На море в България 2023 г.! - 2

• 62 591
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Много се извинявам, но такива ли са масовите цени за нощувка на базата на ОИ ,в що годе добрите хотели - приблизително 200 лева на човек?
Сега отворих да погледна за този Серенити Бей - 183 лева на човек.

Та това са почти 400 лева на ден.
Така ли е навсякъде?
Такива са, даже тези са ниски в сравнение с много други хотели, но с ранни резервации ценита са повече от добри. Резервирам още предходната година щом излязат офертите, ноември - декември. Така ползвам отсъпки от 25 до 40%. Също така обичайно почивам извън активен сезон и така цената ми е още по-добра. В Серенити - 126 лв. на ден на човек и то защото хванах 1 нощувка от активен сезон. Настаняване в апартамент, безплатен паркинг, чадър и шезлонги на плажа, анимация и ред други. За сравнение цената на апартхотел до Серенити по време на нашия престой беше 130 лв. на човек само с включена закуска. Комплектът чадър и шезлонги на свободно е 30 лв. За  паркинг плащат по 15 лв . Цените в бистро до хотела: супи от 5 до 9 лв.- телешката, салати от 10 до 18 лв., основни от 15 до 25 - 30 лв., да не говорим за алкохолът, кафето 3.50 лв. Дали този вариант би ми изрязъл по-евтино - не.
Хотелът, в който сега отивам пък ми излиза на още по-добра цена. Настаняване в двойна делукс стая, на ултра ол инклузив, безплатен паркинг, включени чадър и шезлонги на плажа, бар на плажа, прекрасна анимация и за деца и за възрастни с участия на гост-изпълнители на живо, уникална храна, перфектна чистота и обслужване. Цената ми и то в активин сезон е 120 лв. на ден на човек. В тези хотели деца до 13 години се настанавят безплатно, а второ дете с отстъпка от 50%, а има и хотели, в които и двете деца се настаняват безплатно. За мен това е предпочитаният начин за почивка, по време на която не ми се налага да мисля за нищо и отличен баланс цена/качество.

Кой е този хотел ?Simple Smile)

# 451
Здравейте.Днес се заговорихме с един познат,който преди десетина години е ходил на море в Сарафово,та се зачудих и реших да ви питам, дали някой може да даде мнение за Сарафово,плажа,цени и къде може да се паркира.Благодаря.

Здравейте!
Ние тази година решихме да прекараме повече време на морския бряг и наехме къщичка в непосредствена близост до плажа в новата част на Сарафово в посока Поморие. В интерес на истината е доста приятно и уредено. За момента не мисля, че има проблем със свободното паркиране, тъй като има все още незастроени парцели, които са импровизирани паркоместа.
Не сме ходили на централния плаж, но плажчето, което ползваме, е чудесно. Има спасители, приятно ресторантче, тоалетна, душ и не е претъпкано, дори напротив. Плажните принадлежности са по 5 лв./артикул.
Има няколко по-големи местенца за хапване със сходно меню и цени. Не бих казала, че е скъпо в сравнение с големите градове, но за кварталче на Бургас... Една идея са се поизсилили Simple Smile Но пък има много супермаркетчета и плод-зеленчуци с доста добър асортимент. Всичко е на пешеходно разстояние.
Прави впечатление, че има доста чужди туристи, като преобладават рускоговорящите. Ако съдя по регистрационните номера, повече украинци и по-малко руснаци. Ами... безкрайно се несъобразителни, както на плажа, така и по уцилите. Но това го има във всяко курортно местенце.

Ако трябва да обобщим, не е нещо претенциозно, но определено има какво да предложи Сарафово Simple Smile
В момента сме отседнали в тази част на Сарафово. Кои заведения препоръчвате в близост до Бургас бийч?

Здравейте! На нас ни харесва Кедъра,  също попаднахме на още едно - Камъните. Не сме ходили,  тъй като е по-далеко, но имат доставка до адрес. При поръчка над 30 лв. доставката е безплатна. От Кедъра може да се вземе пиле на грил за в къщи.

# 452

Категорично Серенити е по-класният хотел, освен че е и на плажа буквално. Казвам го като човек посетил 4 пъти Казабланка в добрите му години(сега е за ремонт) и 6 пъти Серенити.

Днес пътуваме за другият ни любим хотел Марина Сандс.  Ще избягаме от жегите. Хубав уикенд на всички и приятни почивки на морето на тези, които са там.
[/quote]

Благодаря за отзивите. Резервирах за Серенети от 21.07. Simple Smile

# 453
  • Бургас
Посетете "Рибната къща" в Сарафово, ако обичате риба, но също е в старата регулация на квартала, вечер е трудно и без резервация.

