Кога е време за сватба?

• 20 137
  • 704
  •   1
Отговори
# 315
Кой чужденец ще дойде доброволно да живее в България?
Пакистан?
Познавам десетки такива, може и повече да са, имам и доста колеги, с които сме сравнително близки. България ще им е последна в списъка със страни за емигриране. Социалната система в UK е в тъпи по-добра за тях. И не само това.

# 316
Според мен в случая не става въпрос за това каква е социалната система в България, а да се съберат възможно най-бързо двамата. Човекът ще работи общак. Не жертва някаква особена кариера или каквото и да било, всъщност. Е, ако дойде в България няма да попадне веднага в планираната юго-компания (доколкото разбирам си имал хора в Австрия?), но пък ще е с жената, към която има сериозни намерения, уж включващи семейство. Това е най-логичният ход, дори и да е временно положение ще са заедно, после като се установят като двойка може да заминат ако желаят другаде. Но междувременно може сравнително бързо и без особено големи жертви да видят колко си пасват. Тя през това време няма да си рискува работата с хоум офис от чужбина.

Плюс това е хубаво да се погледне реалистично на нещата. Човекът работи за 2400 лв там, в България дори да започне в Лидл ще е на 1500-1600-1700. А има честно казано не малко места, където ще изкарва повече, хеле пък като майстор. Даже няма нужда да го бива, дори некадърните са заети със седмици и струват скъпо.

Също не е за пренебрегване, че този план може да се осъществи с доста ниски разходи. Ще живее на първо време при нея, наистина може да спести една заплата (в рамките на няколко месеца) и това ще му е вероятно достатъчно докато си намери някаква работа.

Ако отидат в някоя от споменатите държави първо нямат пари дори да се настанят в прилично жилище, че и кредити ще се взимат. Тя трябва да търси работа, сега погледнах (макар да не съм наясно с детайли и условия), майчинство в Австрия максимално около 36€ на ден (1080€) на месец, Германия 1800€ на месец. Във Виена или в големите немски градове тази сума дори не покрива наем на що-годе просторен апартамент в приличен квартал. А той до 36 не спестил за едно преместване пари, баш сега ще му се получи всичко.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 23:58 от Анонимен

# 317
  • Германия
Тия 1800€ майчинство в Германия можеш да ги забравиш, много малко жени взимат по толкова,  трябва да са били на доста висока/добре платена позиция за такова майчинство.

Иначе това си е чудна сумичка, но се очаква все пак че и мъжът работи и изкарва достатъчно за да може семейството да си покрива спокойно разходите. Освен това, колкото и да е странно, има живот и извън големите градове. И там достатъчно хора си живеят доволни и щастливи

# 318
Има разбира се, но аз предполагам, че авторката би имала интерес да е в такъв, ако ще работи поне. Едва ли има много IT позиции по селата.

# 319
Сикнес, стига го мисли! Със сватба или без сватба, каквото си го направите ,това ще е!
Ама то толкова съмнения имаш за всичко…
Това разстояние много пречи за вземане на каквито и да било решения.
Аз примерно не мога така- да съм влюбена в някой, който не е физически близо до мен.
Направо ще изстина!😀 Не знам ,явно съм “материалист” - “трябва да ми е под ръка!”
Визирам партньора!🙄
Примерно никога съм нямала платонична любов, някакъв идол-актьор, певец…

# 320
Забравяме нещо съществено за психиката на мъжете и жените, па макар с различна география: дори и много влюбени, първите си остават прагматици и не желаят да си развалят рахата. Ние, жените, сме готови чудеса от храброст да сътворим!
Струва ми се, че жертвоготовността и себеотрицанието ги проявява само авторката.

# 321
Кой чужденец ще дойде доброволно да живее в България?
Пакистан?
Познавам десетки такива, може и повече да са, имам и доста колеги, с които сме сравнително близки. България ще им е последна в списъка със страни за емигриране. Социалната система в UK е в тъпи по-добра за тях. И не само това.
Ми не всички хора разчитат на социал.
Повечето гледат те самите колко изкарват на месец /година и как живеят с тези пари там, където ги изкарват. Е, ако имаш предвид разни пакистанци и африканци, чийто върховен смисъл на живота е да се закачат някъде на общинско жилище, безплатно здравеопазване и месечна издръжка от държавата за 5-10 деца, докато те са заети единствено да ги отглеждат и да благодарят на алллах, друга работа.

# 322
Имам предвид, че пакистанци не биха се навили да живеят масово е България по много причини. Расисти сме (макар и да не го признаваме), трудно ще си намерят работа, не знам дали има халал магазини, та ще им е трудно с пазаруването, по време на фастинг никой работодател няма да им осигури по-леки условия на труд, малко работодатели биха им дали почивен ден и биха се вълнували от позицията на луната, за да знаят кога ще се падне Eid, рядко се предлага почасова работа, а жените им много често търсят именно такава, заради децата, силно социални са и живеят в разширени семейства, няма крикет игрища и още десетки причини. Просто примерът беше нерелевантен, но няма и отношение по темата.

# 323
Прочетох последните страници и ми приседна.
Заем теглил да заминава, а?
Лъже и маже да я прикотка там да опъва каиша заедно с него. Със сигурност ще происка пари след като дори еднопосочен билет не може да си купи.
Отворената връзка - защо бе жена?
Поставяш се в изключително кофти ситуация - той ще си каже, че не струваш и ще те разкара.
Относно емиграцията - хич не е готино да ти кажа честно. Прочете много мнения на хора (включително и моето) живеещи извън граница. При други обстоятелства всеки би се върнал. Обстоятелства, които ти тук ги имаш в България - добре платена работа, семейство и среда.
Пробвай си късмета все пак иди виж - но отделно от него. В никакъв случай в общо жилище.

# 324
Защо да няма вариант той да се премести в България?
според мен не се ангажирай твърде с него-забавлявай се , той не вижда как може да ти предложи нещо сериозно.

# 325
Защо да няма вариант той да се премести в България?
според мен не се ангажирай твърде с него-забавлявай се , той не вижда как може да ти предложи нещо сериозно.

Защото пича си иска "хърватската среда" в Австрия. За това си иска там. Авторката го писа в предишната тема. Тя какво иска за него няма значение.

# 326
  • Далечният изток
В забавления, шеги и закачки, и ще чукне 40-те...

# 327
Той съвсем не е далече, има-няма 3-4 години. Докато се оперира, възстанови, вземе кредит, емигрира, уреди си документи, намери жилище, работа, среда и ето! Те се изтъркулили 3-4 годинки.
Не разбирам как Австрия/Германия му е мечта или цел,но все още не е предприел нищо. Сериозен знак е, че думите са по-силни от делата.
Аз бих разказала на авторката как се рестартира живот на 40г., но примерът ми с нищо няма да й помогне.
В забавления, шеги и закачки, и ще чукне 40-те...

# 328
И какъв е смисълът авторката просто да се забавлява и то баш на тази възраст? Не казвам, че е престаряла, но годините си минават, а тя за момента дори няма сериозна връзка. Защото отношенията с чужденеца за мен лично са ала-бала (без да се обижда жената) - връзка от разстояние и никаква яснота за това кога и как нещата ще се случват. Аз на нейно място ще му кажа да идва в България, ако иска да бъде с мен и ще му поставя срок.

# 329
Баламосвате се взаимно и си разменяте фантасмагории без никой от двамата да има някакво реално намерение да направи нещо за да се съберете заедно. Май просто ви харесва да си измисляте вариянти какво би могло да стане.

Общи условия

Активация на акаунт