ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 310
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Знам, че не трябва да се тегля всеки ден, но покрай ММ, който го прави, се изкушавам и аз.
Последната седмица бях в цикъл и всъщност точно в това време се боря с въпросните грамове.

Спазвам режим, който преди няколко години бях поръчала да ми изготвят.
Трета седмица ми е.  В началото тръгнах супер и после зациклих, вероятно заради цикъла...
Почти нищо не тренирам. Знам, че трябва, но още не съм влезнала и там в ритъм. Няколко дни си правих упражнения по 10 минути дневно. Последните дни, пак заради МЦ, не съм.

# 286
Еее, дай си време и на тялото - има нужда от адаптация към промяната. Нормално е да има пикове и спадове. Номерът е 80% от времето да правим каквото е правилно, другите каквото ни се иска. Никой не е професионален атлет, но не трябва да се губи мотивация. Около цикъл е нормално да се задържат течности. На мен точно тренировки преди цикъл и повече прием на протеин много добре ми се отразяват - нямам глад за въглехидрати, защото съм сита и не задържам вода толкова много, защото съм физически активна. Първи, втори ден от цикъл почивам, но после си се движа.
Много хубаво си решила с 10 минути да почнеш. Прави базисни упражнения със собствено тегло, които активират големи мускулни групи - клекове, напади, лицеви опори - на колена, тъй като са по-лесни. Апетитът идва с яденето. Номерът е да си изградиш навик да го правиш - това с тава с инат. После вече навикът работи в твоя полза. успех!

# 287
Аз свалих първите кг. след като спрях всякакъв алкохол за 1 месец. Знам, че на повечето жени не им действа така, но за мен е пагубен буквално. Нищо че пия само и единствено вино, твърд алкохол не докосвам. Дори 1 чаша вино вечер и сутрин стомахът ми е подут, а в лицето съм на поничка. Ами видно е - не мога вече да си пия с приятели, когато си поискам, минали са тия времена за мен. Прежалих го Simple Smile Пиша, защото на utro може и това да е проблема. Дори и мъничко алкохол пречи в началото, а трупа и калории.

# 288
  • София
utro77 В една битка сме с теб. Няма падане на тези няколко грама. Факт е, че нищо няма да си проличи, ама психологически действа много добре. При мен почва ПМС и глад, особено за въглехидрати. Задържам се в нас тия дни и гладът е по-силен. И аз се опитвам с протеин да потуша нещата, ама уви. Рядко пия алкохол. Сега се опитвам ако пия нещо, да не ям. Поне съм весела от алкохола Joy

Мисля, че след цикъла ще ги сваля. Бавно и славно е при мен. Определено се надявах на по-бърз резултат, но не ми се получава. Ами.. каквото - такова, поне свалям де.

# 289
Ох, ами...
Явно по-бавно ще вървя тогава.
Честно казано, не ми се струва възможно да спра всякакъв алкохол особено лятото, когато непрекъснато излизаме за вечеря навън с приятели. Но така или иначе драстично съм го намалила, почти спряла. Предполагам това ще има ефект в дългосрочен план, тъй като 2-3 последните години, в които качих, имах навика за по чаша вино всяка вечер.

# 290
Аз също не се отказвам от вино/коктейл джин вечер. Сега не, че съм бременна, но честно казано съм склонна да пропусна нещо друго откъм калории отколкото вечерната ми напитка. Да, има калории, но за мен има неща, които не съм склонна да пропусна.

# 291
Утро, няма лошо да се теглиш всеки ден, но си записвай някъде колко е, и в края на седмицата сметни средностатистическата цифра.
Аз да помрънкам от жегата в Тексас. Направо ми се повръща на моменти, поне на апетита да се отразяваше... ама не, пак съм си лакомия.

# 292
Минавам да се оплача, че след седмица на морето, където закусвах и почти нищо друго излишно или различно и повече като количество не съм яла, съм качила близо 2кг.
Ето затова не закусвам, колкото и да го отричат другите и че трябвало задължително да се закусва.
В същото време вървяхме по 15-18хил крачки, което за пореден път установявам,  че няма никакво значение, ако и храненето не е силно ограничено.
Сега ще ми коства поне седмица да ги сваля.
Яд ме е, но пък от друга страна успях да си почина, което беше важно за мен.

# 293
И при мен закуската е пагубна Sad Сутрин ако хапна, цял ден се оглеждам за още храна. Откакто не закусвам, ми е 100 пъти по-лесно. Ако съм на хотел ям само 50 гр. сирене и няколко домата, при това с угризения на съвестта. То не си струва направо.

# 294
Аз задължително закусвам, защото приемам хапчета за кръвно и ако ги пия на гладно ми става замаяно.

В режима, който спазвам има закуска и тя е 200гр кисело мляко плюс две лъжици овесени ядки. Задължително и има и предиобедна закуска от един плод или 30гр кашкавал. Изобщо не съм гладна с тази закуска.

# 295
Аз идвам да се похваля. След като не можах да захвана конкретен режим, благодарение на жегите, започнах да обядвам нещо готвено (силно казано "готвено" - кюфтета със салата, пилешки хапки, спагети с чери домати и пармезан), а вечер ям диня. Не закусвам, само кафе с мляко. Спрях да купувам сладки неща и шкафът ми е празен. Два пъти надничах в него, но за щастие там няма нищо. Joy Искам да кажа, че махнах и сладкото, само някой бонбон, ако почерпят в службата. Все пак и Асан е Ора. Joy Имах пет панталона, които не можех да закопчая и онзи ден реших пак да ги пробвам, пА а дано се мотивирам заради тях поне. И, о чудо! Влизам в два от тях и дори не ми стискат. Даже днес съм с единия на работа. Hands Muscle
Днес обядвах пилешки дюнер (арабска питка, пилешки хапки, 3-4 картофчета, краставица, зеле и сос). За вечеря съм си взела плодове - пъпеш, кайсии, нектарини и череши. Е, няма да изям всичко днес, но да съм подготвена. Много се радвам! Въобще, ама въобще не съм очаквала.

# 296
Съвета на Glossycherry за усредняване на теглото в края на седмицата е супер. Ежедневните флуктуации нямат никакво значение ако в края на седмицата/месеца кривата върви надолу. Процеса не е праволинеен.

Аз днес не закусвах, защото по времето когато по принцип закусвам, отидох на фитнес и там се наливах с вода. Обяда ми беше огромна салата с домати, краставици, зелена чушка, спанак, зелен лук, сусам, зехтин и три яйца на очи. И понеже ми се дояде нещо сладко, хапнах и 30гр 72% черен шоколад. Заради пропуснатата закуска, по-късно ще пия един протеинов шейк, за да наваксам с протеина за деня.

# 297
  • София
Здравейте, момичета. Повече от 3г вече минаха, откакто смених изцяло начина на живот и свалих повече от 30кг. При мен гликемичния индекс на храните и тяхното влияние спрямо апетита и начина на хранене беше ключов и организма ми вече сам не реагира добре на храни, които рязко покачват кръвната захар и силно обработени такива. Не знам дали е ставало на въпрос за гликемичен индекс на храните до сега в темата, но реших да споделя моя опит.

# 298
Супер, аз нищо не знам за гликемичния индекс на храните.

# 299
  • София
Има много информация по темата ако проявите интерес. Важното е настройката и постоянството- ям за да си направя кефа основно, или ям, за да доставя на организма оптимално полезна енергия.

Супер, аз нищо не знам за гликемичния индекс на храните.

Общи условия

Активация на акаунт