# 454
То пише малко по нагоре на същата страница, ама като се цитират цели чаршафи непрекъсно, част от информацията остава скрита между цитати на едни и същи постове.
За Марина Сандс става дума.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 11:50 от Mur

# 455
Понеже живеем на морето и решихме тази година да идем на планина. Мъжа ми беше против да даваме 1600 лв за едноседмична почивка на Дюни, че било доста пари при положение, че сме от Варна. Ами дойдохме на планина и нощувката ни е 80 лв без изхранване. И всяка сутрин, обед и вечер ядем навън и накрая излезна, че ще дадем повече пари от колкото за Дюни. Да не коментирам цялото чакане да дойде меню, да дойде поръчка, да дойде сметката.. детет се нерви, аз се изнервям. Не знам, аз ли нещо не разбирам тезата, че да НЕ си на ALLIncl излиза по-евтино? Не мисля. И мисля, че цените на подобни хотели по морето са си "на сметка". Това, когато НЕ искаш да готвиш и шеташ и на почивката си. Ако ще си готвиш, ще е по-евтино сигурно, но това не е почивка за мен.

# 456
То пише малко по нагоре на същата страница, ама като се цитират цели чаршафи непрекъсно, част от информацията остава скрита между цитати на едни и същи постове.

По принцип чета доста внимателно. Обсъждаше се конкретно Serenity bay, но аз попитах за другия споменат хотел от Fatalina , чието име и местонахождение не видях или съм пропуснала.

# 457
...Днес пътуваме за другият ни любим хотел Марина Сандс...

# 458

Кой е този хотел ?Simple Smile)
[/quote]
Марина Сандс до Обзор. Попаднахме в  ужасен трафик след Нова Загора. От вчера тежко ПТП и увреден асфалт. Днес пак нови две ПТП-та на същото място. Който сега тръгва да чете сайта на АПИ има обходен маршрут. Ние не се информирахме овреме и се прецакахме яко.

# 459
Марина Сандс до Обзор. Попаднахме в  ужасен трафик след Нова Загора. От вчера тежко ПТП и увреден асфалт. Днес пак нови две ПТП-та на същото място. Който сега тръгва да чете сайта на АПИ има обходен маршрут. Ние не се информирахме овреме и се прецакахме яко.
[/quote]
Това по Тракия ли? На тази "магистрала" всеки ден стават поне по два инцидента....

# 460
Това по Тракия ли? На тази "магистрала" всеки ден стават поне по два инцидента....
[/quote]
Да, на Тракия. https://www.api.bg/bg/aktualna-ptna-obstanovka?hw=hw01

# 461
  • В.Търново
Аз не ходя по заведения на морето, обаче все съм си мислела, че ако си сметнеш за цял ден пиене и ядене по заведения, пак ои би ти излязъл по на сметка. Както се спомена по-горе, като сметнеш и шезлонги..
Ще ти е на сметка на свободно, ако сте на диета. Цените даже са прилични. Вече често е към 300-400 на човек на ден за ол инклузив.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 13:30 от Русалка_1

# 462
Не се сещам какво мога да изям за такава сума. Още повече че ол ин не предвижда някакви гурмета, а е масово хранене в общия случай. На това море си изкарах страхотно без осигурена храна, пълна свобода кога и какво да ядеш.....

# 463
  • Sofia
Понеже живеем на морето и решихме тази година да идем на планина. Мъжа ми беше против да даваме 1600 лв за едноседмична почивка на Дюни, че било доста пари при положение, че сме от Варна. Ами дойдохме на планина и нощувката ни е 80 лв без изхранване. И всяка сутрин, обед и вечер ядем навън и накрая излезна, че ще дадем повече пари от колкото за Дюни. Да не коментирам цялото чакане да дойде меню, да дойде поръчка, да дойде сметката.. детет се нерви, аз се изнервям. Не знам, аз ли нещо не разбирам тезата, че да НЕ си на ALLIncl излиза по-евтино? Не мисля. И мисля, че цените на подобни хотели по морето са си "на сметка". Това, когато НЕ искаш да готвиш и шеташ и на почивката си. Ако ще си готвиш, ще е по-евтино сигурно, но това не е почивка за мен.

1600лв на Дюни за двама възрастни и дете ли? Къде е тази изгодна цена?

# 464
Ние вчера оставихме само двама човека едни 150 лв за вечеря. 2 салати, 2 основни и по едно питие. То порция под 30лв нямаше, а грамажите са смешни. Но какво може да се очаква с тези надути цени на храните. То и в хипермаркета оставяш 100 лв и количката полупразна. Първо бяхме на почивка само със закуска след месец на ол инклузив. Нямаше особена разлика, така или иначе ги даваш парите дали в хотела или по заведения. А с 2 деца, едното малко и спящо на обяд, ол инклузив ми е по-удобен.

Общи условия

Активация на акаунт