ако ще си готвиш, ще е по-евтино сигурно, но това не е почивка за мен.
Другия петък и събота ,запзхме две нощувки на Доспат в една къща за гости,Еми направили са нощувката 100 лв за тройка стая,80 лв за двойна стая,само нощувка говорим.

# 466
Понеже живеем на морето и решихме тази година да идем на планина. Мъжа ми беше против да даваме 1600 лв за едноседмична почивка на Дюни, че било доста пари при положение, че сме от Варна. Ами дойдохме на планина и нощувката ни е 80 лв без изхранване. И всяка сутрин, обед и вечер ядем навън и накрая излезна, че ще дадем повече пари от колкото за Дюни. Да не коментирам цялото чакане да дойде меню, да дойде поръчка, да дойде сметката.. детет се нерви, аз се изнервям. Не знам, аз ли нещо не разбирам тезата, че да НЕ си на ALLIncl излиза по-евтино? Не мисля. И мисля, че цените на подобни хотели по морето са си "на сметка". Това, когато НЕ искаш да готвиш и шеташ и на почивката си. Ако ще си готвиш, ще е по-евтино сигурно, но това не е почивка за мен.

1600лв на Дюни за двама възрастни и дете ли? Къде е тази изгодна цена?

Беше по ранни записвания, в края на юни. Да, 2+1 дете до 6 години, по груб спомен щеше да ни излезе 1650 лв за 5 нощувки в Белвил. Миналата година за същото платихме 1300 лв. Но сумата не е за висок сезон, просто лятото е мор за нас юли и август да сме на морска почивка.

# 467
  • Сливен
Здравейте. Преди малко се върнахме от Сарафово - хареса ни. Около 8:00 бяхме на плажа, нямаше хора, започнаха да идват след 9.Плажа на който бяхме - очертава съм го целият, като ние бяхме някъде по-средата, между 2 заведения, точно над плажа има огрооомно място за паркиране. От Пекарната "Бургаска баница" /взехме по 1 - 2 закуски, останахме доволни/, право надолу, докато не стигнахме едни бунгала,които са отдясно, има витрина със сладолед отпред. След това има едни пейки, после се вижда една чупка и след нея пътят става стръмен,и плажа вече е отпред. Първо бяхме спрели до бунгалата, после преместихме колата. Забравих да направя повече снимки, за да е по-ясно, че като обяснявам, започна да става малко "През 9 дола в 10ти" 😁😁. Имаше водорасли - не от онези гадните, лигавите, а от другите, като трева-на нас не ни пречаха.Както каза потребителката,която ми писа за Сарафово - Шезлонг 5лв, чадър 5лв.Царевицааааата на плажа 3лв.Там където съм заоградила заведенията - не знам точно кое от двете беше, но менюто е закачено на стената - доста неща имаше,а хората поръчваха вечните класики - цаца, картофи, пици, шкембе чорба. Сандвичите са по около 5лв., пърленка със сирене или чесън 6.50лв,принцеса с Кайма - 4.50.Аз си взех такава, хубава беше,пък и цените не са с много разлика от Сливен. При нас едно парче пица е 3лв, а на Сарафово 3.50. Не знам как стоят нещата с престой и  цени на хотели, защото ние бяхме за 1 ден и няма как да дам отзиви за това. Хареса ми че има душове на плажа/както каза потребителката по-горе/, които са до дървените пътечки, а не върху пясъка.
Nature Sunny Да допълня за Пекарната - взех 2 парчета пица, една пърленка със сирене и 1 голям айрян - 11лв общо.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 17:29 от сикрет

