Кога е време за сватба?

• 20 089
  • 704
  •   1
Отговори
# 135
А той какво е направил досега, с което да е показал, че наистина има намерения да остане с теб? Моя съвет, ако се засилиш да ходиш в трета държава, само за да сте заедно, е следния - нека той отиде първи, да си намери работа, да намери свястна квартира в хубав квартал и тогава да те извика при себе си. Сам мъж може да живее в мизерия няколко месеца, докато се установи, но не е мъжко да влачи и жената. Не знам дали можеш да си представиш колко е гадно да изоставиш дома си, с всички удобства, на които си свикнала, за да градиш тепърва дом на съвсем чуждо място. Отнема време и да изградиш нов социален кръг, хора, с които да ти е приятно да прекарваш време. Това е сериозен компромис с живота ти досега. Като цяло май всички клоним той да поеме инициативата и да си потърси работа в София. Много, ама много по-лесно се живее в държава, в която единият е местен, казвам го от личен опит, защото моят мъж е чужденец.

Честно казано, най-много се тревожа за майка си и сестра си. С тях сме близки, всяка седмица сме заедно.Наистина ще трябва да се докаже, за да отида .

Все си казвам в най-лошия случай ще съм с разбито сърце , но в София и с работа.

# 136
Това с разстоянието е тегаво. Как ще се докаже? Ти как ще разбереш?

# 137
И имай предвид, че ако заминеш за друга държава, тези осигуровки, които си плащала за майчинство ще се изпарят. Две години майчинство в друга държава няма да видиш, ако не се водиш на работа в България.

# 138
Не е чак такъв кошмар да се живее в чужбина като имаш другарче.
Сега видях, че си писала за това как всяка седмица си със семейството ти и вероятно ще ти липсват.
Ако е така хич не го баламосвай, ами си стой на задника.

# 139
  • Столичанин ама не в повече :D
олеле, то всичко пак излезе в някакви спекулации Grinning

Не се обиждам, много голяма романтичка съм и наистина ми играе лоши шеги.
Той иска да живее с мен, каза ми ако искам идвам и живея , обаче няма как дълго да седя без работа, а ако идеята е да се ходи в чужбина не мога да започна и после след 2 месеца да напусна.
Да бъда черноработник не е вариант, няма да си зарежа стаж и образование, толкова луда не съм. Той каза, че ако не мога да си намеря работа която ме устройва ще мислим други варианти.

За мъжете около мен, ами явно за 30 години не съм намерила. Първата ми голяма любов беше в гимназията и после 15 години съм излизала със… ок мъже, които са ме вълнували около месец-два и после съм губила интерес към тях.Трудно се влюбвам и не знам защо, просто не съм срещала хора, които да ми паснат.

В крайна сметка се разочаровах и се отказах, като планирах да си купя котка и да живея сама. Не искам да прекарвам живота си с някого, просто защото трябва да имам мъж. Без любов ме става, а трудно се влюбвам поради някакви причини.Нито имам изисквания за външност, нито за пари , просто до сеганикой не ме е разбирал и не ме е привличал толкова.

За нещо в IT бранша, съм доста над нивото кол център, макар че там започнах.
За нищо на света не бих се върнала към кол център , да седя на телефона… брр..

Неговата представа е просто по-добър стандарт на живот. Не да пестиш всяка стотинка, а да си спокоен и да си позволяваш някои неща ( нещо като това, което в момента имам аз)
За сам човек смятам , че заплатата ми е предостатъчна, от нищо не се ограничавам.Освен това планирам да се обучавам още и може би да дигам и нивото, има хляб в тая индустрия ( за сега)

А той от 19 годишен не живее с техните. Чак в друг град избягал, да не му досаждат.

Съгласна съм с коментарите, много ми е рано. Може би донякъде се успокоявам, че имам време за размисъл.

П.П. И двамата сме интровертни нърдове, които играят в петък игри вместо да излизат, ясно що сме се намерили олайн…
Няма лошо човек да е голям романтик, но романтиката не е равнозначно на глупост. Simple Smile

# 140
Аз съм емигрант по неволя авторке - кофти взаимоотношения с родителите ми и блъскане по чужбината повече от десетилетие.
Никога не бих си напуснала добре платената работа и устроеният живот заради мъж, ама никога.

# 141
Не се бях запознала достатъчно с всички подробности, преди да отговоря. Да емигрираш на над 30 като голям човек предполагам е съвсем друго нещо в сравнение да емигрираш на 19 за да учиш в университет (както е моят случай). А да емигрираш с мъж, когото познаваш от 7 месеца и то предимно от разстояение.. това би било предизвикателство даже за установени двойки. Да отидеш в друга държава с партньора си звучи като вълнуващо начинание, но във вашия случай според мен е огромен риск. С много голяма доза късмет, може да се получи нещо прекрасно. Но наистина огромна доза ..
Често ме обвиняват, че виждам България с прекалено розови очила, но вярвам, че с 3400 особено извън София може да имаш добър стандарт, по-добър от на много места на запад. Особено големите градове ...
На твое място бих помислила първо как да живеете заедно или в България, или в Хърватия, поне единият да има някакъв корен там. Разбира се за теб все по-добре България - казваш, че си близка със семейството си. И все пак Хърватия си е по-близка държава до нас. Като създадете малко по-стабилни взаимоотношения и знаете, че може да живеете заедно, по-късно може да емигрирате пак Германия/Швейцария/където си искате. Но поне ще сте стъпили на по-здрава основа, не като сега. Междувременно ако нещата вървят добре, не пречи и за сватба и деца и т.н.
Просто сватба без съжителство не върви. Емигриране в чужбина без да сте живели заедно според мен пак не върви. Прекалено много променили, рискове има. Няма основа, всичко във въздуха.
 Ако момъкът толкова те обича, колкото ти него, би трябвало да се съгласи да дойде в България за кратко време, кажи му, че ти е важно да видите как ще живеете заедно преди да мислите за по-сериозно неща.. Не знам, сложно е наистина, няма правилен отговор. Аз на тези години (аз съм почти твой набор) не бих се поставила в такава сложна ситуация.. Но ти звучиш много влюбена, така че дано послушаш хората тук и успех Simple Smile

