ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 41 110
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Същото важи и за мен и моя организъм. Като цяло избягвам въглехидрати с висок ГИ. Затова консумирам предимно сладки картофи, от белия ориз само басмати, той е с нисък ГИ в сравнение с обикновения бял ориз, овесените ядки също са с по-скоро среден ГИ.

# 301
  • при моите деца .....
Привет!!!
Записвам се в тевата за стимул, а и за подкрепа.
На 47 години съм, последтите 2 години трупнах над 10 кг....
За съжаление свалянето вече е вке по-трудно.
Но вече кг ми тежат и ми пречат.
Мисля да огранича въглехидратите, спирам  чашата вино вечер....
Ходя пеша, старая се по над 10000 крочки, но последния месец нямам торкова.
Ходя на танзи, но сега лятото няма занимания.
Утре ще се премепя и ще ке отбележа с мерки.
Щастлива седмица!

# 302
Минах критичните почивни дни! В началото всичко вървеше по план, но в един момент се обърка - бяхме ол инклузив и разбира се - от всякъде изкушения. В събота по обяд не си намерих подходяща храна, по-скоро това, което си бях харесала ми се видя съмнително и се наложи да хапна картофи. Имам две алкохолни питиета и няколко хапки сладко.  Вчера гледах да вляза в релси. Слава Богу, нито грам отгоре нямам.
Продължавам напред!

# 303
Днес се събудих +1кг от вчера... вчера вечерях малко по късно от обичайното +2чаши вино.

Тия дни ще диетствам. Вечерта съм на спорт. Другата седмица съм на почивка.. не ме притеснява храната, а алкохола. Трябва поне да не качвам, още не съм заминала и вече съм на плюс .

# 304
Мацки, не се качват килограми за седмица на почивка, а от месеците преди и след това Laughing
Отпуснете се и си починете качествено включително и психически - постоянното мерене, теглене се отразява и ментално.
Отделно, че като пътуваме някъде сменяме мястото, храната, режима и това може да се отрази на храносмилането, на задържането на вода, на съня и т.н. После всичко си идва на мястото и мотивацията е презаредена.

# 305
Абе не мисля че е така. Щото от месеци си стоя на едни килограми, а след почивката бам...близо два отгоре. Ясно откъде са.

Днес съм на пъпеш за обяд и по късно кайсии.

# 306
Essentiall, не че нещо, но самостоятелно хранене плодове е едно нищо. Моля не го го приемай зле Hands Pray
Дори лятото. По-добре да се пропусне хранене при липса на глад. Но да се хапне солидно после.

# 307
Защо ден на плодове да е проблем? Чудесно разтоварване на стомашно-чревния тракт е особено в тези жеги.

# 308
От днес официално влизам в дефицит отново. Нямам крайна цел откъм тегло, не следя килограми, взимам си мерки на талия, ханш и бедрата веднъж седмично.
* Закуската ми днес беше протеинов чия пудинг с кокосова сметана, какао на прах, 1/4 банан и овесени трици.
* За обяд си приготвих салата с домати, краставици, зелена чушка и риба тон.
* За следобеден снак пък си направих "сладолед" с доза протеин, замразен банан, малко прясно мляко, по една чаена лъжичка какао и фъстъчено масло на прах.
* Вечерята ми ще бъде печени зеленчуци на фурна (картофи, чушки и каквото друго намеря в хладилника) + котидж сирене.
Когато свалям се старая да бъда още по-стриктна с приема на протеин, за да запазя максимално мускулатурата си и същевременно да не гладувам, тъй като така не бих издържала дълго време в дефицит.

# 309
Само да предупредя: от тази вечер започва лунната фаза.

# 310
  • София
В тези жеги апетитът ми е сведен до минимум. Напоследък хапвам малко варен ориз заедно с пуешкото на обяд и после последните две хранения карам на месо с печени тиквички или с домат с моцарела и малко зехтин.

Преди два-три дни изкарах цял ден на 120гр месо и една закуска. Нулев апетит.

# 311
Essentiall, не че нещо, но самостоятелно хранене плодове е едно нищо. Моля не го го приемай зле Hands Pray
Дори лятото. По-добре да се пропусне хранене при липса на глад. Но да се хапне солидно после.
Абсолютно на същото мнение съм!
Аз бях за седмица на морето. Скъсах се да ям, разбира се само режимните ми неща - мръвки, зеленчуци и яйца. Пиех и по чаша бяло вино вечер. По принцип си ям големи порции, на морето ядох почти двойни на "нормалните" ми. Тръгнах точно 50,0 кила /като последната седмица се борих със сваляне на 1/, върнах се 49,6 кила. Ето снимка след връщането
Скрит текст:
Наблегнах на много плуване и аеробика в "домашни" условия. Но категорично заставам зад това, че прекалено малкото калории ви изиграва лоша шега с обратния ефект. По-добре пропуснете хранене, при липса на апетит, но после се нахранете стабилно и до ситост.

# 312
В тези жеги апетитът ми е сведен до минимум. Напоследък хапвам малко варен ориз заедно с пуешкото на обяд и после последните две хранения карам на месо с печени тиквички или с домат с моцарела и малко зехтин.

Преди два-три дни изкарах цял ден на 120гр месо и една закуска. Нулев апетит.
Как пък не го мори нищо тоя моя апетит... Grinning Жега, студ, болна, здрава - ям си както си знам. Стабилно.
Шегувахме се есента като получих главоболие след противогрипната ваксина - добре де, от всички възможни странични ефекти защо ми се падна главоболието, а не липсата на апетит примерно?!? Joy

# 313
Аз също не смятам, че ниските калории са устойчив метод за поддържане на килограми. Поне моят опит беше такъв. Но за гонене на срокове сигурно са супер. Примерно сватба, почивка, нещо такова.

Благодаря за напомнянето за луната! Супер ще се получи. Довечера ще се подготвя с едно дърпано телешко с голяма салата и утре ще карам на вода. Голяма мъка с тая вода, начи. Хич не се сещам да пия. Май трябва да си сложа някакво приложение да ми напомня.

# 314
От май до септември, поне 4дни в седмицата храненето ми на обяд е само плодове.
Чувствам се отлично и проблем нямам. Вечер се храня с всичко останало.

Аз не съм от хората, които могат да пропуснат хранене, освен закуската.
И да не ям, а после да изтъпча света, не е за мен.
Смятам че всеки е свободен да намери това, което работи за него.
Аз съм приела да се храня по този начин.

Като цяло какъвто и съвет да съм прочела и последвала, не действа при мен.  За това от няколко години слушам тялото си и се храня така както го усещам.

Общи условия

Активация на акаунт