# 468
Не се сещам какво мога да изям за такава сума. Още повече че ол ин не предвижда някакви гурмета, а е масово хранене в общия случай. На това море си изкарах страхотно без осигурена храна, пълна свобода кога и какво да ядеш.....
Както вече написах в пакета не влиза само храна и спане. Много зависи от хотелът какво предлага като храна и напитки. В Серенити има  амюз буш с всевъзможни деликатесни храни. Сьомга, синьо сирене, пармезан, авокадо, чедър, хумус,бейби  скариди, маслинова паста, запечени патладжани във вид на салата капрезе с моцарела и розов домат, рулца от шунка, от мариновани тиквички, бонбони от сирена с ядки и какво ли още не. Отделно задължително и на обяд и на вечеря се сервират по три вида меса и три вида риби, приготвени по различен начин. Пица, която се прави на място, дюнери, бургери с печено месо на плоча, всякакви зеленчуци и меса на плоча, По два вида супи на двете хранения, различни плодове, включително и на закуска - ананас, череши, ягоди, диня, пъпеши, банани, праскови, нектарини и т.н. На закуска само яйцата са поднесени по 5 начина. Пуширани, запечени на плоча, варени, бъркани и на омлети.
В Марина Сандс, пък е още по-разнообразно. Тази година ще снимам на Средиземноморската вечер за какъв асортимент на риба и морски дарове става въпрос.
На бара са поне 8 вида уиски и 10 вида вносна водка. Фрапета, айскафе, еспресо, сокове от машините, трапезна вода с лимони и портокали, скрежина, ядки, сладолед,пуканки, сладки и т.н. На снек бара нон-стоп се приготвят бързи храни. Пици, дюнери, сандвичи, хапки, казанлъшки понички, гофрети и т.н. Спортна и забавна анимация. На плажа игрище за  волейбол. Фитнес.
Вечерно време програма, свободен плаж с чадъри и шезлонги, колкото искаш. Волейболно игрище,  В басейна мрежа за воден волейбол, забавни спортни игри с децата и с възрастните. Платих за двойна делукс стая, а ни настаниха в студио като комплимент, че сме редовни гости на хотела. Автомобилът ни е в подземения гараж на хотела, срещу такса от 10 лв. на вечер, иначе навън се паркира безплатно. Фитнес. В апартаментите и в студията и на двата хотела, кана за топла вода и по цял ден от баровете и от ресторантите, може да си взимаш чай на пакетчета поне 5 вида.
Какво да искам повече?! Дали тези всичките неща ако ги плащам на свободно ще вляза в парите, които плащам на ОИ? Скоро някой в една от морските теми беше написал, че порция скаради е 25 лв. Ами на нас тук ни ги сервират в огромна стъклена купа, която се зарежда по някълко пъти на вечер. Вина, узо и много други напитки.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 07:02 от Fatalina

# 469
Здравейте, някой с тазгодишни отзиви за Марина в Слънчев ден? След няколко дни заминаваме.

# 470
Малииии Фаталина,като чета за Серенети направо не мога да повярвам,само миналата година не съм бил щот последния път именно с храната и недостига на персонал се бяха по изложили.
П.С. е сега г-жата Славейче требе да отиде че последния път я бях подвел,но годините нямаха нищо общо с това което аз бях и го хвалех хотела и на следващата.Blush

# 471
Аз също миналата година не посетих хотела, но тази не пропуснах. Права беше Славейчето, че сме я подвели в "по-бедните" и ковидни години да посети Серенити и то в топ сезон, та да се бори за чадър на плажа. Аз проблем с чадъри и преди не съм имала, сега пък даже са в излишък.
Малко кадри от Марината.
Тези миди бяха част от менюто за вечеря.

Този замък също е ново забавление за най-малките

# 472
В момента съм на Imperial Resort в Слънчев бряг. Ол инклузив съм.Храна в изобилие като количество, но много ниско качество. Жилаво месо, гумени зеленчуци, посредствени напитки. Прави впечатление, че голяма част от посетителите изхвърлят сложеното в чинията. Климатикът не работи, но за 3 дни не си заслужава да се занимава човек с разправии.

# 473

Категорично Серенити е по-класният хотел, освен че е и на плажа буквално. Казвам го като човек посетил 4 пъти Казабланка в добрите му години(сега е за ремонт) и 6 пъти Серенити.

Днес пътуваме за другият ни любим хотел Марина Сандс.  Ще избягаме от жегите. Хубав уикенд на всички и приятни почивки на морето на тези, които са там.

Благодаря за отзивите. Резервирах за Серенети от 21.07. Simple Smile
[/quote]

Здравейте, от къде направихте резервация за Серенити? Според Visit до 10 Септември няма свободни помещения.