# 142
Да се озовете сами в държава, която е чужда и за двамата, без да сте се опознали преди това, е лош сценарий. Сега може да сте много влюбени, но това не е гаранция, че ще имате успешно съвместно съжителство. На този етап реално нищо съществено не сте преживели като двойка. Ако бяхте прекарали тези седем месеца заедно на едно място, щеше да е съвсем различно.

# 143
Аз съм емигрант по неволя авторке - кофти взаимоотношения с родителите ми и блъскане по чужбината повече от десетилетие.
Никога не бих си напуснала добре платената работа и устроеният живот заради мъж, ама никога.
Напълно споделям мнението ти. Аз мисля по същия начин.
Ако толкова много иска да бъде с теб, ще дойде той тук. И без това ти си с уредения живот, а той все още се търси и открива на 36г., което си е червена лампичка дори и без усложненията с живеенето в различни държави. Да идва, да се записва на курс по български и хем ще пробвате как е да живеете заедно. То за два-три месеца ще си проличи. Ама ако не стане, ти нищо няма да си загубила, а той ще си замине за Германия или там, където..

# 144
Той също си има до някаква степен уреден живот в родината си. Естествено е да не иска да го остави толкова лесно заради жена, която реално не познава.

# 145
  • Sofia
Наистина ще трябва да се докаже, за да отида .

Ти недей да скачаш от едната крайност в другата. Повлияна от хора, които просто си упражняват сценаристките умения върху казуса ти, не че реално им пука дали ще ти се получат нещата.
За какво да ти се доказва момчето?
Дал ти е разумен вариант – живот и установяване в трета (неутрална за двама ви) държава, която, на всичкото отгоре, е по-добре икономически от останалите две. Безумното предложение възлюбеният да се премести у нашенския батак, натъртвано от общия форумен хор през пост, ще го оставя без коментар.
Реално, ти няма какво да губиш, при това положение. Може (евентуално) само да спечелиш. Доколкото разбирам, не си пуснала корени в България; споменаваш единствено майка и сестра, като по-близки хора, което ми говори, че и социалният ти кръг навярно не е особено пъстър, демек – няма кой толкова да ти липсва, ако се преместиш за постоянно. Професията си ще можеш да я упражняваш без проблем в държава, като Германия – даже немски не ти трябва, а ти писа, че го знаеш, на всичкото отгоре.
Въобще не виждам казус аз тук. Отивате, бачкате, търсите, борите се, и така. Но ако чакаш "наготово" и някой да ти се "доказва", според мен, ще сгрешиш и драстично ще намалиш шансовете тази ваша връзка да просъществува. Нито му е мястото, нито му е времето за подобно принцеско поведение в текущата ситуация, в която си ти. Смятай, щом ти го казвам аз, която съм пословична глезла спрямо мъжете...
Единствената неизвестна е доколко сериозно е момчето, по отношение на връзката ви. Това няма как да го знаеш, преди да отидеш и провериш на място.
Айде, успех! И да черпиш една виртуална бира от Немско след някой друг месец. Wink

# 146
Щях да се съглася, ако не беше решил да си оставя живота така или иначе - планира да емигрира все пак, значи семейство и приятели ще остави назад. И не искам да съм груба, но дето ще става майстор в Германия или Швейцария (където даже виза му трябва), по-добре да отиде да е майстор в София. В Западна Европа като майстор колко ще си вдигне стандарта, николко! Само ще се проточи цялата история и тя ще напусне добра работа, която я устройва, а според зависи каква работа намери е възможно в реално изражение да ѝ падне стандарта заради разликата в цените.

Честно казано бях по-толерантна към тая история като не знаех какво работи. Можеше все пак да е юрист човекът и да му е трудно да си намери работа в чужбина, а тя е по-конвертируема, тогава бих казала, че тя трябва да се напасне.

Ама майстор… моля ви се…

ПП: Германия е голяма икономика в Европа, но очевидно не следите новините по отношение на икономическото ѝ развитие. Че не трябва немски в Германия и незнаенето на е езика не е проблем е мит.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 07:54 от Анонимен

# 147
Германия наистина запада икономически, с немски май по-добре Австрия. В България само на българите майсторите им се струват добре платени, всъщност работят за минимум. Познат майстор строител в Нидерландия, че и без език, за две-три години си докара дохода до 300 евро на ден, без реално да работи с ръцете си, имаше си бригада.
  Та ще се съглася с Котката, не е лоша идея да се съберете в трета държава, но инициативата пак трябва да дойде от него, не само приказки, а действия.

# 148
Да, той планира така или иначе емиграция. Със или без нея. Може и такъв прочит да има, нали? И това за сватба и деца може просто така да го говори. Може да го иска по принцип, а не точно с нея. Изглежда, че единственият начин да се изясни ситуацията, е тя да рискува. На нейно място аз не бих. За нея не знам, изглежда ми твърде наивна за 30-годишна жена.

# 149
Някак бързо би отбой авторката. За какво да ти се доказва? На дамите и господата тук няма нужда да се харесваш.

Общи условия

Активация на акаунт