Кога е време за сватба?

• 20 094
  • 704
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Планираните операции за херния вече са тип безкръвни, лапароскопски, не са като по спешност. Съответно възстановяването е много по-различно от това след класическа операция.

На мъжа ми му правиха уж лека операция миналата година – няма да изпадам в подробности, но няколко месеца беше пълна агония и за него, и за мен, в ролята ми на грижещ се за удобството му човек.
Та, доста е субективно колко време ще отнеме възстановяването и как ще се понесе от конкретния организъм. При всички положения, не ми се струва разумно и наложително момчето да пътува. Защо е нужно?
Абе, да не дава Господ. Simple Smile Дано всичко с операцията му мине успешно.

# 226
Нямам време да чета всичко. Ако бях аз и съм на 30 год. отдавна да съм в Хърватия, може и вече женена с дете на път. Много мислене, много нещо. Това не е връзка, от такова разстояние, за мен поне.

# 227
Нямам време да чета всичко. Ако бях аз и съм на 30 год. отдавна да съм в Хърватия, може и вече женена с дете на път. Много мислене, много нещо. Това не е връзка, от такова разстояние, за мен поне.
Именно, де, именно. Ама той отлага за след година, първо да емигрират в Германия например.... Хърватия не е държава от третия свят, че авторката ако отиде да живее там той толкова да не може да се справи с издръжката, си мисля аз.
Ако има желание, и начин ще намери, ако няма - причини.

# 228
  • София
Относно емиграцията.
Веднъж заминахме на 25-35 г. Изкарахме 10 г. в страна, която е много различна от България, но отидохме по програма за обмен на служители и не сме търсили работа и квартира, защото бяха осигурени. Бяхме вече семейство с 2 деца. Познавахме се от много години и си имахме пълно доверие.
Скоро ни предстои отново да заминем. На 50+, но вече с дълга семейна и професионална история зад гърба ни и при организирано всичко по престоя ни.
Не бих заминала за друга страна, особено трета и за другия човек, без да имаме осигурени квартира, работа, заплата, дългосрочен ангажимен и без да съм сигурна, че той е достатъчно стабилен във всяко едно отношение.

# 229
Именно, де, именно. Ама той отлага за след година, първо да емигрират в Германия например.... Хърватия не е държава от третия свят, че авторката ако отиде да живее там той толкова да не може да се справи с издръжката, си мисля аз.
Ако има желание, и начин ще намери, ако няма - причини.

Той си иска в Австрия пича, авторката го каза в предишната тема защото си имал "хърватска" среда там. Ще я промъкне нея и тя да си кукува сама там.

# 230
Все пак, той ще дойде в държава от Европейския съюз, където има всички възможности да работи това, което иска.
Че то и Хърватия е в ЕС ако не знаеш, даже е и в Шенген и в Еврозоната, а България не е в нито едното, само в ЕС.
Да се дигне в България за мене не е сериозно за мъж - заради една българка. Като че в Австрия няма пък австрийки, или в Хърватия - хърватки.
Абе вие познавате ли ли въобще хора със смесен брак, които ей така се запознали по интернет и тръгнали при половинката си?
Аз всички смесени двойки, които познавам, винаги единият вече е емигрирал самостоятелно в някоя държава по други причини - не защото се е запознал с някого си. А вече там го е срещнал.
Е, в САЩ има хора си поръчват по пощата булки от Украйна и от Виетнам, ама там си е по икономически причини.

# 231
Мой роднина учи в Австрия, но не във Виена. Ми каза, че стандарта там хич не бил висок, в сравнение със София, той можеше като учител там да остане, но се върна тук. Там един учител взима колкото авторката тук, с тая разлика, че наемите там са много по високи. Единствения плюс да работиш като даскал там е, ранното пенсиониране и пенсията, която е колкото заплатата. Ама те деца още нямат, рано е за пенсия да мислят... Иначе, той ако има среда, приятели там, пак е нещо. Друга позната замина за Виена, ама мъжът й там имаше осигурена работа на висока позиция в ИТ бранша, тя не работеше, а си гледаше детето и учеше език. Още са там, мисля, че са добре. Та много зависи...

# 232
  • Sofia
Все пак, той ще дойде в държава от Европейския съюз, където има всички възможности да работи това, което иска.
Че то и Хърватия е в ЕС ако не знаеш, даже е и в Шенген и в Еврозоната, а България не е в нито едното, само в ЕС.

Тя нищо по-различно не каза. Peace

# 233
Хубаво де, ама ако един хърватин не е готов да се вдигне заради една българка в България, защо тя да е готова да се вдигне заради него в Австрия? Нито в Хърватия, нито в Австрия се е устроил, тя поне има добра работа тук.

# 234
Аз бих се вдигнала, защото 30 г. ми се струват добра възраст да поема този риск. Да пробвам връзка на живо с този човек, всеки ден. Иначе с връзка през граници може и много време да замине, а лично моето мнение е, че до 35 жената е добре да си роди едно дете. От 30 до 35 има 5 години, всеки си преценява как да ги живее, дали да бърза и т.н. Ако случайно нещата не потръгнат, авторката може да си почне пак работа в България или където пожелае.

# 235
Ами да се вдига де, и аз това казах, ама той не я кани за сега, а за после, в условно наклонение.

# 236
Ако целта е да се роди едно дете заради възраст или друго, по-добре ми се струва да е в страната, в която жената ще може да ползва високо майчинство и ще има помощ от роднини. Лично на мен този човек, дето прави планове за жилище, две деца, сватба и какво още беше, но няма свои пари да емигрира и ще взема на заем, ми е крайно ненадежден, за да се рискува заради него напускане на работа, смяна на държава и всичко останало.

# 237
За парите той явно няма спестени.Аз също нямам достатъчно спестени за апартамент, нито за първоначална вноска.
Сигурно съм нехайна или каквато и да е, но и двамата сме без огромни средства.
Може би защото до сега взимах на половин от това, предишната ми работа затова я напуснах.

Ако можеше да пести нямаше да иска да емигрира, очевидно не е доволен от стандарта си в момента.

А може би и аз съм много плаха, ако поискам мога да напусна и да ходя да живея на негов гръб, но не искам.Какъв стандарт на живот ще имаме с неговата заплата? Съжалявам, но не мога да направя такава смела крачка.И после като се окаже че не ме обича да се връщам в България с подвита опашка и да търся работа пак.

А в други теми съм писала, дете за мен не е самоцел А не търся дете, а човек, който да ме накара да искам дете от него.
Сама съм по-добре без един излишен товар и финансова дупка.За мен да правя дете сама е лудост и не ме привлича нито грам

# 238
Несериозно е човек, независимо от пола, на 36 да няма (почти) никакви спестявания. И никак не е добър знак.

# 239
А там пък като отидете, как ще спестите само, да знаеш... И хич няма да му висиш на шията, ако си по майчинство.
Камъкът си тежи на мястото. Мое мнение - разберете се къде и се съберете, дали тук, дали в Хърватия, поне на първо време. На второ ще видите.
Несериозно е човек, независимо от пола, на 36 да няма (почти) никакви спестявания. И никак не е добър знак.
Абе може и да няма спестявания, ама да има жилище на кредит, едно две деца и стабилна работа.

Общи условия

Активация на акаунт