# 474

Благодаря за отзивите. Резервирах за Серенети от 21.07. Simple Smile
[/quote]

Здравейте, от къде направихте резервация за Серенити? Според Visit до 10 Септември няма свободни помещения.
[/quote]
Може директно в хотела да проверите за свободни места.
http://hotelserenitybay.com/bg/

# 475
Мидите в менюто аз не намирам за нещо уау. В Топола скайс миналото лято ги имаше всяка вечер или натюр варени или по Бургаски с ориз. И в двата варианта много вкусни. Другата храна също беше прилична. Проблем бяха недобре измити прибори и чинии. Вероятно и заради не добро предварително почистване преди миялната. Писахме го вече това.
500 лв./ден има оферти в Турция, сигурно и по-евтини - не съм ходила, но сериозно се замислям.
Тук такава сума не си заслужава предвид качеството на храната в инклузив пакетите.
В Барселона се хранихме цяла седмица по заведения включително и на плажа - някои сметки с напитки бяха по-ниски отколкото тук в Русе. Нормална храна - не гурме или супер деликатеси.

# 476
Мидите в менюто аз не намирам за нещо уау. В Топола скайс миналото лято ги имаше всяка вечер или натюр варени или по Бургаски с ориз. И в двата варианта много вкусни. Другата храна също беше прилична. Проблем бяха недобре измити прибори и чинии. Вероятно и заради не добро предварително почистване преди миялната. Писахме го вече това.
500 лв./ден има оферти в Турция, сигурно и по-евтини - не съм ходила, но сериозно се замислям.
Тук такава сума не си заслужава предвид качеството на храната в инклузив пакетите.
В Барселона се хранихме цяла седмица по заведения включително и на плажа - някои сметки с напитки бяха по-ниски отколкото тук в Русе. Нормална храна - не гурме или супер деликатеси.
Не съм написала, че мидите са уау, дори не ги консумирам. Не обичам миди. Показах ги, защото се изкоментира, че храната по ОИ била масова. И не не са еднакви, нито пакетите, нито храната, нито услугите, нито обслужването. Доста хотели съм посетила имам добра база за сравнение. В Турция хубавите хотели с хубав плаж, а не с камънаци  са на цена между 5000 и 10 000 лв. Не бих пътувала до там, за да посетя посредствен хотел, който няма да ми предложи нищо по-различно и добро от това, което тук получавам. Тополата за мен не е оферта, т.к. нямат близък плаж. На море отивам заради морето и плажът, другото ми е на заден план, но не правя компромис с посредствена храна и липса на добра хигиена. Била съм и в Барселона в хубав 4*  хотел Гранд хотел Хавана. Ами хубав плаж, водата студена, храната отврат за моят вкус. Сурови меса, паели и т.н. Единствено рибата и сангрията ми допаднаха, но не бих повторила в Испания. Тук си ми е екстра

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 16:11 от Fatalina

# 477
Здравейте,някой от Варна чете ли тук?

# 478
  • Great Britain
Не съм написала, че мидите са уау, дори не ги консумирам. Не обичам миди. Показах ги, защото се изкоментира, че храната по ОИ била масова. И не не са еднакви, нито пакетите, нито храната, нито услугите, нито обслужването. Доста хотели съм посетила имам добра база за сравнение. В турция хубавите хотели с хубав плаж, а не с камънаци  са на цена между 5000 и 10 000 лв. Не бих пътувала до там, за да посетя посредтвен хотел, който няма да ми предложи нищо по-различно и добро от това, което тук получавам. Тополата за мен не е оферта, т.к. нямат близък плаж. На море отивам заради морето и плажът, другото ми е на заден план, но не правя компромис с посредствена храна и липса на добра хигиена. Била съм и в Барселона в хубав 4*  хотел Гранд хотел Хавана. Ами хубав плаж, водата студена, храната отврат за моят вкус. Сурови меса, паели и т.н. Единствено рибата и сангрията ми допаднаха, но не бих повторила в Испания. Тук си ми е екстра
Много отдавна се разбра , че там ти е екстра. Що не вземеш да оставиш и другите потребители да се изкажат без да повтаряш едно и също.

# 479
А и мидите, особено натюр, са си точно масова храна по морето Wink

Общи условия

Активация на акаунт